hero taustakuva

Vau, mitä paikkoja! Uskoisitko, että nämä kaikki kohteet sijaitsevat Mallorcalla?

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Mallorcan tunnetuimmat matkakohteet ovat useimpien matkailijoiden tiedossa, mutta saarella on myös paljon muutakin nähtävää. Tiesitkö näistä upeista kylistä?
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 10.05.2019
facebook   whatsapp

Fornatlux

Koko Espanjan kauneimmaksi kyläksi kehuttu Fornatlux sijaitsee Mallorcan lomasaaren luoteisrannikolla Tramuntanan vuoristossa. Vuoristoinen sijainti tarjoaa loistavat mahdollisuudet vaeltamiseen ja maastopyöräilyyn, mutta aktiivimatkailijoiden lisäksi Fornatlux kiinnostaa myös nautiskelijalomailijoita.

Sympaattinen Fornatlux on täynnä upeita postikorttimaisemia, sillä se on perinteinen maalaiskaupunki, jossa riittää tunnelmaa. Punatiilikattoisten kivitalojen ympärillä kasvaa appelsiini- ja sitruunapuita, ja kaupungin pääaukion ympärillä on runsaasti kahviloita ja leipomoita.

Deiá

Mallorcan luoteisrannikolla sijaitseva Deiá on tunnelmallinen ja idyllinen vuoristokylä, joka on erityisesti taiteilijoiden suosiossa. Se näkyy myös Deián palvelutarjonnassa, sillä katujen varsilla sijaitsee useita taidegallerioita ja tunnelmallisia putiikkeja sekä ravintoloita ja kahviloita runsain mitoin.

Parasta Deiássa on kuitenkin meren ja vuoriston koristama huippuluokan näkymä, joka saa matkailijat vierailemaan Teix-vuoren juurella sijaitsevassa kylässä.

Valldemossa

Niin ikään Tramuntanan vuoristossa sijaitseva Valldemossan kylä on vain noin 20 minuutin ajomatkan päässä Palma de Mallorcasta. Siitä huolimatta Valldemossassa on eristyneen kylän tunnelma, mikä sopii erinomaisesti erityisesti lomalaisille.

Kylän kapeilla mukulakivikaduilla ei näy autoja. Mallorcan korkein kylä on sijaintinsa vuoksi vaeltajien suosiossa, mutta Valldemossan vierailuun voi yhdistää myös rantapäivän: lähimmät rannat ovat Cala Sa Marina ja Caló de s’Estaca.

>> Lue lisää vinkkejä Mallorcalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock ja Instagram

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Lentääkö ensimmäisessä kuvassa takimmaisten kerrostalojen yllä ufo ? :) Ainakin litteältä lautaselta näyttää..


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.