Hyppää sisältöön

Viisi päiväretkeä Madridista – näistä kohteista löydät aitoa espanjalaista tunnelmaa ja kiinnostavaa nähtävää

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.01.2018
Madridin ympäristö on täynnä kiinnostavia pikkukaupunkeja, jotka hurmaavat aidolla espanjalaisella tunnelmalla ja mielenkiintoisilla nähtävyyksillä. Tutustu viiteen kohteeseen, joihin on helppo tehdä päiväretki Madridista!

1. Segovia

Segovia sijaitsee vain noin tunnin junamatkan päässä Madridista, mutta perillä matkailijaa odottaa täysin suurkaupungista poikkeava ympäristö. Segovia on historiallinen Unesco-kohteisiin kuuluva pikkukaupunki, jonka maisemaa hallitsevat massiivinen roomalaisakvedukti sekä keltaisen ja vihreän sävyjen värittämä kukkulamaisema.

Akvedukti on ollut Segovian maamerkki jo kahdentuhannen vuoden ajan. Kaupungin toinen tunnettu nähtävyys on upea myöhäisgoottilainen katedraali, jonka torni kohoaa korkealle kaupungin ylle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupungin huikeimman kokemuksen kuitenkin tarjoaa Alcazar, jyrkällä kalliolla seisova linna, jonka kerrotaan toimineen innoituksena myös Disneylandin arkkitehdeille. Hieno linna vallihautoineen on kiinnostava käyntikohde, jossa historian tarinoiden voi tuntea heräävän eloon. Sen ikkunasta näkyvä La Vera Cruzin kirkko on temppeliritarien rakennuttama.

Nähtävyyksien lisäksi Segoviasta löytyy myös muuta tekemistä, sillä kaupunki yllättää ostosmahdollisuuksillaan. Shoppailukatuja on vain muutama, mutta niiden tarjonta on monipuolinen ja hintataso selkeästi Madridia edullisempi.

Flickr/EmilioSegovia
Segovian tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu hulppea katedraali.

2. Chinchon

Chinchon on Madridin lähikaupungeista kenties viehättävin. Vajaan viidenkymmenen kilometrin päässä pääkaupungista sijaitseva Chinchon on säilyttänyt historiallisen ilmeensä ja aitoutensa. Sen seesteinen miljöö rauhoittaa pääkaupungin sykkeessä päänsä pyörälle saaneen matkailijan nopeasti.

Chinchonin keskustan Plaza Mayor -aukio on tunnettu kauneudestaan ja se on kohde, joka kaupungissa vieraillessa on ehdottomasti nähtävä. Aukiota ympäröivät matalat kerrostalot, joiden värikkäät puiset parvekkeet ovat aikoinaan toimineet katsomoina aukiolla järjestetyille esityksille.

Myös herkuttelija viihtyy Chinchonissa, sillä kaupungissa on runsaasti ravintoloita, tapaspaikkoja ja baareja. Kannattaa piipahtaa kaupungin Parador-hotellissa lounaalla tai illallisella, vaikka et yöpyisi kaupungissa. Parador on rakennettu vanhaan luostariin, jonka puutarha hehkuu kukkaloistossa ja notkuu hedelmistä läpi koko kesän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Aranjuez

Aranjuez ylpeilee kuninkaallisilla perinteillään. Tajo-joen varrella sijaitseva kaupunki oli yksi Espanjan kuuluisimman kuningasparin Ferninandin ja Isabella suosimista kesänviettopaikoista. Aranjuezin upein nähtävyys on Palacio Real, kuninkaanlinna, jonka piha-alueet ja puutarhat ovat aivan yhtä komeita kuin linna itse.

Viehättävä pikkukaupunki on myös erään Espanjan historian merkkitapauksen tapahtumapaikka, sillä täällä käynnistyi Aranjuezin kapina, joka johti Kaarle IV:n syrjäyttämiseen vallasta vuonna 1808. Kapinaa muistetaan vuosittain spektaakkelimaisella kansanjuhlalla ja musikaaliesityksellä kuninkaanlinnan pihalla.

Aranjuez sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Madridista ja vierailun kaupunkiin voi toteuttaa esimerkiksi junalla. Junamatka Aranjueziin kestää noin 45 minuuttia.

4. Toledo

Toledon ilme on kuin suoraan keskiajalta ja kaupunki onkin erittäin suosittu matkailijoiden keskuudessa. Koristeellinen rautatieasema on suurimmalle osalle vieraista ensimmäinen kosketus kaupungin erikoiseen arkkitehtuuriin, jota hallitsevat maurien kiemuraiset mosaiikit, kaariholvit ja valurautaiset koristeet. Juutalaisten, muslimien ja kristittyjen yhteinen historia näkyy koko kaupungissa.

IstockphotoToledo
Toledon maisemia hallitsee historiallinen linnoitus.

Toledon historiallinen keskusta on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi. Tärkeimmät nähtävyydet ovat Toledon valtava katedraali sekä Alcazar-linnoitus. Toledoon ehtii tutustua hyvin yhden päivän aikana. Kaupungissa on runsas kahvila- ja ravintolatarjonta, joten hengähdyspaikkoja riittää.

5. San Lorenzo de El Escorial

Espanjalaiset ovat aina hallinneet monumentaalisuuden. Hyvä esimerkki siitä on El Escorialissa sijaitseva San Lorenzon jättimäinen luostari, jonne on haudattu kaikki Espanjan kuninkaalliset 1500-luvulta saakka. Yhdeksässä salissa, joihin pääsee tutustumaan kuka tahansa, makaa koko kuningassuku kultaisissa ja marmorisissa arkuissaan.

Luostarin kirjastossa on upeaa vanhan sivistyksen tuntua. Kirjaston aarteita ovat esimerkiksi vanhat kartat, joissa Australiaa ei vielä tunnettu, ja Ptolemaioksen maailmankuvaan perustuva maakeskeinen aurinkokunnan selitys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

El Escorial on madridilaisten keskuudessa suosittu viikonloppukohde etenkin kesäkaudella. Kun pääkaupungin ilma muuttuu helteessä tukalaksi, on miellyttävää tulla päiväksi miellyttävämpään ilmanalaan, sillä Guadarrama-vuoret pitävät lämpötilan viileän raikkaana. Vuoristoalueet tunnetaan myös paikallisista herkuista, joita kannattaa vierailun aikana maistella.

Teksti: Riikka Krenn ja Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto ja Flickr/Emilio

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Espanjan kalleimmat kohteet

Espanjan kalleimmat lomakohteet – 5 paikkaa, jotka yllättävät hinnoillaan

Madridin rautatieasema

Tältä näyttää Espanjan komein rautatieasema – trooppinen puutarha yllättää matkustajan

Madridin kiinnostavimmat nähtävyydet – 11 kohdetta, joissa kannattaa vierailla loman aikana

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja