Hyppää sisältöön

Vaihtoehto Miamille: koko perheen rantaloma Fort Lauderdalessa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.08.2017
Floridan Fort Lauderdale tarjoaa perhelomailijalle Miamia rauhallisemman lomaympäristön. Tässä viisi kiinnostavaa käyntikohdetta koko perheelle.

1. Bonnet Housen rehevä taiteilijakoti

Bonnet Housen viehättävissä puutarhoissa ja koristeellisissa saleissa saa helposti kulumaan useamman tunnin tai vaikka kokonaisen iltapäivän. Paikka on historiallinen taiteilijakoti, jonka rakennuttivat Fort Lauderdaleen vuonna 1920 Frederic ja Evelyn Bartlett.

Bonnet House on täynnä taidetta ja erikoisia seinämaalauksia, sekä asukkaiden itsensä käsistä että heidän kokoelmastaan. Bonnet Housen rehevää puutarhaa varjostavat palmut ja hedelmäpuut. Värikkäät orkideat kukkivat täällä ympäri vuoden. Bonnet Housen palmuissa asuu myös apinoita ja ohi virtaavassa kanavassa voi bongata jopa manaatin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Alligaattoreita ja käärmeitä: Sawgrass Recreation Park

Jos tahdot tutustua Floridan rämeluontoon ja Evergladesin maisemiin, ota ohjelmaasi päiväretki Sawgrass Recreation Parkiin. Tätä tunnelmaa et kohtaa kaupungissa. Sawgrass Recreation Parkissa voit osallistua suokiiturilla tehtävälle rämeretkelle, jonka aikana pääset bongaamaan alligaattoreita luonnollisessa elinympäristössään.

Veneretken jälkeen voit tutustua eläinpuistoon, jonka asukkaat ovat hoidossa olevia ja loukkaantuneita alligaattoreita, käärmeitä, kilpikonnia ja muita alueen eläimiä, jotka eivät vammojensa vuoksi pärjäisi luonnossa itsenäisesti. Puiston grilliravintola tarjoilee alligaattoriburgereita ja muita erikoisuuksia.

Riikka KrennAlligaattori Evergladesissa
Alligaattorit elävät Floridassa luonnonvaraisina. Sawgrass Recreation Park on hyvä paikka tutustua niihin omassa elinympäristössään.

3. Kanavaristeily Viidakon kuningattarella

Kanavaristeily Jungle Queen -laivalla on koko perheelle sopiva tapa tehdä nähtävyyskierros Fort Lauderdalessa. Kanavien halkoma kaupunki näyttäytyy kiinnostavimmillaan vesiltä katsottuna. Historiallinen jokilaiva Jungle Queen on kuljettanut matkustajia jo vuodesta 1935 alkaen. Risteily tällä upealla aluksella antaa tuntumaa vanhan Floridan tunnelmaan. Illallisristeily kestää kolme tuntia, mutta voit valita myös puolitoistatuntisen iltapäiväristeilyn.

4. Vaaleanpunaisten lintujen Flamingo Gardens

Fort Lauderdalen Flamingo Gardens on laaja kasvitieteellinen puutarha, jossa asuu myös upeita vaaleanpunaisia flamingoja ja paljon muita paikallisia luontokappaleita. Flamingo Gardens on auki vuoden jokaisena päivänä joulua ja kiitospäivää lukuun ottamatta kello 9.30–17. Paikka sopii käyntikohteeksi kaikenikäisten lasten kanssa lomaileville.

5. Rantaelämää ja kilpikonnabongausta leveillä hiekoilla

Fort Lauderdalen merenpuoleinen rantaviiva on käytännössä kokonaan pelkkää leveää hiekkarantaa, jolla auringonpalvojat viihtyvät ympäri vuoden. Voit viettää päivää päärannalla Fort Lauderdale Beachilla tai jos etsit jotakin rauhallisempaa, ota suunta keskustan pohjoispuolelle Lauderdale-by-the-Sean rannalle. Siellä palmut ovat aivan yhtä korkeita ja hiekka pehmeää, mutta tunnelma enemmän pikkukaupunkimainen. Vesiurheilun ystäville puolestaan sopii parhaiten Pompano Beach.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Riikka KrennMerikilpikonnat pesivät Fort Lauderdalen rannoilla
Merikilpikonnan munat odottavat kuoriutumistaan tällaisten pienten hiekkakumpujen alla. Kaikki pesät luetteloidaan ja merkitään tarkasti.

Fort Lauderdalen rannat ovat harvinaisten merikilpikonnien pesintäaluetta, joten jos osut paikalle pesintäkaudella, riittää myös aidatuissa kilpikonnanpesissä ihmettelemistä lasten kanssa lomaileville.

Pesintäkausi ajoittuu maaliskuun ja lokakuun väliselle kaudelle. Tuona aikana rannalla ovat voimassa tarkat säännöt merikilpikonnien pesintärauhan kunnioittamiseksi: jokainen pesä merkitään ja aidataan, liian lähelle ei saa mennä. Lisäksi rantakatujen valot sammutetaan pimeän tultua, sillä öiseen aikaan kuoriutuvat kilpikonnat tarvitsevat pimeyttä osatakseen suunnistaa merta kohti. Kilpikonnat suuntaavat veteen heti kuoriuduttuaan ja jos ne lähtevät väärään suuntaan kohti mannerta, poikaset menehtyvät.

>> Lue lisää vinkkejä Floridaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Riikka Krenn

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Grand Canyon, Yhdysvallat

Grand Canyon on koettava kerran elämässä – tällainen on vierailu Yhdysvaltain tunnetuimmassa luontokohteessa

Millä alueella New Yorkissa kannattaa majoittua? Viisi vaihtoehtoa Manhattanilla

Miami Beach, Florida

Palmuja, merta, aurinkoa – mikä Floridan upeista rannoista sopii parhaiten juuri sinulle?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja