Hyppää sisältöön

Unohda vesipullojen ostaminen myös lomalla – Euroopan maat, joissa on turvallista juoda hanavettä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.03.2022
Suomalaisten arvostus puhdasta hanavettä kohtaan on korkealla, mutta siitä huolimatta monet turvautuvat matkalla pulloveteen. Näissä Euroopan maissa voit juoda hanavettä ilman epäilyksiä!

Juo hanavettä jos se on turvallista

Veden juominen matkalla on hyvin tärkeää, ja erityisen merkityksellistä tapa on pitää mielessä kesäkuumalla matkaillessa. Nestehukka voi helposti pilata lomapäivän, ja pitkään odotettu matka saattaa mennä pilalle pelkästään sen vuoksi, ettei vettä ole tullut juotua riittävästi.

Puhdasta juomavettä on saatavilla Euroopassa laajasti, selviää isobritannialaisen Citybase Apartments -asuntovälitysfirman selvityksestä. Eurooppalaisten maiden juomaveden laatua selvitettiin eri maiden antamien, kansainvälisille matkailijoille suunnattujen ohjeistuksien perusteella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Selvityksen mukaan Euroopassa on 29 maata, missä hanavettä on turvallista juoda. Maiden joukossa on Suomen lisäksi muun muassa suositut matkailumaat Espanja, Kreikka ja Italia. Esimerkiksi suomalaismatkailijoiden uusi suosikki Kroatia sekä vanha tuttu Viro puuttuvat listalta, vaikka maissa juodaan hanavettä ja sitä tarjotaan myös matkailijoille.

Oman vesipullon mukaan ottaminen tai vesipullon uudelleenkäyttäminen ja täyttäminen paikallisella hanavedellä vesipullojen ostamisen sijaan on mainio tapa säästää paitsi matkabudjettia myös luontoa.

Paikallinen hanavesi ei aina maistu yhtä hyvältä kuin kotona, mutta epämiellyttävä maku ei ole merkki huonolaatuisesta vedestä. Euroopassa vesi on harvoin vaarallista, ja jos sitä ei suositella matkailijoiden juotavaksi on syynä yleensä veden mineraalipitoisuus, johon ulkomaalaiset eivät ole tottuneet. Erilainen mineraalipitoisuus voi aiheuttaa vatsavaivoja, mistä syystä vettä ei aina suositella matkailijoille, vaikka paikalliset hanavettä juovatkin.

Näissä Euroopan maissa on turvallista juoda hanavettä

Lähde: Citybase Apartments
Kuva: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Etälääkäri auttaa matkailijaa

Matkailijan 5 tapaa hyödyntää etälääkäriä – nopea, helppo ja edullinen apu mistä vain

GSK

Jätskiä, uintia ja turistiretkiä – tavallisessa lomassa on useita hetkiä, jolloin voit altistua hepatiittitartunnalle

Kuinka monta kertaa lennolla pitäisi nousta ylös?

Kuinka monta kertaa lennolla pitäisi todella nousta jaloittelemaan? Vastaus saattaa yllättää

Miksi Espanjassa eletään keskimääräistä pidempään?

Miksi espanjalaiset elävät niin pitkään – paheista huolimatta? Alkoholi kuuluu arkeen ja sauhuttelu kauhistuttaa suomalaista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja