Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Espanjan Suomi-suosikki ei aina riitä – kolme päiväretkeä Fuengirolasta

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Kaipaatko vaihtelua perinteiseen Fuengirolan-lomaan? Jätä tämä suomalaisten tukikohta hetkeksi taakse ja lähde päiväretkelle lähiseudun kiinnostaviin kohteisiin!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 29.09.2022
facebook   whatsapp

Fuengirola on suomalaisten Espanja-suosikki

Espanjan Aurinkorannikolla sijaitseva Fuengirola houkuttelee matkailijoita jatkuvalla lämmöllä, pitkillä hiekkarannoilla sekä rennon letkeällä espanjalaisella kulttuurilla. Kaupunki on tunnettu kohde, ja erityisesti suomalaismatkailijoiden suosikki.

Fuengirolan noin kahdeksan kilometrin mittainen hiekkaranta ja hyvät shoppailumahdollisuudet tarjoavat monille matkailijoille juuri sitä, mitä lomalta lähdetään hakemaan: rentoutumista auringossa ja edullisia ostoksia. Myös vilkas yöelämä ja paikan ravintolatarjonta ovat matkailijoiden mieleen.

Pieni kaupunki tulee kuitenkin nopeasti tutuksi, joten vaihtelua lomapäiviin voi hakea tekemällä päiväretkiä Fuengirolan ulkopuolelle.

Katso kolme vinkkiä paikoista, joihin Fuengirolasta voi lähteä päiväretkelle!

1. Málaga

Reilun puolen tunnin ajomatkan päästä Fuengirolasta sijaitseva Málaga on loistava päiväretkikohde niin läheisen sijaintinsa kuin myös letkeän tunnelmansa vuoksi. Fuengirola on Málagaan verrattuna pikkukaupunki, sillä Málagan asukasluku on liki kahdeksankertainen.

Päiväretki Málagassa kannattaa käyttää kaupunkitunnelmasta nauttien ja myös Málagueta-rantaan tutustuen. Lisäksi keskustan vieressä kohoavat kukkulat, tunnelmallinen rantabulevardi sekä komeilla jahdeilla täytetty satama ovat mainioita paikkoja viettää rento päiväretki.

ShutterstockMálaga, Espanja
Málagan suosittu Málagueta-ranta on kaupungin ykköspaikka.

Kulttuurista kiinnostuneelle matkailijalle Málaga on todellinen hemmottelukeidas, sillä kaupungin vetonauloihin kuuluu muun muassa kaupungissa asuneen taiteilija Pablo Picasson museo. Myös esimerkiksi vuonna 2011 avattu Carmen Thyssen -museo on vierailemisen arvoinen.

2. Sierra de las Nievesin kansallispuisto

Perinteiseen ranta- ja kaupunkilomaan ei tarvitse hakea vaihtelua kaukaa, sillä noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Sierra de las Nievesin kansallispuisto takaa aktiivisen ulkoilupäivän. Yhdeksän kylän alueella sijaitseva kansallispuisto esittelee vierailijalle paitsi kylien tapoja ja hauskoja juhlia, myös upeaa luontoa.

Sierra de las Nievesin kansallispuisto on mainio vierailukohde läpi vuoden. Siinä missä vuodenaikojen vaihtelu ei näy Fuengirolassa erityisen dramaattisesti, ovat erot selvästi havaittavissa vuoristoisessa kansallispuistossa: keväällä puiston niityt loistavat kukkien väriloistossa, kesäisin vehreys on kaikkialla, ilmojen viiletessä syksyisin ruska värjää puiston ja talvella vuorten huiput peittyvät valkoiseen lumivaippaan.

ShutterstockSierra de las Nieves, Espanja
Sierra de las Nievesin luonnonpuisto on helppo päiväretkikohde.

Kansallispuistossa on helppo vierailla joko omin päin tai järjestetyllä retkellä. Paikalliset matkanjärjestäjät tarjoavat muun muassa safareita, melontaretkiä, kuumailmapalloajeluja sekä ohjattuja vaellusretkiä. Sierra de las Nievesin luonto vaihtelee karusta vuoristosta tiheään metsään, kukkiviin niittyihin, vesiputouksiin ja pieniin järviin, joten nähtävää on runsaasti.

3. Gibraltar

Espanjan-loman voi keskeyttää pienellä syrjähypyllä Ison-Britannian puolelle ja se onnistuu Fuengirolasta käsin varsin helposti. Pörröisistä apinoistaan tuttu Gibraltar sijaitsee nimittäin vain vajaan parin tunnin ajomatkan päässä, ja on helposti saavutettavissa esimerkiksi autolla tai järjestetyllä retkellä.

Etelä-Espanjan rannikolla sijaitseva Gibraltar on osa Isoa-Britanniaa, ja minkä huomaa muun muassa birttikohteille tyypillisistä punaisista puhelinkopeista, brittiaksentista sekä tietysti brittiläisistä herkuista. Gibraltar on kuulunut Isolle-Britannialle vuodesta 1713 lähtien, ja oli ennen sitä muun muassa espanjalaisten hallinnassa.

ShutterstockGibraltar, Iso-Britannia
Gibraltarinvuori hallitsee alueen maisemaa.

Alueen näyttävin kohde on 426 metriä korkea Gibraltarinvuori, jonka kallioilta voi nähdä selkeällä säällä aina Afrikkaan saakka. Vuori on luonnonsuojelualue, jonne pääsee kiipeämään jalan tai kaapelihissillä, mutta myös järjestetyillä kiertoajeluilla. Komean vuoren lisäksi Gibraltar on tunnettu myös varastelevista apinoista, joiden suhteen onkin syytä olla varuillaan. Myös Gibraltarin eteläisin kohta Europa Point ja sen punavalkoinen majakka ovat näkemisen arvoisia kohteita.

Lue myös: Läheltä tuttua Fuengirolaa löytyy linna, joka on kuin suoraan fantasiamaailmasta – et ikinä arvaisi sen tarinaa

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Paljon muitakin paikkoja päivämatkan aikana Fugesta, kivoja pikkukyliä kapeine kujineen ja kauniine rakennuksineen, , Sierra Nevadaan vuoristoon ei pitkä matka, ei myöskään Granadaan, matkalla pikku kuppiloita kivoja hyvine ruokineen jne. RONDO on hyvä tutustumiskohde samoin ja tietenkin Kijan asuinpaikka rinteineen ja kyläkuppiloin jne. Ei pöllömpi mesta Fuge.


  2. olen ollut 1 3 5 paikkassa kiva on ollut lähttisi aina uudeleen mutta lennot on liijan kaukkana


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.