Hyppää sisältöön

Kymmenen suosittua elokuvaa, joita kuvattiin Espanjassa – tunnistaisitko niistä oman lomakohteesi?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.04.2019
Joko olet nähnyt nämä Espanjassa kuvatut elokuvat? Bongaa matkoilta tuttuja maisemia tai treenaa kieltä!

1. Tomorrowland (2015)

Kun George Clooneyn tähdittämä scifi-elokuva Tomorrowland tarvitsi kipeästi jo valmiiksi rakennettuja futuristisia puitteita, löytyi vastaus pulmaan Valenciasta. Ciudad de las Artes y las Ciencias eli taiteiden ja tieteiden kaupunki on tuttu myös monille matkailijoille, sillä kyseessä on kaupungin tunnetuin nähtävyys. Tunnistitko näyttävistä rakennuksista koostuvan paikan valkokankaalta?

2. 007 – Huominen ei koskaan kuole (2002)

Muistatko Bond-elokuvasta Huominen ei koskaan kuole kohtauksen, jossa upeavartaloinen Halle Berry nousee merestä? Elokuvan juonen mukaan ollaan Kuubassa, mutta tosi asiassa rantakohtaus on kuvattu Espanjassa. Jos haluat yhtä upeisiin maisemiin, suuntaa Cadizin kaupungista löytyvälle La Caletan rannalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Uuno Epsanjassa (1985)

Monelle suomalaiselle Uuno Epsanjassa oli 80-luvulla ensikosketus Aurinkorannikon Marbellaan. Uuno Turhapuro päättää kokeilla matkaoppaan hommia juuri samassa kohteessa, jonne vuoristoneuvos Tuura vaimoineen vie Uunon kovia kokeneen vaimon lomailemaan. Hauska tarina kulissien takaa kertoo kuvausryhmän törmänneen paikallisella golfkentällä filmitähti Sean Conneryyn.

ShutterstockUuno Epsanjassa -elokuva sijoittuu Marbellaan
Marbellan suosio on pysynyt tasaisena suomalaismatkailijoiden keskuudessa.

4. Kaikki äidistäni (1999)

Espanjan kansainvälisesti tunnetuimman ohjaajan Pedro Almodóvarin tuotantoon tutustumisen voi aloittaa vaikka menestyselokuvasta Kaikki äidistäni. Parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin voittanut elokuva kertoo teini-ikäisen poikansa menettävästä äidistä, joka ei ikinä ehtinyt kertoa tälle totuutta tämän isästä. Elokuva vie katsojan sekä Madridiin että Barcelonaan.

Jos opiskelet espanjaa, voit katsoa Almodóvarin elokuvia vaikka harjoitusmielessä. Lisää ruudulle espanjankieliset tekstitykset oppimisen ja ymmärtämisen tehostamiseksi.

5. The Bourne Ultimatum – Medusan sinetti (2007)

Matt Damonin tähdittämissä Jason Bourne -elokuvissa on totuttu liikkumaan maailmalla. Medusan sinetti loikkaa Madridiin, josta tarkkasilmäisimmät saattavat tunnistaa Atochan rautatieaseman. Madridissa sijaitseva Café del Principe taas esittää torinolaista kahvilaa. Tosielämässä löydät yhden Madridin kuuluisimmista kahviloista vain muutaman minuutin kävelymatkan päästä Puerta del Solin aukiolta.

6. Espanjalainen kimppakämppä (2002)

Opiskelijapiirien yllätyshitiksi noussut L’Auberge Espagnole eli Espanjalainen kimppakämppä on tuttu ainakin Erasmus-vaihdon kokeneille. Ranskalaisen Xavierin ja tämän kansainvälisen ystäväpiirin arkea Barcelonassa seuraava elokuva tavoittaa jotain olennaista sekä vaihto-opiskelusta että kimppa-asumisesta. Elokuva sopii kieliä treenaaville, sillä siinä puhutaan ranskaa, espanjaa ja englantia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7. Vicky Cristina Barcelona (2008)

Amerikkalaiset ystävykset saapuvat viettämään kesää Barcelonaan elokuvassa Vicky Cristina Barcelona – ja huumaantuvat sekä kaupungista että komeasta taiteilijasta. Barcelonan tunnettujen maamerkkien lisäksi kuvauksia tehtiin myös esimerkiksi Asturian Oviedossa. Rooleissa nähdään useita nimekkäitä näyttelijöitä kuten Scarlett Johansson, Penelope Cruz ja Javier Bardem.

ShutterstockBarcelonassa on kuvattu monia suosittuja elokuvia
Tibidabon huvipuisto Barcelonassa on yksi Vicky Cristina Barcelona -elokuvassa vilahtavista paikoista.

8. Lomalla (2000)

Suomalaisissa elokuvissa on liikuttu Espanjassa myös Uuno Turhapuron jälkeen. Aleksi Mäkelän ohjaama Lomalla kertoo Mallorcalle suuntaavasta suomalaisperheestä, jonka menneisyyden salaisuudet hiipivät yllättäen esiin lomakohteessa. Rooleissa nähdään muun muassa Juha Veijonen, Outi Mäenpää ja Samuli Edelmann.

9. Fast & Furious 6 (2013)

Kanariansaariin kuuluvalla Teneriffalla on kuvattu useampia elokuvia ja jopa isoja Hollywood-tuotantoja. Yksi näistä on Fast & Furious 6, jonka takaa-ajokohtausta varten muun muassa suljettiin tie saaren pohjoisosassa. Teneriffalla auton vuokrannut matkailija voi arvioida, näyttävätkö maisemat samalta elokuvassa.

10. Biutiful (2010)

Haluatko nähdä sen puolen Barcelonaa, jonne turistit eivät yleensä eksy? Meksikolaisen Alejandro González Iñárritun elokuva Biutiful on koskettava tarina sairaudesta, perheestä, siirtolaisista ja kuolemasta Barcelonan karummilla kaduilla. Elokuvaa kuvattiin myös Navarran maakunnassa. Pääosassa nähdään kansainvälisen uran luonut espanjalaistähti Javier Bardem.

Lue myös: “Espanjan Hollywood” – tämä kummallinen paikka saa matkailijan hieraisemaan silmiään lähellä tuttuja lomakohteita

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja