Hyppää sisältöön

Suuntaatko lomallasi Floridan kuuluisimmalle rannalle? Hotellivinkit kuumalle Miami Beachille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.03.2020
Suuntaatko lomallasi upeiden palmujen Miamiin? Esittelyssä kuusi erilaista hotellia aivan Miami Beachin ytimestä! Näissä majapaikoissa saat kaiken irti Miamin auringosta, sillä kaikki kuusi sijaitsevat kuuluisan South Beachin alueella aivan rannan tuntumassa.

Pelican Miami Beach

South Beachin cooleimmaksi hotelliksi itseään nimittävan Pelican-hotellin kitsch-henkinen sisustus sopii Miamin tunnelmaan kuin nappi silmään. Pelican-hotellin takana on vaatebrändi Diesel, joka antoi ruotsalaiselle Magnus Ehrlandille vapaat kädet huoneiden suunnittelussa. Ehrlandin työn tuloksena kaikki huoneet ovat erilaisia ja niistä jokainen on sisustettu räväköiden teemojen mukaisesti. Joukosta löytyy kaikkea viidakosta, psykedeliasta ja 60-luvusta aina hippihenkeen ja bordelleihin.

Pelican Hotel sijaitsee Miamin South Beachin eteläosassa kuuluisan Ocean Driven varrella. Tien lisäksi vain kaistale puistoa erottaa hotellia ja South Beachin leveää hiekkarantaa. Huonehintoihin kuuluu aamiainen, jonka voi nauttia suoraan Ocean Drivelle avautuvalla terassilla. Hotellin palveluihin kuuluu myös käytännöllisesti rannalle saakka ulottuva wifi-verkko ja rannalta käsin on helppo käydä hotellilla virkistäytymässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä hotelli sopii lähinnä aikuisille ja heistäkin parhaiten sellaisille, jotka suunnittelevat osallistuvansa South Beachin yöelämään. Meno alkaa iltaisin heti hotellin ovesta ulos astuessa. Juhlinta kadulla ja naapuribaareissa jatkuu pikkutunneille. Bilettäjille Pelican on sijaintinsa ja luonteensa vuoksi erinomainen valinta, mutta aikaisin nukkumaan meneviä kadulta huoneisiin kantautuva musiikki saattaa valvottaa.

Pelican Miami Beach
826 Ocean Drive

The Tides South Beach

Miamin South Beach tunnetaan harvinaislaatuisesta art deco -arkkitehtuurista, jota leimaavat täällä pastellivärit ja merelliset teemat. 1930-luvulla kultakauttaan elänyt rakennussuuntaus antaa nykypäivänäkin South Beachille oman personallisen leimansa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi kauden komeimmista esimerkeistä on The Tides -hotelli, joka valmistuessaan vuonna 1936 oli hetken ajan kaupungin korkein rakennus. Tämän viiden tähden hotellin kaikista huoneista on merinäköala.

The Tidesin sijainti South Beachin keskivaiheilla tekee liikkumisen helpoksi. Hotelli sopii tukikohdaksi erityisen hyvin jos olet kiinnostunut kiertämään Miamin art deco -kortteleita.

The Tides South Beach
1220 Ocean Drive

SBH South Beach Hotel

SBH South Beach Hotel on hyvää hinta-laatusuhdetta arvostavan valinta. Tämä pienehkö ja mutkaton hotelli sijaitsee South Beachin pohjoisosassa Collins Parkin vieressä. Rantakadulle on vain muutama kortteli, mutta hälinä ja juhlinta eivät yllä tänne saakka. Liikkuminen rannalle ja Ocean Drivelle on helppoa, mutta hotelli itsessään on luonteeltaan rauhallinen ja myös perheille sopiva.

Hotellilla ei ole omia parkkipaikkoja, joten autolla liikkuvan on etsittävä sellainen kadun varrelta tai jätettävä auto valet-parkkiin vierailun ajaksi. Palveluparkkeeraus on Miamissa muutenkin tyypillistä ja on harvinaista, että South Beachin hotelleilla olisi omaa parkkihallia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SBH South Beach Hotel
236 21st Street

Penguin South Beach

Toinen aivan art deco -alueen ytimessä sijaitseva hotelli on Penguin South Beach, jonka yhteydessä toimii myös mukava ravintola ja Miami-tyylin jättidrinkkejä tarjoileva terassibaari.

Hotellin rakennus edustaa tyyliltään 1940-luvun art decoa. Paikan alkuperäinen nimi oli The Golden Dawn Hotel, mutta se on tunnettu pingviinihotellina jo pitkään. Persoonallisen ilmeen lisäksi Penguin South Beachin ehdoton vahvuus on sen sijainti aivan rannan yhteydessä ja samalla ostos- ja ravintola-alueen sydämessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Penguin South Beach
1418 Ocean Drive

Breakwater

Hotelli Breakwater komeine torneineen lienee yksi Ocean Driven valokuvatuimmista rakennuksista. Se on tyyppiesimerkki alueen art deco -arkkitehtuurista: vaaleat värit ja selkeät linjat ovat edukseen palmujen reunustaman rantakadun varrella ja illan hämärtyessä näky on erityisen komea. Breakwaterin julkisivu on edelleen samanlainen kuin rakennuksen valmistuessa vuonna 1939.

Hotellilla on oma kattoterassi, uima-allas, kuntosali sekä ravintola. Lainapolkupyörä kuuluu hotellihuoneen hintaan.

Hotel Breakwater
940 Ocean Drive

W South Beach

Tunnettuun W-ketjuun kuuluva W South Beach edustaa todellista extravaganzaa ja suuria linjoja. Aivan South Beachin pohjoispäässä sijaitseva hotellikompleksi on resortmainen kokonaisuus ja luonteeltaan täysin erilainen kuin art deco -alueen historialliset pikkuhotellit. W-hotellin palveluihin kuuluvat hotellin baarien ja ravintoloiden lisäksi muun muassa oma kylpylä, allasalue sekä tennis- ja koripallokentät.

Huoneet ovat tilavia ja merimaisemat parvekkeilta hienot. W on hyvä valinta luksusta arvostavalle lomailijalle, joka on myös valmis maksamaan laadusta. Edullisimpienkin huoneluokkien hinnat alkavat noin 300 eurosta per yö.

Ocean Driven pohjoispääty on rauhallisempaa aluetta ja rannoilla on täällä sesonkiaikoina enemmän tilaa kuin vilkkaammassa eteläpäädyssä.

W South Beach
2201 Collins Avenue

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miami Beach, Florida

Palmuja, merta, aurinkoa – mikä Floridan upeista rannoista sopii parhaiten juuri sinulle?

Fort Lauderdalen rannat

Fort Lauderdalen rannat – esittelyssä viisi vaihtoehtoa Miami Beachille

Mikä Yhdysvaltojen kaupunki sopii sinulle?

Mikä amerikkalainen kaupunki sopii sinulle? 10 kohdetta Yhdysvalloissa

Finnairin lennot

Finnair lentää talvikaudella Tukholmasta suoraan Thaimaahan ja Miamiin – lennot alkavat lokakuussa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja