Hyppää sisältöön

Täältä löydät parhaat tuliaiset: Fort Lauderdalen ostosopas

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 14.08.2017
Floridan Fort Lauderdale on erinomainen ostoskaupunki. Tässä viisi vinkkiä shoppailuun palmujen alla!

1. Las Olas Boulevardilla voi viettää vaikka koko päivän

Fort Lauderdalen tärkein ostos- ja ravintolakatu on Las Olas Boulevard, joka kulkee rantaan nähden poikkikatuna keskustan halki. Pitkän bulevardin varrella on yli kolmekymmentä ravintolaa, noin sata eri kauppaa, kolme museota ja kaksitoista taidegalleriaa. Näiden kiertelyyn saa helposti kulumaan vaikka koko päivän.

Las Olas Boulevardin tarjonta on monipuolinen, mutta kaikkein kattavimmin ovat edustettuna vaate- ja asusteliikkeet ja erilaiset lahja- ja sisustustavarat. Osa liikkeistä myy tyyriihköä luksustavaraa, mutta joukossa on myös tavallisemmalle shoppailijalle sopivia vaihtoehtoja. Nälän yllättäessä Las Olas Boulevardilta ei tarvitse poistua mihinkään, sillä kadun ravintolavalikoima on erinomainen. Illan hämärtyessä ruokaravintoloiden lisäksi myös bulevardin baarit heräävät eloon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. The Galleria on kaupungin viilein ostospaikka

East Sunrise Boulevardilla sijaitseva The Galleria -kauppakeskus pitää sisällään yli sata erikoisliikettä ja ravintolaa. Edustettuna ovat käytännössä kaikki tärkeimmät amerikkalaiset ketjuliikkeet, erityisesti vaatteet, kosmetiikka ja kodintavarat. Galleria on kävelyetäisyydellä Fort Lauderdalen rannasta ja monista ranta-alueen hotelleista.

Ilmastoitu ostoskeskus tarjoaa Floridan kostealla hellekaudella ulkona liikkumista raikkaamman vaihtoehdon shoppailupäivän viettämiseen – tämä on kirjaimellisesti viilein paikka, jossa pääset ostoksiasi tässä kaupungissa hoitamaan.

3. Kierrä läpi rantakadun kaupat ja putiikit

Fort Lauderdalen pitkää hiekkarantaa reunustaa pitkä rantakatu Fort Lauderdale Beach Boulevard, jonka varrella on melko paljon ostospaikkoja. Ne ovat ryhmittyneet pieniksi ryppäiksi ja välissä on myös rantapätkiä, joiden kohdalle ei osu kauppoja tai ravintoloita. Rantakadun ostostarjonta on pääasiassa melko perinteistä turistitavaraa: matkamuistoja, rantaleluja, edullisia vaateliikkeitä. Joitakin erikoisliikkeitä joukossa toki on, mutta niiden valikoima on parempi Las Olas Boulevardilla. Fort Lauderdalen rantakatua ei kannata ensisijaisesti ajatella varsinaisena ostoskatuna, mutta sen varrelta on täysin mahdollista tehdä mukavia löytöjä rannalla vietetyn päivän lomassa.

4. Outlet-paratiisi Sawgrass Mills on nähtävä

Sawgrass Mills on Floridan suurin outlet-keskus, jossa on yli 350 merkkiliikettä. Paikka sijaitsee Sunrisessä vain lyhyen ajomatkan päässä Fort Lauderdalen keskustasta. Sawgrass Millsin hinnat ovat erittäin kilpailukykyisiä ja tehtaanmyymälöiden erikoistarjouksia hyödyntämällä voit säästää pitkän pennin. Käyntiin kannattaa varata vähintään puolikas päivä ja miksei kokonainenkin, sillä katseltavaa on todella paljon. Outlet-kylässä on useita ravintoloita, joten myös ruokailu onnistuu täällä erinomaisesti.

5. Tee päiväretki Miamin ostosten äärelle

Jos Fort Lauderdalen ostostarjonta ei jostain syystä tunnu riittävältä, aina on mahdollista poiketa naapuriin Miamin puolelle päiväretkelle. Miamin tarjonta on erinomainen: esimerkiksi Lincoln Road Mall, Dolphin Mall ja Miami International Mall ovat hyviä ja monipuolisia ostoskeskuksia, joissa voi lyödä helposti monta kärpästä yhdellä iskulla. Jos tahdot suurten ostoskeskusten sijaan mieluummin kierrellä kivijalkaliikkeitä, on Miami Beachin Collins Avenue hyvä valinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää Miamin ostospaikoista

Teksti ja kuva: Riikka Krenn

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Grand Canyon, Yhdysvallat

Grand Canyon on koettava kerran elämässä – tällainen on vierailu Yhdysvaltain tunnetuimmassa luontokohteessa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja