Hyppää sisältöön

Yhdysvalloissa kisattiin eukonkannosta – niinhän siinä kävi, että suomalaispari voitti

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 14.10.2013
Yhdysvaltojen eukonkantokisan voittajat löytyivät Suomesta.

Suomalainen taito nousi esiin

Yhdysvalloissa Mainen osavaltiossa käyty eukonkantokisa päättyi viime viikolla odotetuin seurauksin: suomalaispari vei tälläkin kertaa voiton. Asiasta raportoi Daily Mail.

Taisto Miettinen ja Reetta Sairanen nappasivat 51 osallistujaparin kisassa voiton suorittamalla radan vähän yli 48 sekunnissa. Miettinen on voittanut eukonkannon maailmanmestaruuskisat Suomessa jo viidesti – tosin eri kilpaparin kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Palkinnoksi pariskunta sai Sairasen painon verran olutta ja viisi kertaa tämän painon verran käteistä rahaa. Pelkkä rahanhimo tuskin ajaa osallistujia kisaamaan, sillä voittopotiksi kertyi 445 dollaria eli reilut 320 euroa.

Kilpailussa oli amerikkalaisten lisäksi osallistujia myös muualta Euroopasta sekä Etelä-Koreasta. Eukonkannon maailmanmestaruuskilpailuja on järjestetty Sonkajärvellä jo vuodesta 1992 saakka. Mainen Sunday Riverissä kilpailtiin 14. kertaa.

Lähde: Daily Mail
Kuva: Sunday River Wife Carrying Contest

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit