Hyppää sisältöön

Helppo kohde myös suomalaisille – tällainen on Espanjan suurin huvipuisto

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 20.07.2016
Koko Euroopan suurimpien huvipuistojen joukkoon kuuluva PortAventura on helppo kohde lapsiperheille.

Huvilaitteita jokaiseen makuun

Espanjan Saloussa sijaitseva huvipuisto PortAventura on tuttu myös monelle suomalaismatkailijoille, sillä se sijaitsee kätevästi lähellä monia Katalonian suosittuja kesäkohteita.

Vuonna 1995 avattu PortAventura on Espanjan suurin huvipuisto, ja yksi koko Euroopan suurimmista teemapuistoista. Puistosta löytyy yli 40 laitetta ja yli 40 päivittäistä show’ta. Vuosittain teemapuistossa vierailee noin neljä miljoonaa kävijää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huvipuiston mielenkiintoisin laite on itseoikeutetusti Euroopan korkein vuoristorata Shambhala, jolla on korkeutta 76 metriä.

Vuoristorata joutuu luopumaan tittelistään vuonna 2017, kun huvipuiston yhteyteen aukeaa Euroopan ensimmäinen Ferrari Land. Uuden teemapuiston vetonaulaksi valmistuu 112-metrinen vuoristorata.

Teemoja ja show-esityksiä

PortAventura on jaettu teemoittain eri alueisiin siten, että kukin alue edustaa jotakin maata tai muuta teemaa. Huvipuistosta löytyykin Kiinan, Meksikon, Välimeren, Polynesian, villin lännen ja Seesamtie-tv-sarjan tyyliin suunniteltuja alueita.

Port AventuraPort Aventuran Polynesia
Huvipuistosta löytyy muun muassa polynesialainen teema-alue.

Päivälipun hinta PortAventuraan vastaa pitkälti huvipuistojen hintatasoa Suomessa. Tarjolla on myös yhdistelmälippuja huvi- ja vesipuistoon sekä lippuja, joilla saa pienellä lisämaksulla toisen peräkkäisen päivän huvipuistossa. Liput ovat edullisempia alle 11-vuotiaille, yli 60-vuotiaille sekä liikuntarajoitteisille kävijöille.

Suomalaisten huvipuistojen tapaan espanjalaispuistossa ei ole käytössä ilmaista sisäänpääsyä alueelle, eli myös vanhemmat joutuvat maksamaan täyden lipun hinnan vaikka eivät laitteissa välttämättä kävisikään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Port AventuraEspanjan suurin huvipuisto Port Aventura
Euroopan suurimpiin huvipuistoihin kuuluvassa PortAventurassa riittää huvituksia kaikenikäisille.
Port AventuraHuvilaite Port Aventurassa
Hurjapäät pysyvät huvipuistossa tyytyväisinä.
Port AventuraEspanjan suurin huvipuisto
Huvipuistoalue levittäytyy laajalle.
Port AventuraYli 40 laitetta Port Aventurassa
Huvipuiston laitteista löytyy vaihtoehtoja koko perheelle.

Pääsylipun hintaan kuuluvat kaikkien laitteiden lisäksi myös huvipuistossa järjestettävät show-esitykset, joissa yhdistellään esimerkiksi musiikkia, tanssia ja taikuutta. Puistossa järjestetään myös erikoisohjelmaa esimerkiksi joulun ja halloweenin aikaan.

Port AventuraShow Port Aventura -huvipuistossa
Huvipuiston näyttävät show’t kuuluvat lipun hintaan.

Vesipuisto ja muita palveluja

Huvilaitteiden lisäksi Port Aventuraan kuuluu myös Caribe Aquatic World -vesipuisto, jossa on erilaisia altaita, vesiliukumäkiä ja tekorantoja. Vesipuisto sopii kaikenikäisille.

Port AventuraVesipuisto Espanjan Saloussa
Port Aventuraan kuuluu myös vesipuisto.

Teemapuistojen lisäksi huvikeskuksen alueella voi myös pelata golfia, käyttää kuntosaleja ja kokeilla erilaisia spa-hoitoja.

Ravintolatarjonta on teemapuistoille tyypillinen: tarjolla on pikaruokaa, mutta myös varsinaisia ravintoloita. Parempien espanjalaisherkkujen perässä kannattaa kuitenkin suunnistaa Saloun lomakohteeseen tai naapurikaupunki Cambrillsiin, joka tunnetaan varsinaisena kulinaarikohteena.

Port AventuraRavintola huvipuistossa
Teemapuiston alueella on erilaisia ravintolavaihtoehtoja, mutta parhaimmillaan herkut ovat lähikaupungeissa.

Halutessaan huvipuiston alueella voi myös majoittua, sillä siellä toimii viisi erilaista hotellia. Mikäli ajatus huvipuistohotellista on liikaa, löytyy tarjontaa runsaasti Salousta vain muutaman kilometrin päässä huvipuistosta.

Näin pääset Port Aventuraan

Helpoin tukikohta vierailulle PortAventuraan on Saloun rantalomakohde, jonne tehdään Suomesta myös pakettimatkoja. Viikon lomalla ehtii hyvin nauttia Saloun rannoista, vierailla huvipuistossa ja tehdä retken Barcelonaan.

Barcelonasta PortAventuraan voi matkustaa junalla, bussilla tai autolla. El Pratin lentokentältä on huvipuistoon noin tunnin ajomatka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Keskikesällä heinä-elokuussa huvipuistossa kannattaa varautua jonottamaan. Paras aika vierailla puistossa onkin kevät tai syksy, kun suurimmat matkailijamassat eivät vielä ole saapuneet.

Huvipuisto on avoinna pääsiäisestä lokakuun loppuun, jonka jälkeen se avaa ovensa tiettyinä ajanjaksoina kuten esimerkiksi joululomien aikana. Kesäkuukausina aukioloajat ovat pidemmät kuin keväällä ja syksyllä.

Lue myös: Saloun kohdeopas matkailijalle

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: PortAventura

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Linnanmäen Swingi

Linnanmäen kausi käynnistyi – tältä näyttää 40 metrin korkeuteen heilahtava uutuuslaite Swingi

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja