Kuva:
New York on muodin pääkaupunki

New Yorkin muotiviikko kerää tyylitaiturit koolle

Kesä on tuskin takana, mutta New York Fashion Week tarjoaa jo katsauksen tulevaan suveen.

Muodin suurtapahtuma New York Fashion Week

Vuodesta 1943 järjestetty New Yorkin muotiviikko on muotitapahtuma isolla alkukirjaimella. Pääsponsorinsa mukaan nimetty Mercedes-Benz Fashion Week on yksi maailman suurimmista muotitapahtumista, jonka pitkiä runway-lavoja reunustaa puolivuosittain yli 100 000 osallistujaa.

New Yorkissa muodin suurnimet ovat tottuneet paljastamaan tulevan syyskokoelmansa helmikuussa ja kevätkokoelmansa syyskuussa. Kaikki muodista vähänkään kiinnostuneet seuraavat innolla, miten puolen vuoden päästä pukeudutaan.

Kuten aina, New Yorkin syksyiseen muotitapahtumaan on lupa odottaa median silmäätekeviä, muodin supervaikuttajia ja Hollywood-tähtiä. 2010-luvulla myös bloggaajien vaikutusvalta on kasvanut: verkon tunnetuimpia muotibloggaajia voi nykyään bongata näytöksistä muiden arvovieraiden joukosta.

Turistinakin voi aistia tunnelmaa

Pitkään Bryant Parkissa isoissa teltoissa järjestetty tapahtuma siirrettiin vuonna 2010 Lincoln Centeriin. Ihan kuka tahansa muodin ystävä ei valitettavasti pääse seuraamaan näytöksiä, vaan sisäänpääsyä varten tarvitaan kutsu.

Mikäli kutsu ei tänäkään vuonna tipahtanut postiluukusta, voi osallistujien asuja ja muodin tunnelmaa toki aistia myös Lincoln Centerin ympäristössä. Onnekkaimmat tyylitaiturit saattavat bongata persoonallisten pukeutujien joukosta omat idolinsa.

Kahdeksan päivän aikana New Yorkin muotiviikolla järjestetään yli 80 näytöstä. Suomalaisbrändeistä muotitapahtumassa ovat päässeet esille esimerkiksi Marimekko ja IvanaHelsinki.

Muotia matkalaukkuun

Kun muotilavoilla pyörähtelee kiinnostavia asukokonaisuuksia, monen mieleen hiipii ajatus omista hankinnoista. Huippumuotia metsästävän matkailijan kannattaa suunnata Madison Avenuelle tai Fifth Avenuelle, jossa sijaitsee esimerkiksi Saksin kaltaisia suuria tavarataloja.

Madison Avenuen varrelta löytyy lähes jokaisen kuuluisan muodinluojan putiikki. Oscar de la Renta, Giorgio Armani, Chanel, Bulgari – huippunimistä ei tällä kadulla ole pulaa. Madison Avenuen 57th Streetin ja 85th Streetin välinen kadunpätkä on todellinen muotishoppailijan unelma.

New Yorkin muotiviikon kanssa samaan aikaan 5.-12. syyskuuta järjestetään tapahtuma myös Milanossa ja Pariisissa. Kovimmat muotifriikit voivat suunnata New Yorkista suoraan Lontooseen, jossa muotiviikot järjestetään myöhemmin syyskuussa.

Lue lisää New Yorkin muotiviikkojen verkkosivuilta

Jenna Lehkonen

Päivitetty: 5.9.2013

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 votes, average: 4,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia