Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Paikat, joista löytyy Espanjan paras juomavesi – ja missä hanavettä ei kannata juoda

Shutterstock artikkelin kuva
Matkailijan terveys
Vaikka useimmissa espanjalaisissa kaupungeissa hanavesi on täysin juomakelpoista, kannattaa hanavesi jättää joissakin suosituissa lomakohteissa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 20.02.2019
facebook   whatsapp

Hanavesi on juomakelpoista lähes kaikkialla Espanjassa

Puhdas juomavesi on asia, jota jokainen matkailija miettii jossain vaiheessa lomaa. Pullotetun veden juominen on yleensä kallista ja epäekologista, mistä syystä hanavettä kannattaa juoda aina, kun se on mahdollista. Hanavesi on Espanjassa pääosin juomakelpoista, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Espanjan kuluttajansuojajärjestö Organización de Consumidores y Usuarios vertaili vesijohtoveden laatua eri puolilla Espanjaa. Vertailussa oli mukana 50 provinssin pääkaupunkia, 12 pienempää kaupunkia ja 62 kuntaa. Veden laatua mitattaessa huomioitiin muun muassa suolojen määrää.

Maan parhain vesi löytyy vertailun mukaan Pohjois-Espanjasta, Bilbaon eteläpuolella sijaitsevasta Burgosin kaupungista. Toiseksi paras vesi taas on niin ikään pohjoisessa, Baskimaan San Sebastiánissa. Myös Espanjan pääkaupungissa Madridissa ja Gran Canarian Las Palmasissa hanavesi on hyvin juomakelpoista.

Suomalaisten suosimista lomakohteista Alicante ja Palma de Mallorca saivat heikoimmat arvostelut veden laadusta, eikä Espanjan kuluttajansuojajärjestö suosittele juomaan hanavettä näissä kohteissa. Veden laadun raportoitiin olevan huono myös Barcelonassa.

>> Lue myös: Unohda vesipullojen ostaminen myös lomalla – Euroopan maat, joissa on turvallista juoda hanavettä

Lähteet: Espanja.com ja Organización de Consumidores y Usuarios
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Asun Alicanten maakunnassa San Isidrossa. Meillä vesi on melko huonoa. TDS mittarilla kun mittaa kraanaveden, niin se on hiukan yli 500 yksikköä. 300 yksikköä on juomakelpoisuuden raja. Olen mittarilla mitannut ja huomasin, että vesi puhdistuu jääkapissa kannussa ihan itsestään noin 150 yksikköä kun vesi kylmenee. Suodatan jääkaapikylmän veden sitten Zerowaterilla (ostin Amazonista) jolla saan veden täysin puhtaksi eli 0 likapartikkelia vedessä. Mittasin huvikseni kaupan pulloveden, ja se oli 200 yksikköä eli juomakelpoista mutta ei täysin puhdasta siis. Zerowater-kannun mukana tulee kyseinen mittari, eli sitä ei kannata ostaa erikseen.


  2. Kyllä se on varminta ostaa juomavesi kuin istua loma pytyllä. En riskeeraa sillä lomaani.


  3. 20 talvea Espanjassa asuneena ja eripuolilla vettä juoneena sen laatu maassa on Välimeren rannikon paraslaatuisinta. Aina jossain löytyy erojakin ,mutta sitä ihmettelen miten ovat voineet ottaa kokeita 50:ssä prvinssissa kun niitä tietoni mukaan on vain 42?


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.