Hyppää sisältöön

Autolomailijan Mallorca – lue vinkit onnistuneeseen lomaan ja löydä saaren parhaat kohteet

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 21.08.2017
Mallorcan saarella riittää kiinnostavia vierailukohteita kuten upeita rantoja, kiehtovia luonnonnähtävyyksiä ja kauniita pikkukyliä, joita on helppo kierrellä autolla. Katso parhaat vinkit autolomalle Mallorcalla!

Kierrä saaren kiinnostavimmat kohteet

Autoilu Mallorcalla on erinomainen suunnitelma lomalle, sillä autolla pääsee helposti näkemään saaren kiinnostavat kohteet ja tutun lomasaaren monet kasvot. Kooltaan Mallorca on ihanteellinen autolomailuun, sillä ajomatkat kiinnostavien kohteiden välillä ovat lyhyet.

Omien kiinnostuksen kohteiden mukaan Mallorcalla autoillessa voi tutustua saaren paratiisimaisiin rantoihin, tunnelmallisiin pikkukyliin ja huikeisiin luontokohteisiin. Mallorcan-lomalla kannattaa vierailla ainakin Platja de Muro ja Es Trenc -rannoilla, Cuevas del Drach luolastossa ja Cap de Formentor -niemimaan dramaattisissa maisemissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Autonvuokraus Mallorcalla on helppoa ja edullista

Autonvuokraus on Mallorcalla helppoa, sillä autovuokraamoja löytyy eripuolilta saarta. Koska tarjontaa on paljon, ovat hinnat myös edukkaita. Kätevintä voi kuitenkin olla vuokrata auto jo heti saavuttaessa Palman lentokentältä, jossa on monien suurten autovuokraamojen toimipisteet.

Mallorcalla autoillessa kelpaa suomalainen ajokortti, joten kansainvälistä ajokorttia ei tarvita. Ajokortti ja myös passi täytyy pitää mukana aina autolla liikuttaessa, sillä ilman korttia ajamisesta voi saada jopa parin sadan euron sakot.

Kesän vilkkaina lomakuukausina Mallorcan saari täyttyy lomalaisista, joten vuokra-auto kannattaa varata hyvissä ajoin, jos mielii napata auton toivomastaan kokoluokasta hyvään hintaan.

Kuten aina autoa vuokratessa myös Mallorcalla auto kannattaa aina tarkistaa vuokrauksen yhteydessä mahdollisten kolhujen varalta, jottei joudu myöhemmin maksamaan vahingoista joita ei itse ole aiheuttanut.

Varaudu haastaviin teihin ja tunne paikalliset käytännöt

Mallorcalla on kattava tieverkosto, ja saaren pääkaupungista pääsee moottoritietä pitkin esimerkiksi suosittuun Alcúdian lomakohteeseen. Autolomailijoiden kannalta kiinnostavimpia ovat kuitenkin pienemmät tiet ja saaren maisemareitit kuten Andtraxista länsirannikkoa pitkin Sólleriin kulkeva tie numero 10. Erityisesti moottoriteillä ja pääteillä ajokaistat ovat hyvässä kunnossa ja opastukset selkeitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mallorcan tiet ovat pääosin helppoja ajaa, mutta saarelta löytyy myös kapeita ja tiukasti mutkittelevia vuoristoteitä, jotka saattavat olla paikoittain haastavia ajaa. Ajoreitti on siis järkevää suunnitella etukäteen, jotta tietää mitä odottaa. Pienillä ja mutkaisilla teillä ajaminen voi olla myös melko hidasta, joten kiireellä ei kannata lähteä liikkeelle. Saaren pääkaupungissa Palmassa voi ajoittain olla ruuhkaista, jolloin kaupungin vilinässä ajaminen vaatii hyviä hermoja.

Mallorcalla nopeusrajoitus on yleensä taajama-alueilla 50 kilometriä tunnissa, kun taas isommilla teillä rajoitus on 100 kilometriä tunnissa. Moottoritiellä saa ajaa 120 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitukset ovat kuitenkin aina tie- ja aluekohtaisia.

Saarelta löytyy huoltoasemia kaikista suuremmista asutuskeskuksista ja lomakohteista. Mallorcalla myydään lyijytöntä 95- ja 98-oktaanista bensiiniä sekä dieseliä. Saarella polttoaine on hieman manner-Espanjaa hintavampaa.

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Flickr/Andreas

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menorca, Espanja

Millaista Espanjan Baleaarien saarilla on talvella? 10 huomiota sesongin ulkopuolelta

Sitgesin yöelämä

“Syntien katu” houkuttelee turisteja Espanjan suositussa lomakohteessa – muuttuu hämärän laskeuduttua

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Millaisia majoitusmuotoja Kanariansaarilta löytyy?

Miten Kanarialla kannattaa majoittua? 7 eri tapaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja