hero taustakuva

Kaupungin paras piilopaikka! Eiffel-tornin huipulta löytyy suunnittelijan salainen huone

artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Eiffel-tornin huipulla sijaitsevasta huoneistosta aukeaa Pariisin paras maisema.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 25.04.2015
facebook   whatsapp

Gustave Eiffelin toimistotila Pariisin kattojen yllä

Miltä tuntuisi majoittua Eiffel-tornin huipulle rakennettuun huoneistoon? Moni ei tiedä, että Pariisin kuuluisimman nähtävyyden ylimmällä tasanteella on aikoinaan toimistotilana käytetty huoneisto.

Vuonna 1889 Pariisin maailmannäyttelyä varten valmistuneen nähtävyyden suunnittelija Gustave Eiffel rakennutti itselleen komean toimistotilan juhlistaakseen tornin valmistumista.

Reilun 300 metrin korkeudessa sijaitsevasta huoneistosta aukeavat kiistämättä kaupungin parhaat maisemat. The Independent -uutissivuston mukaan monet Pariisin seurapiirien jäsenet yrittivät vuokrata huoneistoa käyttöönsä edes yhdeksi yöksi, mutta Eiffel halusi pitää tilan omana yksityisenä piilopaikkanaan.

Huoneistosta löytyy muun muassa Gustave Eiffeliä ja amerikkalaiskeksijä Thomas Edisonia esittävät vahanuket. Asetelma kuvaa tilannetta, jossa Eiffel ja hänen tyttärensä Claire tapasivat Edisonin tornihuoneistossa.

Eiffel-tornin verkkosivujen mukaan myös huipulle saakka lipun ostaneet kävijät pääsevät näkemään vilauksen Gustave Eiffelin entisöidystä toimistosta.

Gustave Eiffelin toimisto Eiffel-tornin huipulla

Lue myös: Tiesitkö tämän Pariisin ykkösnähtävyydestä? 15 faktaa Eiffel-tornista

Lähde: Independent
Kuvat: Flickr / y.caradec, Flickr / Serge Melki

Lue kommentit (4) Jätä kommentti

 1. Erään joskus vuonna nakki ja muussi uutisessa kerrottiin että työhuone on siellä siksi, koska torni oli hänen mielestään niin ruma että ei kestänyt katsoa sitä, joten siksi vietti aikaa tornissa ettei joutuisi sitä näkemään.


 2. Hyvä, ettei ole koskaan mitään valittamista…


 3. Kirjoitettu kuin olisi joku uutinen.
  No ei tämä ole, asia on yhtä vanha ja tunnettu kuin koko tornikin.


 4. ”Moni ei tiedä…” eivätköhän kaikki tornin huipulla käyneet tiedä ja varsin moni ilman käymistäkin, jos yhtään yleistietoa löytyy.
  ”…verkkosivujen mukaan” Olisiko liikaa vaadittu, että juttuja kirjoittaisivat ihmiset, joilla olisi omaa kokemusta (tässä tapauksessa tornissa käynnistä) eikä vain webistä apinoitua tekstiä.
  Aiheessa itsessään ei ole mitään vikaa, ainoastaan tavassa jolla se on toteutettu.


 5. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.