Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tiesitkö, että Espanjassa saadun parkkisakon voi mitätöidä? Tämä vinkki voi pelastaa lomapäivän

Shutterstock artikkelin kuva
Automatkailu
Toimi näin, jos saat parkkisakon Espanjan-matkalla.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 07.06.2022
facebook   whatsapp

Mitätöi sakko pysäköintiautomaatissa

Tämä tilanne on tuttu monille matkailijoille: lomapäivän riennoissa venyy odotettua pidempään, eikä parkkiaikaa voi pidentää Suomen tapaan mobiilisovelluksella, joten autolle palatessa tuulilasissa odottaa parkkisakko.

Espanjassa tilanne ei pääse harmittamaan pitkään, sillä vaikka pysäköintiä valvotaan hyvin tarkasti, parkkisakon voi mitätöidä pysäköintiautomaatilla, jos syynä on loppunut tai kokonaan maksamatta jäänyt pysäköintiaika.

Mitätöimiseen ei tarvitse suunnata paikalliselle poliisiasemalle, vaan se onnistuu näppärästi lähimmällä pysäköintiautomaatilla. Määräajat vaihtelevat kaupungeittain, mutta puuttuva maksu tulee hoitaa 1–3 vuorokauden sisällä sakon saamisesta, minkä avulla maksettavaksi jää pysäköintiajan lisäksi vain kymmenisen prosenttia sakosta.

Sakon voi maksaa automaatista riippuen joko kortilla tai tasarahaa vastaavalla määrällä kolikoita. Uusimmissa automaateissa sakon voi maksaa sakkolipukkeessa olevan koodin avulla, mutta vanhanaikaiset automaatit syöttävät ulos kirjekuoren, jonne sujautetaan sekä sakko että tasaraha maksua varten.

Käytännöt vaihtelevat kaupungeittain, joten toimeen kannattaa ryhtyä heti sakon saamisen jälkeen. Kielitaidottomalle matkailijalle asiassa on kuitenkin yksi mutta: automaatit toimivat pääasiassa vain espanjaksi. Maksua suorittaessa puhelimeen kannattaakin ladata sanakirja tai kääntäjäsovellus, jos espanjan kieli ei sakon maksamiseen taivu.

>> Lue myös: Näin pärjäät Espanjassa – 10 tietoiskua paikallisesta tapakulttuurista

Lähde: Espanja.com
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.