Hyppää sisältöön

Oletko lähdössä New Yorkiin? Katso 10 parasta paikkaa ottaa selfie

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 22.08.2016
Nappaa aurinkoinen selfie todisteeksi ystävillesi New Yorkin -lomalta. Kokosimme yhteen kaupungin kymmenen parasta paikkaa lomaselfien ottamiseen.

Ota lomaselfie rohkeasti

Yhdysvaltain itärannikolla sijaitseva New York on matkailijoiden rakastama kaupunki, josta ei puutu mielenkiintoisia kohteita. Paras tapa lähettää terveiset läheisille on tietysti selfien avulla, ja taustalle kannattaakin vangita joku kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä tai vaikkapa suosikkiherkkusi New Yorkin loputtomasta tarjonnasta.

New Yorkissa on 8,5 miljoonaa asukasta, ja kaupungissa vierailee vuosittain lähes 60 miljoonaa matkailijaa. Massaan on siis äärettömän helppo hukkua, joten kursaileva suomalaismatkailijakin voi nappailla rauhassa kuvan toisensa jälkeen saadakseen täydellisesti onnistuneen lomaselfien keskellä suurkaupunkia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katso, mitkä kohteet ovat New Yorkin parhaita paikkoja selfien ottamisen!

1. Brooklyn Bridge Park

Manhattanin saaren Brooklynin piirikuntaan yhdistävä Brooklynin silta on New Yorkin tunnistetuimpia nähtävyyksiä, ja useimmat matkailijat haluavatkin ylittää East River -joen kävelemällä juuri Brooklyn Bridgellä. Koristeellinen silta näyttävine maisemineen on todella suosittu kohde myös lomaselfieissä, mutta jos haluat saada sillan näkymään kokonaisena kuvassa, kannattaa se napata sillan edustalla.

Paras paikka on Brooklynin puolella sijaitseva Brooklyn Bridge Park, josta avautuu upea näkymä paitsi sillalle myös joen toisella puolella kohoaviin pilvenpiirtäjiin. Lisäksi alue on hyvin miellyttävä, ja auringon laskiessa sinne kerääntyy runsaasti ihmisiä ihastelemaan Manhattanin valoloistoa.

2. Times Square

New Yorkin tärkein kohtauspaikka on tietysti valtavien valomainosten täyttämä Times Square, missä riittää elämää kaikkina vuorokaudenaikoina. Kohde on myös matkailijoiden selfie-suosikki, ja sen huomaa jokainen alueella vieraileva. Selfie-keppejä ja omakuvia nappailevia turisteja riittää nimittäin loputtomiin.

Times Squarella on valtavasti mielenkiintoisia kuvauskohteita ja hyviä taustoja legendaariselle lomaselfielle. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi aukion valtavat valotaulut, loputtomalta tuntuva väenpaljous tai vaikkapa aukiolla kuvattavan Good Morning America -aamusarjan kuvauksiin saapuvat julkimot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. High Line

Manhattanin länsirannalla kiemurteleva High Line tarjoaa pienen hengähdyksen kaupungin kiireistä. Kaupungin yläpuolella risteilleet vanhat rautatiet on muutettu vehreäksi kaupunkilaisten olohuoneeksi, jossa voi unohtaa hetkeksi alapuolella olevan kiireen. Alue avattiin kolmessa osassa vuosina 2009, 2011 sekä 2014, ja niin paikalliset kuin matkailijatkin ottivat High Linen nopeasti omakseen.

High Line tarjoaakin loistavan paikan ottaa hieman poikkeuksellinen New York -selfie, sillä taustalle on mahdollista rajata paitsi pilvenpiirtäjät tai alla kaahaava liikenne, myös esimerkiksi viherkasvit tai rauhallinen kävelyalue.

4. Roosevelt Island Tram

New Yorkin erikoisin julkisen liikenteen kulkupeli on varmasti Manhattanilta East River -joen keskellä sijaitsevalle Roosevelt Island -saarelle kulkeva köysirata, jonka vaunun kyydistä avautuvat upeat näkymät niin Manhattanille kuin myös muualle New Yorkiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkan aikana kannattaa pitää selfie-käsi valmiina välimatkan koko osuudelta, sillä silmien edessä vaihtuva maisema luo jatkuvasti uusia upeita maisemia kuvia varten. Matkan aikana pilvenpiirtäjät vaihtuvat East Riverin jokimaisemiin ja toisella puolella kohoavaan Brooklynin piirikuntaan.

5. Shake Shack

Kaupungin legendaarisimpiin ruokapaikkoihin kuuluva Shake Shack -ketjun Madison Square Park -puistossa sijaitseva tunnelmallinen koju on koettava ainakin kerran New Yorkissa. Suosittuun kojuun luikertelee tavallisesti pitkin puistoa kiemurteleva jono, joka on lähes yhtä tärkeä osa elämystä kuin itse ruokakin.

Herkullisia hampurilaisia jonottaessa ehtii mainiosti seurata ohikulkevia paikallisia, nauttia puiston vehreydestä sekä tietysti ottaa selfien toisen perään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Flatiron Building

Keskellä New Yorkia kohoava Flatiron Building eli silitysraudan muotoinen rakennus on kaupungin tunnetuimpia ja erikoisimpia rakennuksia. Sen erikoisuus avautuu kuitenkin vain tietystä suunnasta katsottuna, sillä muuten Flatiron Building näyttää aivan tavalliselta rakennukselta.

Kaupungin perusnähtävyyksiä katseleva matkailija ei voi missata näyttävää rakennusta, sillä se sijaitsee aivan New Yorkin muiden tunnettujen kohteiden lähistöllä: Times Squarelle on tästä loistavasta selfie-paikasta matkaa Broadwayta pitkin vain pari kilometriä.

Kuva, jonka N I K K I (@nikkiva7) julkaisi

7. Vapaudenpatsas

New Yorkin edustalla kohoava Vapaudenpatsas kuuluu tiiviisti kaupungin lomakuviin – myös selfieihin. Turkoosina hohtava valtava patsas tarjoaa hauskan taustan matkalla napattuihin kuviin, eikä taatusti jätä arvailujen varaan, missä päin maailmaa valokuva on otettu.

Vapaudenpatsasta voi kuvata monesta eri kulmasta, ja parhaan selfien saa tietysti patsaan juurelta käsin. Muita hyviä paikkoja patsaan kuvaamiseen tarjoavat patsaan edustalla kiertelevät risteilyt, ilmainen Staten Island Ferry tai vaikkapa Brooklyn Bridge.

Kuva, jonka Laura Grace (@legrace4) julkaisi

8. Metroasemat

Kätevin tapa liikkua New Yorkissa paikasta toiseen on kävelemisen lisäksi metro, ja useimmat matkailijat viettävätkin runsaasti aikaa metroasemilla seuraavaa junaa odotellen. Se tarjoaa loistavan mahdollisuuden eeppisen lomaselfien ottamiseen – siitäkin huolimatta, että pimeillä asemilla valaistus ei ole paras mahdollinen.

Selfien taustalle kannattaa napata juna, metroaseman nimi tai jos tuuri käy, samalla pysäkillä oleva julkimo. Myös jo metroasemat itsessään voivat olla täydellisiä selfie-taustoja komeine kaakeleineen ja kauniine kaariholvineen.

9. Rakennusten katot

Pilvenpiirtäjien täyttämässä New Yorkissa kaikki tila on otettu käyttöön, ja se tarkoittaa myös rakennusten kattoja. Niihin on pystytetty baareja, ravintoloita, elokuvateattereita ja jopa uima-altaita. Katot ajavatkin newyorkilaisille takapihan virkaa, ja toimivat kaupunkilaisten olohuoneina.

Parasta rakennusten katoissa on tietysti niiltä avautuvat maisemat, jotka muodostavat loistavan kuvaustaustan eeppiselle New York -selfielle. Taustalle voi saada rakennuksen sijainnista riippuen kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, tai vaikkapa näyttävän pilvenpiirtäjämeren.

10. Empire State Building

New Yorkin selfie-kohteita miettiessä ei voi unohtaa ilmiselvää kohdetta: kaupungin tunnetuinta pilvenpiirtäjää Empire State Buildingia. Keskikaupungilla kulkevat eivät voi olla huomaamatta kerrostalojen välissä kohoavaa valtavaa rakennusta, jonka näkyminen New Yorkin selfieissä on lähes pakollista.

Empire State Building on suosittu vierailukohde, joten omakuvat myös rakennuksen huipulta ovat hyvin suosittuja matkailijoiden joukossa. Voitkin siis valita hymyiletkö kuvissasi kuuluisan pilvenpiirtäjän edustalla vai sen katolla – valinta on sinun.

>> Lue lisää vinkkejä New Yorkiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / Nico Giraldez, @lucacavi, @piit28_mads, @valyuu, @allisonshine72, @nikkiva7, @legrace4, @ortega_dj, @denizcolak_ ja @naomi_cheyenne

Aiheeseen liittyvät artikkelit

The Edge, New York

Tältä näyttää läntisen pallonpuoliskon korkein näköalaterassi – älä jätä väliin New Yorkissa

Millä alueella New Yorkissa kannattaa majoittua? Viisi vaihtoehtoa Manhattanilla

Miten kaupungit saivat lempinimensä?

Miksi New Yorkia sanotaan Isoksi omenaksi? Näin 5 tunnettua kaupunkia saivat lempinimensä

Top of the Rock, New York

New Yorkin parhaat maisemapaikat: nämä neljä pilvenpiirtäjää tekevät kaupunkilomasta unohtumattoman

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja