Kuva: Shutterstock
Madrid, Espanja

Kukaan ei tiedä, miksi espanjalaisella lentokentällä seisoo ”kummituslentokone” – hylättynä jo lähes 10 vuotta

Madridin lentokentän hylätty kone on seissyt paikoillaan jo vuosia.

Kuka jätti lentokoneen Madridin kentälle?

Voisi kuvitella, että kukaan ei luopuisi vapaaehtoisesti arvokkaasta lentokoneesta – saati jättäisi sitä seisomaan hylättynä oman onnensa nojaan. Juuri näin on kuitenkin käynyt Madridissa.

Barajasin lentokentällä on jo vuosien ajan seissyt tuntematon lentokone, jonka tarinaa kukaan ei tunne. Lentokentällä ei tiedetä, mistä kone on sinne ilmestynyt ja kuka sen omistaa. Tiettävästi ”kummituslentokone” ei ole poistunut kentältä sitten vuoden 2010.

McDonnell Douglas MD-87 -tyypin koneen omistajaa on etsitty julkisten tiedotteiden avulla. Koneen arvo voi olla The Telegraphin mukaan lähes 2,5 miljoonaa euroa, joten luulisi, ettei tällaista menopeliä voi ainakaan epähuomiossa unohtaa.

Kyseessä ei ole ihan pieni kone, sillä konetyyppi on tarkoitettu jopa 130 matkustajalle. Kone on aikoinaan kuulunut espanjalaiselle lentoyhtiö Iberialle, joka osti sen uutena vuonna 1990. Sittemmin kone myytiin eteenpäin kahdelle eri yhtiölle, jotka ovat molemmat menneet konkurssiin.

Madridin lentokentän johto on ilmoittanut toimivansa koneen kanssa ilmailualan lakien mukaan. Koneen omistajista tehdään kolme etsintäkuulutusta, joiden jälkeen odotetaan vuosi. Jos omistajat eivät ilmoittaudu, on lentokentällä oikeus huutokaupata hylätyksi katsottu kone. Tuotto menisi Espanjan valtiolle.

Samanlainen mysteeri ihmetytti Malesiassa vuonna 2015. Kuala Lumpurin lentokentälle ilmestyi kolme Boeing 747 -rahtikonetta, jotka jätettiin seisomaan hylättyinä. Tässä tapauksessa koneet omistava taho saatiin kuitenkin selvitettyä.

Lue myös: Lentokenttä, josta et pääse mihinkään – Espanjassa toimii aktiivinen lentoasema ilman yhtäkään matkustajaa

Lähde: The Telegraph
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 29.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia