Hyppää sisältöön

Tiesitkö, että Espanjassa saadun parkkisakon voi mitätöidä? Tämä vinkki voi pelastaa lomapäivän

Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 07.06.2022
Toimi näin, jos saat parkkisakon Espanjan-matkalla.

Mitätöi sakko pysäköintiautomaatissa

Tämä tilanne on tuttu monille matkailijoille: lomapäivän riennoissa venyy odotettua pidempään, eikä parkkiaikaa voi pidentää Suomen tapaan mobiilisovelluksella, joten autolle palatessa tuulilasissa odottaa parkkisakko.

Espanjassa tilanne ei pääse harmittamaan pitkään, sillä vaikka pysäköintiä valvotaan hyvin tarkasti, parkkisakon voi mitätöidä pysäköintiautomaatilla, jos syynä on loppunut tai kokonaan maksamatta jäänyt pysäköintiaika.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mitätöimiseen ei tarvitse suunnata paikalliselle poliisiasemalle, vaan se onnistuu näppärästi lähimmällä pysäköintiautomaatilla. Määräajat vaihtelevat kaupungeittain, mutta puuttuva maksu tulee hoitaa 1–3 vuorokauden sisällä sakon saamisesta, minkä avulla maksettavaksi jää pysäköintiajan lisäksi vain kymmenisen prosenttia sakosta.

Sakon voi maksaa automaatista riippuen joko kortilla tai tasarahaa vastaavalla määrällä kolikoita. Uusimmissa automaateissa sakon voi maksaa sakkolipukkeessa olevan koodin avulla, mutta vanhanaikaiset automaatit syöttävät ulos kirjekuoren, jonne sujautetaan sekä sakko että tasaraha maksua varten.

Käytännöt vaihtelevat kaupungeittain, joten toimeen kannattaa ryhtyä heti sakon saamisen jälkeen. Kielitaidottomalle matkailijalle asiassa on kuitenkin yksi mutta: automaatit toimivat pääasiassa vain espanjaksi. Maksua suorittaessa puhelimeen kannattaakin ladata sanakirja tai kääntäjäsovellus, jos espanjan kieli ei sakon maksamiseen taivu.

>> Lue myös: Näin pärjäät Espanjassa – 10 tietoiskua paikallisesta tapakulttuurista

Lähde: Espanja.com
Kuva: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Mallorca

Mallorca ja Menorca on helppo sekoittaa keskenään – nämä ovat saarten 5 suurinta eroa

Mallorcan 15 parasta nähtävyyttä – tämä saari yllättää sinutkin monipuolisuudellaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja