Hyppää sisältöön

Kahdeksan vinkkiä Dallasiin – ota kaikki irti kaupunkilomasta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 28.06.2018
Teksasissa sijaitseva Dallas on näyttävä miljoonakaupunki, missä riittää kiinnostavaa nähtävää.

1. Katsele maisemia Reunion Tower -tornista

Dallasin siluetin näyttävin rakennus on ehdottomasti 143 metriä korkea Reunion Tower -torni, joka erottuu pilvenpiirtäjistä rakennuksen päässä olevan ristikolla koristellun pallon vuoksi. Torni on kaupungin parhaita maisemapaikkoja, sillä sieltä avautuu 360-asteinen näkymä ympäri Dallasin.

Huipulle noustaan 68 sekunnissa hissillä, joten matka lähes 150 metrin korkeuteen hujahtaa nopeasti. Maisemia voi katsella joko sisä- tai ulkotiloissa sijaitsevilta näköalatasanteilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Dallas, Teksas
Reunion Tower -tornista avautuu vaikuttava 360-asteinen näköala Dallasiin.

Huipulla sijaitsee myös Five Sixty -ravintola, jonka erikoisuus on maisemien lisäksi liikkuva lattia: illallisen aikana ruokailijat pääsevätkin näkemään 360-asteisen maiseman kaupunkiin omalta istumapaikaltaan.

2. Tunnelmoi Deep Ellum -kaupunginosassa

Keskustaa ympäröivät kiinnostavat kaupunginosat tekevät Dallasista kiehtovan kohteen, joka on paljon muuta kuin mitä ensisilmäyksellä ajattelisi. Kliinisen pilvenpiirtäjäkeskustan sijaan kaupungin sielu on kaupunginosissa, joista kiinnostavimpiin lukeutuu Deep Ellum.

Dallas, Teksas
Deep Ellumin kaupunginosa on täynnä kiinnostavia sisäpihoja näyttävine seinämaalauksineen.

Erikoinen nimi liittyy Dallasin Downtownissa olevaan, kaupungin pääkatuihin lukeutuvaan Elm Street -katuun. Elm Street jatkuu keskustasta syvälle Deep Ellumiin, mikä paikallisten suussa toi kaupunginosalle teksasilaissävytteisen nimen, kun alueen kuvailtiin sijaitsevan in deep Elm eli syvällä Elm Streetillä.

Deep Ellumin valtteja ovat erinomainen ravintola- ja baaritarjonta, mistä syystä alue herää henkiin alkuillasta ja on parhaimmillaan viikonloppuiltaisin. Graffitit, terassit ja tunnelmalliset valot sekä sisäpihat tekevät Deep Ellumista todella viehättävän alueen.

3. Shoppaile ostoskeskuksissa

Yhdysvaltain shoppailutarjonta on suomalaisittain mahtava, sillä maassa on runsaasti merkkejä, joita ei kotimaasta saa. Monipuolinen tarjonta yhdistettynä dollarin kurssista riippuen edulliseen hintatasoon tekee myös Dallasista mainion shoppailukohteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiDallas, Teksas
Dallasin parhaat shoppailuapajat löytyvät ostoskeskuksista.

Kaupungin parhaat ostospaikat eivät kuitenkaan sijaitse keskustassa, missä liikkeitä on vähänlaisesti. Shoppailemaan kannattaakin suunnata ostoskeskuksiin.

Dallasin alueen parhaat ostoskeskukset ovat reilun 15 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Northpark Center sekä noin 25 kilometrin päässä sijaitseva Galleria. Outlet-shoppailua kaipaavien kannattaa suunnata löytöjen perässä noin 45 kilometrin päässä sijaitsevaan Allen Premium Outlets -keskukseen.

4. Nauti erinomaisesta ravintolatarjonnasta

Teksas tunnetaan pihveistä ja tex mex -ruoasta, mutta Dallasin ravintolamaailma tarjoilee paljon muutakin. Jos kuitenkin kaipaat hyvää pihviä, suuntaa Pappas Bros Steakhouseen pihville. Loistavaa tex mexiä taas löytää Dallasista Downtownin tuntumassa sijaitsevasta Meso Maya -ravintolasta.

Inka KhanjiDallas, Teksas
Dallasin ravintolatarjonta on erinomainen. Esimerkiksi Lower Greenvillen kaupunginosassa sijaitsevan HG Sply Co -ravintolan terassilta avautuu näyttävä maisema Dallasiin.

Kiinnostavimmat ravintolat sijaitsevat kuitenkin keskustan ulkoupuolella, ja Deep Ellumin lisäksi hyvä alue mainion ravintolan löytämiselle on Bishop Arts.

Kokeile Dallasin-lomalla esimerkiksi valtavista jälkiruoka-annoksista ja hyvistä viineistä tunnettua Stirr-ravintolaa tai trendikästä HG Sply Co. -ravintolaa, jonka menussa on pihvien lisäksi erinomaisia kasvisvaihtoehtoja.

5. Seikkaile betoniviidakossa pilvenpiirtäjien keskellä

Dallasin downtown on pilvenpiirtäjien täyttämä alue, joka on ehdottomasti nähtävä Dallasin-loman aikana. Tunnelma keskustassa on melko rauhallinen, sillä esimerkiksi ravintoloita, kahviloita tai kauppoja on alueella vähänlaisesti, eikä esimerkiksi kaduilla ole samanlaista tunnelmaa kuin keskustaa elävämmissä kaupunginosissa.

Inka KhanjiDallas, Teksas
Giant Eyeball -teos yllättää pilvenpiirtäjien keskellä.

Oma tunnelmansa downtownissa kuitenkin on. Pilvenpiirtäjien lomassa voi bongata kiinnostavia yksityiskohtia, kuten esimerkiksi pääkatu Elm Streetillä sijaitsevan Giant Eyeball -teoksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Tutustu presidenttien tärkeimpiin hetkiin

Yhdysvaltain presidenteistä erityisesti John F. Kennedy ja George W. Bush näkyvät matkailijalle Dallasissa kiinnostavalla tavalla.

Presidentti Kennedyn murha tapahtui Dallasin-vierailun aikana, mistä syystä kaupungissa on paitsi presidentin mukaan nimetty muistoaukio myös hänen murhastaan kertova Sixth Floor -museo. Museovieraat pääsevät eläytymään murhahetkiin tarkkojen yksityiskohtakuvauksien avulla, minkä lisäksi murhapaikka näkyy museon ikkunasta merkattuna tiehen maalatulla x-kirjaimella.

Kaupungissa sijaitsee teksasilaisen George W. Bushin presidentinkirjasto ja -museo, missä voi tutustua hänen presidenttikautensa vaiheisiin. Erityisen kiinnostavan museosta tekee vuoden 2001 syyskuun 11. päivän ja sen jälkeen seuranneiden tapahtumien tarkka kuvailu, jonka avulla kävijät pääsevät elämään vahvasti terrori-iskun hetket.

Inka KhanjiDallas, Teksas
George W. Bushin presidentinkirjasto ja -museo avaa muun muassa vuoden 2001 syyskuun 11. päivän tapahtumia kiinnostavasti.

Vierailu on suomalaismatkailijalle kiinnostava, sillä se avaa Bushin presidenttikautta huomattavasi laajemmin, kuin mitä eurooppalaisissa medioissa tiedotettiin.

7. Bongaile pegasuksia kaupunkikuvasta

Pegasus on Dallasin epävirallinen symboli, joita näkyy ympäri kaupunkia. Alkuperäinen punainen Pegasus-kyltti sijaitsee Downtownin tuntumassa Omni-hotellin edustalla, mistä se näkyy pitkälle. Pegasuksia on kuitenkin myös muualla: Dallasista voi bongailla pegasuksen hahmoja esimerkiksi katuvalojen yhteydessä.

Inka KhanjiDallas, Teksas
Pegasus näkyy Dallasin katukuvassa esimerkiksi katulampuissa.

Mobil Oil -öljy-yhtiön symbolilla pegasus-kyltillä on pitkä historia Dallasissa, sillä alun perin kyltti sijaitsi Magnolia-hotellin katolla, missä se oli yli 60 vuoden ajan. Lentävästä punaisesta hevosesta tuli hetkessä kaupungin maamerkki 1930-luvulla, sillä se sijaitsi noin 140 metrin korkeudessa ja näkyi pimeällä kymmenien kilometrien päähän. Kyltti piti lopulta poistaa paikaltaan vuonna 1999 sää- ja rakenneongelmien vuoksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Omni-hotellin edessä olevan kymmenmetrisen kyltin lisäksi kaupungissa on myös toinen suuri pegasus-kyltti, joka sijaitsee alkuperäisellä paikalla Magnolia-hotellin katolla.

8. Anna hauskan luonnontieteen museon yllättää

Dallas hemmottelee kävijöitä erinomaisella luonnontieteellisellä museolla, sillä keskustan pohjoispuolella sijaitseva Perot Museum of Nature and Science on kiinnostava vierailukohde kaikenikäisille. Kävijä vakuuttuu jo sisääntuloaulassa, missä vastassa on jättimäinen dinosauruksen luuranko.

Inka KhanjiDallas, Teksas
Luontoon ja tieteeseen erikoistunut Perot-museo on kiinnostava kohde kaikenikäisille.

Museossa voi tutustua paitsi eläinmaailman historiallisiin ja nykyisiin petoihin myös maailman syntyyn, ihmisen kehitykseen, erilaisiin urheilulajeihin, insinöörityöhön ja mineraaleihin. Valtaosa näyttelyistä on interaktiivisia ja suunnattu erityisesti perheen pienimmille, mutta myös aikuiset saavat iloa kokeillessaan museon kiinnostavia laitteita.

>> Lue lisää vinkkejä Teksasiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Grand Canyon, Yhdysvallat

Grand Canyon on koettava kerran elämässä – tällainen on vierailu Yhdysvaltain tunnetuimmassa luontokohteessa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja