Hyppää sisältöön

Madrid on shoppailijan paratiisi – lue vinkit kaupungin parhaille ostospaikoille

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 02.09.2018
Madrid on monipuolinen shoppailukohde, jonka valtavasta tarjonnasta löytyy vaihtoehtoja niin ketjuliikkeiden, luksusputiikkien kuin persoonallisten puotien ystäville.

Madridista löytyvät suosituimmat ketjuliikkeet

Espanjan pääkaupunki Madrid on helppo kohde shoppailijalle, sillä kaupungin vilkkailta ostosalueilta löytyy kaikki mitä mieleen voi juolahtaa. Puerta del Solin aukio on hyvä aloituspiste ostoskierrokselle Madridissa, sillä sen lähistöltä löytyvät suuret tavaratalot sekä monet tunnettujen brändien ketjuliikkeet.

Aukiolta on lyhyt kävelymatka Madridin ostoskaduista tunnetuimmalle, joka on leveänä kulkeva Gran Via. Sen varrelta löytyy monipuolinen tarjonta shoppailtavaa niin vaatteita, asusteita, kosmetiikkaa kuin urheiluvälineitä. Gran Vialla ovat kaikki tunnetuimmat ketjuliikkeet, kuten Primark, Zara ja Bershka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos matkan tarkoitus on erityisesti shoppailla, voi majoituksen varata johonkin Gran Vian lukuisista hotelleista, jolloin parhaat ostospaikat ovat koko ajan lähellä.

El Corte Ingles -tavaratalossa kaikki on kätevästi saman katon alla

Espanjan suurimman tavarataloketjun El Corte Inglesin ostostaivas on kuin Madridin Stockmann. Ketjun tavaratalo sijaitsee kätevästi Puerta del Solin aukion ja Gran Via -kadun välisellä alueella, joten se on helppo lisätä omaan ostoskierrokseen.

El Corte Inglesin hinnat eivät ehkä ole kaupungin edullisimmat, mutta tavaratalosta löytyy kaikki mitä tahansa tarvitset kätevästi yhden katon alta. Tavaratalon valikoimiin kuuluu esimerkiksi vaatteita, kosmetiikkaa, asusteita, leluja ja elektroniikkaa.

Trendikkäissä putiikeissa voi tehdä persoonallisia löytöjä

Ketjuliikkeiden ja tavaratalojen lisäksi Madridista löytyy myös persoonallisia pikkuputiikkeja. Trendikkäitä pikkuliikkeitä on esimerkiksi Malasañan ja Triballin alueilla. Näille alueille ovat keskittyneet nuorten suunnittelijoiden liikkeet ja modernit design-kaupat.

Malasañan putiikeissa voi ostaa espanjalaista muotia, joka on usein pienissä erissä käsintehtyä, joten täältä hankittuja vaatteita ja asusteita ei tarvitse pelätä näkevänsä jokaisen vastaantulijan päällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aivan ydinkeskustassa sijaitseva Triballiksi kutsuttu Ballestan, Gran Vian ja Fuencarral-kadun rajaama kolmiomainen alue on aiemmin huonomaineisesta seudusta trendikkääksi kehittynyt eloisa naapurusto, jossa viihtyvät erityisesti nuoret kaupunkilaiset. Triballin ja sen vieressä sijaitsevan Chuecan kaupunginosan liikkeistä löytyy esimerkiksi nuorten paikallisten suunnittelijoiden vaihtoehtoista muotia.

Merkkiliikkeiden ystävä suuntaa Salamancaan

Rauhallinen Salamancan kaupunginosa on oikea osoite shoppailijalle, joka etsii laadukkaita vaatteita ja tunnettuja merkkiliikkeitä. La Milla de Oro eli kultainen maili on nimitys Salamancan katujen muodostamalle alueelle, jonne arvokkaat luksusliikkeet ovat keskittyneet.

Tunnetuin Madridin luksuskaduista on Serrano-katu, jonka varrella on paitsi runsaasti merkkiliikkeitä, myös kahviloita ja gallerioita tasokkaaseen makuun. Kadun varrella sijaitsevat muun muassa Pradan, Guccin ja Louis Vuittonin myymälät.

Muita vilkkaita ostoskatuja Salamancan alueella ovat esimerkiksi Ayala-, Goya- ja Ortega y Gasset -kadut.

Kurkista kauppahalliin ja tee löytöjä kirpputorilla

Mercado de San Miguelin kauppahalli kuuluu Madridin must-nähtävyyksiin. Piipahdus sisään upeaan art nouveau -rakennukseen kannattaa, vaikka et olisikaan juuri vihannesten tai tuoreen mustekalan tarpeessa.

Kauppahallin paikallisia herkkuja notkuvat kojut nostavat veden kielelle ja ilmapiiri ihmisvilinän keskellä sykkii espanjalaista cityelämää parhaimmillaan. Kauppahallissa voit myös pysähtyä tapaksille ja aperitiiville vaikka koko illan viipyen.

Euroopan suurimmaksi tituleerattu ulkoilmakirpputori El Rastro taas tarjoaa tilaisuuden paitsi edullisten second hand -ostosten tekemiseen, myös harvinaisempien löytöjen bongailuun. Täältä löydät takuulla uniikit tuliaiset kuhan vain maltat tutkia tarjontaa ajan kanssa. El Rastron markkinat järjestetään joka sunnuntai kello 9–15.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue myös: Herkutteluloma Madridissa – viisi kiinnostavaa ravintolavinkkiä Espanjan pääkaupunkiin

Teksti: Riikka Krenn ja Krista Ahonen
Kuva: Shutterstock

Lisää vinkkejä: Rantapallon kohdeopas Madridiin

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Madridin kiinnostavimmat nähtävyydet – 11 kohdetta, joissa kannattaa vierailla loman aikana

Miten sangria keksittiin?

Sinäkin tilaat Espanjassa sangriaa, mutta et ehkä tunne sen tarinaa – näin klassikko syntyi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja