Hyppää sisältöön

Unohda vesipullojen ostaminen myös lomalla – Euroopan maat, joissa on turvallista juoda hanavettä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.03.2022
Suomalaisten arvostus puhdasta hanavettä kohtaan on korkealla, mutta siitä huolimatta monet turvautuvat matkalla pulloveteen. Näissä Euroopan maissa voit juoda hanavettä ilman epäilyksiä!

Juo hanavettä jos se on turvallista

Veden juominen matkalla on hyvin tärkeää, ja erityisen merkityksellistä tapa on pitää mielessä kesäkuumalla matkaillessa. Nestehukka voi helposti pilata lomapäivän, ja pitkään odotettu matka saattaa mennä pilalle pelkästään sen vuoksi, ettei vettä ole tullut juotua riittävästi.

Puhdasta juomavettä on saatavilla Euroopassa laajasti, selviää isobritannialaisen Citybase Apartments -asuntovälitysfirman selvityksestä. Eurooppalaisten maiden juomaveden laatua selvitettiin eri maiden antamien, kansainvälisille matkailijoille suunnattujen ohjeistuksien perusteella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Selvityksen mukaan Euroopassa on 29 maata, missä hanavettä on turvallista juoda. Maiden joukossa on Suomen lisäksi muun muassa suositut matkailumaat Espanja, Kreikka ja Italia. Esimerkiksi suomalaismatkailijoiden uusi suosikki Kroatia sekä vanha tuttu Viro puuttuvat listalta, vaikka maissa juodaan hanavettä ja sitä tarjotaan myös matkailijoille.

Oman vesipullon mukaan ottaminen tai vesipullon uudelleenkäyttäminen ja täyttäminen paikallisella hanavedellä vesipullojen ostamisen sijaan on mainio tapa säästää paitsi matkabudjettia myös luontoa.

Paikallinen hanavesi ei aina maistu yhtä hyvältä kuin kotona, mutta epämiellyttävä maku ei ole merkki huonolaatuisesta vedestä. Euroopassa vesi on harvoin vaarallista, ja jos sitä ei suositella matkailijoiden juotavaksi on syynä yleensä veden mineraalipitoisuus, johon ulkomaalaiset eivät ole tottuneet. Erilainen mineraalipitoisuus voi aiheuttaa vatsavaivoja, mistä syystä vettä ei aina suositella matkailijoille, vaikka paikalliset hanavettä juovatkin.

Näissä Euroopan maissa on turvallista juoda hanavettä

Lähde: Citybase Apartments
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Löydä sopiva matkavakuutus

Matkavakuutusten ABC – mitä pitäisi tietää, kun etsit sopivaa matkavakuutusta?

Vatsan terveys lomalla

Muista tämä niksi jo ennen matkaa – maitohappobakteerit voivat pelastaa herkkävatsaisen loman

Matkaripuli

Turistiripuli yllättää monet kesken matkan – näin torjut ja hoidat kiusallista vaivaa

Lentokonejumppa

Tämä vaara vaanii pitkällä lennolla – helpot vinkit veritulpan välttämiseksi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja