Hyppää sisältöön

Kukaan ei tiedä, miksi espanjalaisella lentokentällä seisoo “kummituslentokone” – hylättynä jo lähes 10 vuotta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 29.01.2019
Madridin lentokentän hylätty kone on seissyt paikoillaan jo vuosia.

Kuka jätti lentokoneen Madridin kentälle?

Voisi kuvitella, että kukaan ei luopuisi vapaaehtoisesti arvokkaasta lentokoneesta – saati jättäisi sitä seisomaan hylättynä oman onnensa nojaan. Juuri näin on kuitenkin käynyt Madridissa.

Barajasin lentokentällä on jo vuosien ajan seissyt tuntematon lentokone, jonka tarinaa kukaan ei tunne. Lentokentällä ei tiedetä, mistä kone on sinne ilmestynyt ja kuka sen omistaa. Tiettävästi “kummituslentokone” ei ole poistunut kentältä sitten vuoden 2010.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

McDonnell Douglas MD-87 -tyypin koneen omistajaa on etsitty julkisten tiedotteiden avulla. Koneen arvo voi olla The Telegraphin mukaan lähes 2,5 miljoonaa euroa, joten luulisi, ettei tällaista menopeliä voi ainakaan epähuomiossa unohtaa.

Kyseessä ei ole ihan pieni kone, sillä konetyyppi on tarkoitettu jopa 130 matkustajalle. Kone on aikoinaan kuulunut espanjalaiselle lentoyhtiö Iberialle, joka osti sen uutena vuonna 1990. Sittemmin kone myytiin eteenpäin kahdelle eri yhtiölle, jotka ovat molemmat menneet konkurssiin.

Madridin lentokentän johto on ilmoittanut toimivansa koneen kanssa ilmailualan lakien mukaan. Koneen omistajista tehdään kolme etsintäkuulutusta, joiden jälkeen odotetaan vuosi. Jos omistajat eivät ilmoittaudu, on lentokentällä oikeus huutokaupata hylätyksi katsottu kone. Tuotto menisi Espanjan valtiolle.

Samanlainen mysteeri ihmetytti Malesiassa vuonna 2015. Kuala Lumpurin lentokentälle ilmestyi kolme Boeing 747 -rahtikonetta, jotka jätettiin seisomaan hylättyinä. Tässä tapauksessa koneet omistava taho saatiin kuitenkin selvitettyä.

Lue myös: Lentokenttä, josta et pääse mihinkään – Espanjassa toimii aktiivinen lentoasema ilman yhtäkään matkustajaa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: The Telegraph
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miksi jet lag on pahempi itään matkustettaessa?

Oletko huomannut saman? Jet lag iskee pahemmin itään päin matkustettaessa – tässä syy

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Passi

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden matkaa varten

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja