Hyppää sisältöön

Tiesitkö, että Espanjassa saadun parkkisakon voi mitätöidä? Tämä vinkki voi pelastaa lomapäivän

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 07.06.2022
Toimi näin, jos saat parkkisakon Espanjan-matkalla.

Mitätöi sakko pysäköintiautomaatissa

Tämä tilanne on tuttu monille matkailijoille: lomapäivän riennoissa venyy odotettua pidempään, eikä parkkiaikaa voi pidentää Suomen tapaan mobiilisovelluksella, joten autolle palatessa tuulilasissa odottaa parkkisakko.

Espanjassa tilanne ei pääse harmittamaan pitkään, sillä vaikka pysäköintiä valvotaan hyvin tarkasti, parkkisakon voi mitätöidä pysäköintiautomaatilla, jos syynä on loppunut tai kokonaan maksamatta jäänyt pysäköintiaika.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mitätöimiseen ei tarvitse suunnata paikalliselle poliisiasemalle, vaan se onnistuu näppärästi lähimmällä pysäköintiautomaatilla. Määräajat vaihtelevat kaupungeittain, mutta puuttuva maksu tulee hoitaa 1–3 vuorokauden sisällä sakon saamisesta, minkä avulla maksettavaksi jää pysäköintiajan lisäksi vain kymmenisen prosenttia sakosta.

Sakon voi maksaa automaatista riippuen joko kortilla tai tasarahaa vastaavalla määrällä kolikoita. Uusimmissa automaateissa sakon voi maksaa sakkolipukkeessa olevan koodin avulla, mutta vanhanaikaiset automaatit syöttävät ulos kirjekuoren, jonne sujautetaan sekä sakko että tasaraha maksua varten.

Käytännöt vaihtelevat kaupungeittain, joten toimeen kannattaa ryhtyä heti sakon saamisen jälkeen. Kielitaidottomalle matkailijalle asiassa on kuitenkin yksi mutta: automaatit toimivat pääasiassa vain espanjaksi. Maksua suorittaessa puhelimeen kannattaakin ladata sanakirja tai kääntäjäsovellus, jos espanjan kieli ei sakon maksamiseen taivu.

>> Lue myös: Näin pärjäät Espanjassa – 10 tietoiskua paikallisesta tapakulttuurista

Lähde: Espanja.com
Kuva: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Barcelonan maisemapaikat

Löydä Barcelonan parhaat näköalapaikat – 10 vinkkiä kattojen ylle

Malaga

Málagan tärkeimmät nähtävyydet – 18 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Baleaarien saaret

Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle? Näin kohteet eroavat toisistaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja