hero taustakuva

Kanarian hylätty kylpylähotelli on salaperäinen löytö – piilossa lähellä suosittuja lomakohteita

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Gran Canarian vanhan kylpylähotellin rauniot seisovat hylättyinä keskellä luontoa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 23.01.2019
facebook   whatsapp

Tällainen oli kylpylämatkailun ensimmäinen aikakausi Kanarialla

Oletko jo kiertänyt kaikki Gran Canarian tärkeimmät nähtävyydet? Tai haluatko vain kokea lomallasi jotain sellaista, mitä jokainen Kanarian-lomailija ei ole tehnyt?

Paina mieleesi Barranco de Azuajen vaellusreitti lähellä Firgasin pikkukaupunkia saaren pohjoisosassa. Rotkovaellus vie 50-luvulla osittain tuhoutuneeseen ja sen myötä hylättyyn entiseen kylpylähotelliin.

Tekemällä retken hylätylle hotellille pääset kokemaan sekä Gran Canarian kuuluisia vaellusreittejä että kurkistamaan saaren matkailun historiaan. Eikä maisemissakaan ole vikaa.

Hotel Balneario de Azuaje rakennettiin vuonna 1868, ja siitä tuli suosittu terveysmatkakohde Kanariansaarilla erityisesti yhteyksien parannuttua 1900-luvun alussa. Kylpylähotelliin saavuttiin myös viettämään kuherruskuukautta.

Hotelli suljettiin vuonna 1938 Espanjan sisällissodan aikaan, eikä sitä enää myöhemmin avattu talousvaikeuksien takia. Paikalliset kuitenkin käyttivät kylpylää ja järjestivät siellä juhlia 50-luvun alkuun saakka. Vuonna 1955 voimakas myrsky ja tulvat koituivat tilojen kohtaloksi.

Aloita retki vesikaupunki Firgasista

Helpoin lähtöpiste vaellukselle on vajaan 8 000 asukkaan pikkukaupunki Firgas. Kanariansaarilla lomailevat matkailijat ovat ehkä bonganneet nimen kauppojen vesihyllyiltä: Firgasissa valmistetaan nimittäin samannimistä hiilihapotettua vettä.

Itse Firgas on myös kokemisen arvoinen kohde ja yksi Gran Canarian kuvauksellisimmista pikkukaupungeista. Keskustan alueella on pakko nähdä ainakin loivasti alaspäin viettävät kadut, jotka on koristeltu mosaiikeilla, laatoilla ja suihkulähteillä.

Firgasin suosituin nähtävyys on Paseo de Gran Canaria -katua pitkin porrastetusti laskeutuva suihkulähde, jolla on mittaa 30 metriä.

Firgasiin on pääkaupunki Las Palmasista noin puolen tunnin ajomatka, ja sinne pääsee oman vuokra-auton lisäksi myös paikallisbusseilla. Jos liikut bussilla, tarkista aina aikataulut etukäteen.

Barranco de Azuajen vaellusta varten jokainen matkailija tarvitsee tukevat jalkineet sekä riittävästi vettä ja aurinkovoidetta. Maasto on paikoin haastavaa. Pitkistä housuista voi olla hyötyä, sillä kasvisto on välillä runsasta ja alueella on myös kaktuksia.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia Firgasista, Barranco de Azuajesta sekä hylätystä hotellista!

A post shared by andy_james82 (@andy_james82) on

A post shared by Alejandro HG (@alejandro_hg) on

A post shared by ? zazou (@alimoliere) on

A post shared by Kevin Muñoz (@kevinagre92) on

Haluatko nähdä lisää? Katso vaelluksella kuvattu video!

Lue myös: Gran Canarian salatut helmet – näe muutakin kuin turistikohteet

Lähde: Ayuntamento de Firgas, Spain-Holiday.com
Kuvat: Instagram
Video: YouTube / Two Estonian Beards

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.