Hyppää sisältöön

New Yorkin muotiviikko kerää tyylitaiturit koolle

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 05.09.2013
Kesä on tuskin takana, mutta New York Fashion Week tarjoaa jo katsauksen tulevaan suveen.

Muodin suurtapahtuma New York Fashion Week

Vuodesta 1943 järjestetty New Yorkin muotiviikko on muotitapahtuma isolla alkukirjaimella. Pääsponsorinsa mukaan nimetty Mercedes-Benz Fashion Week on yksi maailman suurimmista muotitapahtumista, jonka pitkiä runway-lavoja reunustaa puolivuosittain yli 100 000 osallistujaa.

New Yorkissa muodin suurnimet ovat tottuneet paljastamaan tulevan syyskokoelmansa helmikuussa ja kevätkokoelmansa syyskuussa. Kaikki muodista vähänkään kiinnostuneet seuraavat innolla, miten puolen vuoden päästä pukeudutaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuten aina, New Yorkin syksyiseen muotitapahtumaan on lupa odottaa median silmäätekeviä, muodin supervaikuttajia ja Hollywood-tähtiä. 2010-luvulla myös bloggaajien vaikutusvalta on kasvanut: verkon tunnetuimpia muotibloggaajia voi nykyään bongata näytöksistä muiden arvovieraiden joukosta.

Turistinakin voi aistia tunnelmaa

Pitkään Bryant Parkissa isoissa teltoissa järjestetty tapahtuma siirrettiin vuonna 2010 Lincoln Centeriin. Ihan kuka tahansa muodin ystävä ei valitettavasti pääse seuraamaan näytöksiä, vaan sisäänpääsyä varten tarvitaan kutsu.

Mikäli kutsu ei tänäkään vuonna tipahtanut postiluukusta, voi osallistujien asuja ja muodin tunnelmaa toki aistia myös Lincoln Centerin ympäristössä. Onnekkaimmat tyylitaiturit saattavat bongata persoonallisten pukeutujien joukosta omat idolinsa.

Kahdeksan päivän aikana New Yorkin muotiviikolla järjestetään yli 80 näytöstä. Suomalaisbrändeistä muotitapahtumassa ovat päässeet esille esimerkiksi Marimekko ja IvanaHelsinki.

Muotia matkalaukkuun

Kun muotilavoilla pyörähtelee kiinnostavia asukokonaisuuksia, monen mieleen hiipii ajatus omista hankinnoista. Huippumuotia metsästävän matkailijan kannattaa suunnata Madison Avenuelle tai Fifth Avenuelle, jossa sijaitsee esimerkiksi Saksin kaltaisia suuria tavarataloja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Madison Avenuen varrelta löytyy lähes jokaisen kuuluisan muodinluojan putiikki. Oscar de la Renta, Giorgio Armani, Chanel, Bulgari – huippunimistä ei tällä kadulla ole pulaa. Madison Avenuen 57th Streetin ja 85th Streetin välinen kadunpätkä on todellinen muotishoppailijan unelma.

New Yorkin muotiviikon kanssa samaan aikaan 5.-12. syyskuuta järjestetään tapahtuma myös Milanossa ja Pariisissa. Kovimmat muotifriikit voivat suunnata New Yorkista suoraan Lontooseen, jossa muotiviikot järjestetään myöhemmin syyskuussa.

Lue lisää New Yorkin muotiviikkojen verkkosivuilta

Jenna Lehkonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

The Edge, New York

Tältä näyttää läntisen pallonpuoliskon korkein näköalaterassi – älä jätä väliin New Yorkissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja