Hyppää sisältöön

Mikä Espanjan kaupunki sopii sinulle? Valitse suosikkisi ja vietä onnistunut kaupunkiloma

 • Krista Ahonen
 • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Krista Ahonen, Inka Khanji Päivitetty: 27.09.2023
Espanjan ihanat kaupunkikohteet sopivat ovat loistavasti viikon mittaiselle lomalle, sillä tekemistä riittää moneen makuun. Katso esittelyt kuudesta kaupungista ja löydä oma suosikkisi!

1. Barcelona: shoppailijalle ja perusmatkailijalle

 • Erityispiirteet: monipuolinen lomakaupunki
 • Suosituimmat nähtävyydet: Parc Güell, Sagrada Familia sekä Casa Milá
 • Näin pääset: suorat lennot Helsingistä

Espanjan rakastetuimpiin matkailukaupunkeihin lukeutuva Barcelona ei ole ansainnut mainettaan turhaan. Kaupunki on kompakti yhdistelmä kaikkea, mitä matkailija lomaltaan kaipaa: hyviä ravintoloita, erinomaisia ostospaikkoja, aurinkoa ja lämpöä, rantaa sekä eläväistä kulttuuri- ja yöelämää.

IstockphotoBarcelona, Espanja
Reilun kilometrin mittainen Barceloneta-ranta sijaitsee aivan keskustan tuntumassa.

Barcelona sopiikin erinomaisesti matkailijalle, joka haluaa saada kaiken samassa kohteessa helposti. Aivan keskustan tuntumassa sijaitseva reilun kilometrin mittainen hiekkaranta on vain kävelymatkan päässä Barcelonan ravintola- ja kauppatarjonnasta. Tunnelma poikkeaa Etelä-Espanjan perinteisistä lomakaupungeista merkittävästi, sillä reilun 1,5 miljoonan asukkaan kaupunki on todellinen metropoli, jossa on kuitenkin myös rantatunnelmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupungin suosituimmat nähtävyydet ovat barcelonalaisarkkitehti Antoni Gaudín käsialaa: näyttävä ja paikoin psykedeelinenkin Parc Güell, edelleen keskeneräinen Sagrada Familia -kirkko sekä kiinnostavien yksityiskohtien Casa Milá sekä Casa Batlló -rakennukset ovat kiinnostavia vierailukohteita.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Barcelonaan!

2. Madrid: perinteistä kaupunkilomaa etsivälle

 • Erityispiirteet: perinteinen kaupunkikohde kiinnostavilla nähtävyyksillä
 • Suosituimmat nähtävyydet: taidemuseo Museo del Prado, kuninkaallinen palatsi ja Parque del Retiro -puisto
 • Näin pääset: suorat lennot Helsingistä

Espanjan pääkaupunki Madrid on mainio kohdevalinta perinteisestä kaupunkilomasta haaveilevalle. Paras aika vierailla kaupungissa on keväällä tai syksyllä, sillä kesät ovat Madridissa jopa tukahduttavan kuumia.

IstockphotoMadrid, Espanja
Espanjan pääkaupunki Madrid sopii perinteiselle kaupunkilomalle.

Madridin lukuisat nähtävyydet ja kaunis arkkitehtuuri tarjoavat nähtävää pidemmällekin lomalle, mutta tärkeimmät kohteet ehtii kiertää kätevästi myös parissa päivässä. Kaupungin kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluvat taidemuseo Museo del Prado, valtava puistoalue Parque del Retiro sekä hulppea kuninkaallinen palatsi.

Nähtävyyksien kiertelyn lisäksi lomapäivät Madridissa täyttyvät shoppailusta ja herkuttelusta. Kaupungissa on valtavasti ravintoloita, jotka tarjoilevat sekä paikallisen keittiön että muiden ruokakulttuurien herkkuja. Jalkapallon ystävillä Madridissa ei tekeminen lopu kesken, sillä kaupungissa pelaavat huippujoukkueet Atlético de Madrid ja Real Madrid.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Madridiin

3. Valencia: kulttuurimatkailijalle

 • Erityispiirteet: hyvin erikoinen arkkitehtuuri
 • Suosituimmat nähtävyydet: tiedepuisto Ciudad de las Artes y las Ciencia, Turian puisto ja Valencian ranta
 • Näin pääset: yhden koneenvaihdon kautta Helsingistä

Espanjan itärannikolla, Baleaarienmeren rannalla sijaitseva Valencia on kiinnostava kaupunkikohde. Se on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, missä kävijät voivat nähdä paitsi hyvin erikoisesta arkkitehtuurista tunnetun tiedepuisto Ciudad de las Artes y las Ciencian, Espanjan suurimman rannan, kuivuneeseen jokeen rakennetun Turian puiston sekä tunnelmallisen vanhankaupungin.

IstockphotoValencia, Espanja
Pitkä Turian puisto on vahvasti läsnä Valencian kaupunkikuvassa.

Jos haluat lomaltasi yhtä hyvät palvelut kuin Barcelonassa mutta matkustat mieluummin kohteeseen missä on vähemmän muita matkailijoita, on Valencia mainio valinta. Vajaan 800 000 asukkaan kaupunki on myös erinomainen ruokakohde, sillä esimerkiksi espanjalainen herkkuruoka paella on lähtöisin juuri Valenciasta. Kulttuuri- ja ruokakohteiden lisäksi Valenciassa on myös loistavat shoppailumahdollisuudet sekä hyvin eläväinen baarikulttuuri.

Valenciassa liikkuminen on helppoa, sillä kaupungissa on mainiosti toimiva julkisen liikenteen verkosto. Sen lisäksi valencialaisilla on tapana liikkua paikasta toiseen pyöräillen, mikä sopii mainiosti myös matkailijalle. Pyöräreittien verkosto on mainio, autoilijat suhtautuvat pyöräilijöihin suopeasti ja polkupyörävuokraamojakin on runsaasti.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Valenciaan

4. Málaga: ranta- ja kaupunkilomailijalle

 • Erityispiirteet: helppo yhdistää ranta- ja kaupunkiloma
 • Suosituimmat nähtävyydet: Museo Picasso, Alcazaban linnoitus ja Malagueta-ranta
 • Näin pääset: suorat lennot Helsingistä

Etelä-Espanjan aurinkoinen Málaga hurmaa monipuolisuudellaan, sillä siellä on helppo yhdistellä sekä ranta- että kaupunkilomaa. Kaupunki sijaitsee lähellä Aurinkorannikon suosittuja lomakohteita ja Málaga sopiikin hyvin myös päiväretken kohteeksi esimerkiksi Fuengirolan-lomalla.

IstockphotoMalága, Espanja
Rantakaupunki Malága on helppo kohde myös suomalaismatkailijoille.

Lämmin sää ja aurinkoiset päivät tarjoavat mainiot puitteet rantaelämälle, jonka perässä kannattaa suunnata Malaguetalle, joka on kaupungin tunnetuin ranta. Kaupunkilomailijalle Málagassa on kiinnostavia nähtävyyksiä sekä erinomaiset shoppailumahdollisuudet. Málagassa on myös runsaasti hyviä ravintoloita, joten loman aikana pääsee tutustumaan paikallisiin herkkuihin, kuten rantaravintoloiden kala-annoksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Málagan tärkeimpiin vierailukohteisiin kuuluvat taitelija Pablo Picasson entinen kotitalo ja tämän töitä esittelevä Museo Picasso, Alcazaban maurilainen linnoitus sekä näyttävä katedraali. Shoppailija viihtyy Málagan keskustan ostoskaduilla sekä kauppakeskuksissa, joista löytyy niin paikallisten kuin kansainvälisten suosikkiketjujen liikkeet. Kaupungissa välimatkat ovat suhteellisen lyhyet, joten monien kohteiden välillä voi liikkua kävellen.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Málagaan!

5. Sevilla: kulttuurimatkailijalle

 • Erityispiirteet: kulttuuria ja kaunista arkkitehtuuria
 • Suosituimmat nähtävyydet: katedraali, Alcazarin kuninkaallinen palatsi ja Plaza de España -aukio
 • Näin pääset: yhden koneenvaihdon kautta Helsingistä

Kulttuurista, näyttävästä arkkitehtuurista ja historiallisista nähtävyyksistä tunnettu Sevilla kuuluu Espanjan kauneimpiin kaupunkeihin. Kaupunkiin kannattaa matkustaa keväällä tai syyskuukausina, sillä kesällä lämpötilat saattavat kohota jopa 40 asteeseen saakka.

IstockphotoSevilla, Espanja
Sevilla on periespanjalainen kaupunki, joka sijaitsee aivan Andalusian sydämessä.

Sevillassa riittää nähtävää ja kaupungista löytyy esimerkiksi kolme Unescon maailmanperintökohdetta. Kaupungin kiinnostavimpia nähtävyyksiä ovat maailman suurimpiin lukeutuva katedraali, Alcazarin kuninkaallinen palatsi kauniine puutarhoineen sekä Plaza de España -aukio, jota on käytetty useissa elokuvissa kuvauspaikkana.

Lomaan Sevillassa kuuluvat myös ravintoloissa ja erityisesti tapasbaareissa herkuttelu sekä vilkas yöelämä, jonka oleellinen osa on rytmikkään musiikin säestämä dramaattinen flamenco-tanssi. Sevillassa järjestetään iltaisin flamenco-esityksiä ja kaupungissa voi vierailla myös tanssille omistetussa museossa.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Sevillaan

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Bilbao: ruoka- ja kulttuurimatkailijalle

 • Erityispiirteet: kulinaari- ja kulttuurikaupunki
 • Suosituimmat nähtävyydet: Guggenheimin museo, The Puppy -veistos ja vanhakaupunki
 • Näin pääset: yhden koneenvaihdon kautta Helsingistä

Pohjois-Espanjan Baskimaassa sijaitseva Bilbao on ruokafanaatikkojen ja kulttuurimatkailijoiden suosikkikaupunki. Kaupunki tarjoaa rutkasti mielenkiintoista arkkitehtuuria, mutta sen lisäksi Bilbaon-lomalla voi nauttia myös monipuolisesta taidetarjonnasta laadukasta ja kehuttua ruokakulttuuria unohtamatta.

IstockphotoBilbao, Espanja
Bilbaon kiinnostava arkkitehtuuri, erinomainen ravintolatarjonta sekä mainiot kulttuurikohteet ovat kaupungin valtteja.

Bilbaon tunnetuin nähtävyys on ehdottomasti näyttävä Guggenheimin taidemuseo, jonka moderni museorakennus on nähtävyys jo itsessään. Sen lisäksi kaupungin vakiokohteisiin lukeutuvat kaunis vanhakaupunki sekä hauska The Puppy -veistos.

Bilbao sopii matkakohteeksi erityisesti ruokamatkailijoille, sillä kaupungin ravintolavalikoima on hyvin monipuolinen ja tasokas. Baskimaa on tunnettu erinomaisesta ruoasta, missä kannattaa maistella esimerkiksi tapasten tyylisiä pintxos-suupaloja.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Bilbaoon

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja