Hyppää sisältöön

Lomailetko Kanarialla? Älä missaa näitä uskomattomia bileitä – aivan kuin olisit Riossa!

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 31.01.2018
Teneriffalla vietetään helmi-maaliskuussa vuoden suurinta juhlaa.

Karnevaalit ovat vuoden kohokohta

Oletko aina halunnut käydä Rio de Janeiron legendaarisilla karnevaaleilla? Kaikilla ei ole mahdollisuutta matkustaa kaukaiseen kohteeseen, mutta moni ei tiedäkään, että erinomainen vaihtoehto juhlallisuuksille löytyy kaikkien suomalaisten tuntemalta lomasaarelta.

Teneriffalla vuoden odotetuin tapahtuma on aina pääkaupunki Santa Cruzissa järjestettävät Euroopan suurimmat karnevaalit, joita vietetään helmikuussa tai helmi-maaliskuun vaihteessa. Vuonna 2018 karnevaalit järjestetään 7.–18. helmikuuta teemalla La Fantasia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Karnevaaleilla on Teneriffalla pitkät perinteet: tapahtuman juuret juontavat 1600-luvulle saakka. Alun perin karnevaaleja pidettiin viimeisenä tilaisuutena juhlia ja herkutella ennen pääsiäistä edeltävää paastoa.

Nykyään Santa Cruzin karnevaaleja pidetään maailman toiseksi suurimpina ja näyttävimpinä heti Rion karnevaalien jälkeen, ja vuonna 1980 karnevaali tunnustettiin turismin kannalta arvokkaaksi tapahtumaksi.

Koe karnevaalit paikallisten kanssa

Matkailijoiden on helppo osallistua tapahtumaan yhdessä paikallisten ja muualta Espanjasta saapuneiden juhlijoiden kanssa. Etelän lomakeskuksista kuten Los Cristianosista ja Playa de las Americasista pääsee bussilla Santa Cruziin tunnissa – eikä parkkipaikan etsimiseenkään hurahda aikaa. Paikan päällä kannattaa suunnata esimerkiksi Plaza de la Candelaria -aukiolle sekä Plaza de España -aukiolle.

Karnevaalit koostuvat paraateista, tanssi- ja musiikkiesityksistä, näyttävistä asuista ja koristeista, ilotulituksista, kilpailuista, näytöksistä ja yleisestä ilonpidosta. Ohjelmaa riittää jokaiselle päivälle.

Karnevaalien päätapahtumia ovat vuosittain toistuvat karnevaalikuningattaren valinta (7.2.2018), Santa Cruzin paraati (13.2.2018) sekä entierro de la sardina eli sardiinin hautajaiset (14.2.2018), joita vietetään komean kulkueen voimin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Karnevaalit sopivat kaikenikäisille, ja espanjalaiseen tapaan huvitteluun osallistuu koko perhe lapsista isovanhempiin. Illan pimetessä juhliminen muuttuu riehakkaammaksi, kun taas päiväsaikaan tapahtumissa näkyy enemmän lapsiperheitä.

Teneriffalla järjestetään helmikuussa karnevaalit

Karnevaaleille kannattaa pukeutua värikkäästi ja rohkeasti – nyt voit unohtaa tavallisen rantalomaunivormusi. Paikalliset käyttävät paljon aikaa ja vaivaa naamiaisasujensa eteen, ja jokainen haluaa näyttää paremmalta kuin toverinsa. Jos varsinaisen asun rakentaminen tuntuu hankalalta, saa naamioilla ja päähineillä piristettyä tavallisia vaatteita helposti.

Pääkaupunki Santa Cruzin lisäksi karnevaaleja vietetään pohjoisen suositussa lomakaupungissa Puerto de la Cruzissa. Mikäli Pohjois-Teneriffan karnevaalit jäävät tällä kertaa väliin, on maaliskuussa luvassa toinen tilaisuus juhlahumuun: Los Cristianosin karnevaaleja vietetään 1.–12. maaliskuuta merirosvoteemalla.

Teneriffan karnevaaleille kannattaa saapua vaikka naapurisaariltakin. Gran Canarialta ja La Gomeralta on helppo lauttayhteys Teneriffalle, ja Binter-lentoyhtiö liikennöi saarten välillä.

Karnevaalien verkkosivut

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Webtenerife

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Teneriffan hylätty leprasiirtola

Tällaista Teneriffaa et ole ennen nähnyt – hylätty aavekylä suosittujen lomakohteiden kupeessa

Töihin Kanarialle

Haluaisitko töihin Kanarialle? Näitä ammatteja sinäkin voit kokeilla lomasaarilla

Teneriffan parhaat kylät

Unohda turistirysän maine – Teneriffan 5 kauneinta pikkukylää, joihin sinäkin ihastut

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja