Hyppää sisältöön

Katso nämä ja olet hetkessä New Yorkissa – 10 elokuvaa, jotka takaavat matkakuumeen

Kirjoittajan oletuskuva
Heikki Siljamäki Päivitetty: 22.10.2021
Anna elokuvien viedä romanttiselle kävelylle Central Parkiin, shoppailukierrokselle kalliille kaduille ja istuskelemaan tunnelmallisiin kahviloihin. Kurkista paikallisten koteihin ja vietä unohtumattomia hetkiä kaupungissa, joka ei koskaan nuku!

1. Syksy New Yorkissa

Syksy New Yorkissa on romanttinen draama, joka esittelee New Yorkin hehkuvassa syyspuvussaan. Richard Geren ja Winona Ryderin tähdittämä elokuva vie katsojan Central Parkin Bow Bridge -sillalle, Rockefeller Centeriin ja Greenwich Villageen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Premium Rush

Premium Rush tempaa sinut vauhdikkaalle matkalle ympäri New Yorkia Joseph Gordon-Lewittin kanssa. Pyöräile pitkin ruuhkaisia katuja samalla, kun kaupunginosat ja numeroidut kadut vilahtelevat ohi. Samalla pääset kokemaan, miltä kaupunki näyttää polkupyörälähetin silmin.

3. Aamiainen Tiffanylla

Vuonna 1961 valmistunut Audrey Hepburnin tähdittämä Aamiainen Tiffanylla on todellinen New York -elokuvien klassikko. Vietä iltaa newyorkilaisella asunnolla, kiertele pitkin kaupunkia ja muista hakea lähimmästä ruokakojusta eväät ennen lähtöäsi Tiffanylle – vaikka vain liikkeen ulkopuolelle!

4. The Amazing Spider Man

Sarjakuvaklassikkoon perustuva The Amazing Spider Man näyttää New Yorkin perspektiivistä, josta et ole kaupunkia aikaisemmin ihaillut. Hyppää Andrew Garfieldin ja Emma Stonen mukaan lennokkaalle matkalle ympäri kaupunkia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Kun Harry tapasi Sallyn

Romanttisten komedioiden runsauden sarvi, Kun Harry tapasi Sallyn, kuljettaa läpi värikkään syksyisen New Yorkin. Heittäydy kaksikon mukaan kierrokselle Washington Square Parkiin, Metropolitan Museum of Artiin ja Bethesda Terracelle Central Parkiin. Voit myös löytää inspiraatiota Harryn ja Sallyn suosimista ravintoloista: Boathousesta, Katz’s Delistä ja Café Luxembourgista.

6. Unelmien Manhattan

Unelmien Manhattan tarjoaa todellisen ryysyistä rikkauksiin -tarinan New Yorkin hulppeassa ympäristössä, kun Jennifer Lopezin esittämä hotellisiivooja rakastuu rikkaaseen mieheen. Kiertele elokuvan avulla pitkin loistokasta newyorkilaishotellia, shoppaile tunnetuilla kaduilla ja nauti pitkistä iltapäiväkävelyistä Central Parkissa.

7. The September Issue

Sukella kulissien taa seuraamaan, miten Anna Wintour ja muu Voguen toimitus valmistelevat lehden syyskuun numeroa. Ammattilaisten vinkit auttavat alkuun, kun suuntaat shoppailemaan muodikkaalle Fifth Avenuelle. Pääset seuraamaan läheltä, kuinka Anna Wintour lähestyy muotia. Onko muodin rautarouva todellisuudessa niin hyytävä, kuin hänen kuvaillaan olevan?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. New Year’s Eve

Oletko aina halunnut kokea uudenvuodenaaton New Yorkissa? Liuta tähtinäyttelijöitä vie sinut unohtumattomalle matkalle talviseen New Yorkiin, ja voit kokea vuodenvaihteen sekä legendaarisella Times Squarella, että upeassa gaalassa ja keskikaupungin kapealla kadulla.

9. Paholainen pukeutuu Pradaan

Jos et saa muodista tai New Yorkista tarpeeksesi, Anne Hathawayn ja Meryl Streepin tähdittämä Paholainen pukeutuu Pradaan on juuri oikea valinta. Seuraa ankaraa elämää muotilehden toimituksessa ja uppoudu upeisiin luomuksiin – ja kiertele samalla pitkin New Yorkia. Tämän elokuvan nähtyäsi et voi olla yhdistämättä keltaisia takseja tai paperisia kahvimukeja hektiseen miljoonakaupunkiin.

10. Lastenhoitajan päiväkirja

Millaista on perhe-elämä New Yorkin hienostokaupunginosassa? Pääset kurkistamaan luksuskotien suljettujen ovien sisäpuolelle Scarlett Johanssonin esittämän lastenhoitajan avulla. Kiertele hulppeassa asunnossa ja seuraa, kuinka lastenhoitajat vievät päivä toisensa jälkeen lapset leikkimään läheiseen Central Parkiin.

Lastenhoitajan päiväkirja (Telkku.com)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Kymmenen elokuvavinkkiä maailmalta – näitä katsoessa et voi välttyä matkakuumeelta

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

The Edge, New York

Tältä näyttää läntisen pallonpuoliskon korkein näköalaterassi – älä jätä väliin New Yorkissa

Millä alueella New Yorkissa kannattaa majoittua? Viisi vaihtoehtoa Manhattanilla

Miten kaupungit saivat lempinimensä?

Miksi New Yorkia sanotaan Isoksi omenaksi? Näin 5 tunnettua kaupunkia saivat lempinimensä

Top of the Rock, New York

New Yorkin parhaat maisemapaikat: nämä neljä pilvenpiirtäjää tekevät kaupunkilomasta unohtumattoman

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja