Hyppää sisältöön

Salainen asunto on piilotettu keskelle Disneylandia – valo palaa yhä autioksi jääneen huoneiston ikkunassa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 29.10.2018
Walt Disneyn salainen asunto piilotettiin aivan teemapuiston kävijöiden silmien eteen.

Disneylandiin on piilotettu salainen asunto

Vaikka olisit joskus käynyt Kalifornian Disneylandissa, et välttämättä ole huomannut jättimäiseen teemapuistoon piilotettua asuntoa. Salainen huoneisto kuului koko Disney-imperiumin perustaneelle Walt Disneylle.

Asunnon sijaintia ei voisi arvata ulkoapäin. Vaatimattoman kokoinen huoneisto on rakennettu Main Street Firehouse -rakennuksen yläkertaan Disneylandin Main Street, USA -kadulle. Tämä osa teemapuistoa on tehty perinteisen, idyllisen amerikkalaiskaupungin malliksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun Anaheimissa sijaitseva Disneyland avattiin yleisölle vuonna 1955, oli Disneylla tapana seurata yksityisen asuntonsa ikkunasta kävijöitä ja näiden reaktioita. Samalla huoneisto toimi Disneyn työhuoneena.

Pieneen asuntoon mahtui keittiönurkkaus, kylpyhuone, olohuone, työpöytä ja terassi. Disney ei halunnut kuvaajia yksityistiloihinsa, joten miehestä ja tämän perheestä on hyvin vähän kuvia teemapuiston asunnossa. Vielä tänäkin päivänä huoneistossa kuvaamista rajoitetaan.

Koska asunto sijaitsi kuvitteellisen paloaseman yläkerrassa, oli teema huomioitu Disneyn omaa huoneistoa myöten. Huumorimiehellä oli oma palomiehen tanko, jota pitkin tämä pääsi halutessaan liukumaan alakertaan.

Disneyn asunto ei ole avoinna kävijöille, mutta sinne on mahdollista päästä kurkistamaan osallistumalla opastetulle kierrokselle. Kurkistus kulissien taakse ei kuulu tavallisen lipun hintaan, vaan kierros on varattava etukäteen ja maksettava erikseen.

Disneylandin työntekijät sekä asuntoon opastetusti tutustuneet kävijät ovat jakaneet kuvia huoneistosta sosiaalisessa mediassa. Monikaan asia ei näytä muuttuneen sitten Disneyn elinvuosien – ja juuri siksi paikka tekee kävijöihin niin suuren vaikutuksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teemapuiston mukaan ikkunassa loistava lamppu oli aikoinaan merkki sitä, että Disney oli paikalla. Tänä päivänä valo loistaa ikkunassa ympäri vuoden kunnianosoituksena viihdelegendalle. Antiikkilamppu symboloi Disneyn olevan edelleen hengessä mukana.

Kovana tupakkamiehenä tunnettu Disney kuoli keuhkosyöpään vuonna 1966.

Katso kuvista ja videolta, miltä piilotetussa huoneistossa näyttää!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Kaupungin paras piilopaikka – Eiffel-tornin huipulta löytyy suunnittelijan salainen huone

Lähde: Disneyland, Just Disney, Roadtrippers.com
Kuvat: Instagram
Video: YouTube / Disney Parks

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Kaikki Suomen huvipuistot

Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Grand Canyon, Yhdysvallat

Grand Canyon on koettava kerran elämässä – tällainen on vierailu Yhdysvaltain tunnetuimmassa luontokohteessa

Millä alueella New Yorkissa kannattaa majoittua? Viisi vaihtoehtoa Manhattanilla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja