Hyppää sisältöön

Esteetön loma Espanjassa – 7 vinkkiä onnistuneeseen matkaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 11.10.2019
Matkailijoiden rakastama Espanja on helppo kohde myös esteettömyyttä edellyttäville matkailijoille. Lue vinkit lomalle!

1. Espanja on helppo valinta

Monipuolinen Espanja on kohde, jossa pääsee liikkumaan vaivatta pyörätuolilla. Suosituimmat kohteet tarjoavat mainiot palvelut esteettömyyttä edellyttäville matkailijoille, sillä niin hotellit, ravintolat, taksit kuin kauppakeskuksetkin ovat paikkoja, joiden palveluista voi nauttia esteettömästi.

ShutterstockEsteetön Espanja
Fuengirolan rantakaduilla on hyvät palvelut.

Jos haluat olla varma kohteen esteettömyydestä, matkusta suosittuun kaupunkiin. Muun muassa Barcelona, Teneriffa ja Fuengirola ovat tunnettuja paikoista, joissa pyörätuolilla liikkuminen ei tuota ongelmia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Apuvälineiden vuokraus onnistuu helposti

Esteettömästä Espanjan-matkailusta tekee erityisen helppoa se, että kaikkea ei ole pakko pakata mukaan kotona. Paikan päällä Espanjassa on saatavilla apuvälinevuokraamoja, joita myös matkailijat voivat hyödyntää. Parhaimmillaan vuokraamot sijaitsevat hotellien yhteydessä.

4. Koe kansallispuistot

Upeat luontokohteet ovat Espanjan valtti, ja mieleenpainuvista maisemista pääsee nauttimaan myös pyörätuolista käsin. Espanjan kansallispuistoista useimmat tarjoavat myös esteettömiä reittejä, joten näkymien äärelle pääseminen on mahdollista.

ShutterstockEsteetön Espanja
Tulivuoren ympärillä olevan kansallispuiston polut sopivat myös pyörätuolilla liikkuville.

Muun muassa Teneriffalla sijaitseva Teide-tulivuoren alueella oleva Teiden kansallispuisto, Lanzaroten näyttävä Timanfayan kansallispuisto ja Andalusiassa sijaitseva Sierra Nevadan kansallispuisto tarjoavat esteettömiä reittejä.

5. Barcelona on esteettömien matkakohteiden kärkikastia

Maan suosituimpiin matkailukohteisiin lukeutuva Barcelonan kaupunki on esimerkki kohteesta, jossa esteettömyyteen panostetaan useimmilla osa-alueilla. Kaupungissa huomioidaan niin liikunta-, näkö- kuin kuulorajoitteiset matkailijat.

Kiinnostavat vierailukohteet kuten Sagrada Familian kirkko ja Parc Güell -puisto ovat mahtipontisuudessaan hyvin näyttäviä paikkoja, ja perinteiseen kaupunkilomaan voi Barcelonassa yhdistää myös rantaloman, sillä aivan keskustan tuntumassa sijaitsee suosittu Barceloneta-ranta, missä on vesipyörätuoleja ja henkilökuntaa avustamassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Baleaarien esteettömät rannat

Välimerellä sijaitseva Baleaarien saariryhmä on hyvä kohde erityisesti rantoja rakastaville matkailijoille, sillä Mallorcalla, Menorcalla ja Ibizalla on monia esteettömiä rantoja. Kirkas turkoosi vesi, kauniit maisemat ja lempeä ilmasto luovat mainiot puitteet rantalomalle.

ShutterstockEsteetön Espanja
Espanjalaisilla rannoilla on usein vesipyörätuoleja sekä sen lisäksi myös henkilökuntaa, jotka avustavat tarvittaessa.

Esteettömien rantojen palveluihin kuuluvat muun muassa päällystetyt ja varjossa olevat, pyörätuoleille varatut oleskelualueet, vesipyörätuolit ja invavessat. Rantojen varustelutaso vaihtelee rannasta riippuen.

7. Aurinkorannikolla helposti junalla

Erityisesti suomalaisten suosiossa oleva Espanjan Aurinkorannikko on suuri alue, jossa on helppo liikkua paikasta toiseen junalla. Pienet rantakaupungit yhdistävä junaverkosto tarjoaa lomalle runsaasti ranta- ja kaupunkivaihtoehtoja. Junassa on huomioitu myös esteettömyys, joten paikasta toiseen liikkuminen onnistuu helposti.

>> Lue myös: Esteettömän matkailun ABC – lue vinkit onnistuneeseen matkaan!

Teksti: Inka Khanji
Lähde: Palmuasema.fi
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Madridin kiinnostavimmat nähtävyydet – 11 kohdetta, joissa kannattaa vierailla loman aikana

Miten sangria keksittiin?

Sinäkin tilaat Espanjassa sangriaa, mutta et ehkä tunne sen tarinaa – näin klassikko syntyi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja