Hyppää sisältöön

Vau, mitä paikkoja! Uskoisitko, että nämä kaikki kohteet sijaitsevat Mallorcalla?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.01.2023
Mallorcan tunnetuimmat matkakohteet ovat useimpien matkailijoiden tiedossa, mutta saarella on myös paljon muutakin nähtävää. Tiesitkö näistä upeista kylistä?

Fornatlux

Koko Espanjan kauneimmaksi kyläksi kehuttu Fornatlux sijaitsee Mallorcan lomasaaren luoteisrannikolla Tramuntanan vuoristossa. Vuoristoinen sijainti tarjoaa loistavat mahdollisuudet vaeltamiseen ja maastopyöräilyyn, mutta aktiivimatkailijoiden lisäksi Fornatlux kiinnostaa myös nautiskelijalomailijoita.

Sympaattinen Fornatlux on täynnä upeita postikorttimaisemia, sillä se on perinteinen maalaiskaupunki, jossa riittää tunnelmaa. Punatiilikattoisten kivitalojen ympärillä kasvaa appelsiini- ja sitruunapuita, ja kaupungin pääaukion ympärillä on runsaasti kahviloita ja leipomoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Deiá

Mallorcan luoteisrannikolla sijaitseva Deiá on tunnelmallinen ja idyllinen vuoristokylä, joka on erityisesti taiteilijoiden suosiossa. Se näkyy myös Deián palvelutarjonnassa, sillä katujen varsilla sijaitsee useita taidegallerioita ja tunnelmallisia putiikkeja sekä ravintoloita ja kahviloita runsain mitoin.

Parasta Deiássa on kuitenkin meren ja vuoriston koristama huippuluokan näkymä, joka saa matkailijat vierailemaan Teix-vuoren juurella sijaitsevassa kylässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valldemossa

Niin ikään Tramuntanan vuoristossa sijaitseva Valldemossan kylä on vain noin 20 minuutin ajomatkan päässä Palma de Mallorcasta. Siitä huolimatta Valldemossassa on eristyneen kylän tunnelma, mikä sopii erinomaisesti erityisesti lomalaisille.

Kylän kapeilla mukulakivikaduilla ei näy autoja. Mallorcan korkein kylä on sijaintinsa vuoksi vaeltajien suosiossa, mutta Valldemossan vierailuun voi yhdistää myös rantapäivän: lähimmät rannat ovat Cala Sa Marina ja Caló de s’Estaca.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Mallorcalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock ja Instagram

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Teneriffan parhaat kylät

Unohda turistirysän maine – Teneriffan 5 kauneinta pikkukylää, joihin sinäkin ihastut

Teneriffan parhaat rannat

Teneriffan parhaat rannat – 10 vinkkiä auringonpalvojalle

Fuerteventuran popcorn-ranta

Oletko nähnyt Kanarian oudoimman rannan? Täällä loikoilet popcornilta näyttävien korallien päällä

Playa de las Teresitasin ranta Teneriffalla

Teneriffalla on yksi ranta, jonka hiekka on muita vaaleampaa – taustalla yllättävä syy

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja