Espanjalainen perunamunakas

Makumatka Espanjaan – näin helposti valmistuu herkullinen perunamunakas

Yksinkertaisen reseptin avulla voi lomakohteen tutuista mauista nauttia myös kotona.

Herkuttelua espanjalaiseen tyyliin

Espanjalainen keittiö on hurmannut monet matkailijat ja sen makuja nautitaan ravintoloissa ympäri maailmaa. Perinteinen perunamunakas on yksi maan keittiön tunnetuimmista ruoka-annoksista ja suosittu koko Espanjassa.

Espanjalainen perunamunakas on helppo tapa herkutella espanjalaiseen tyyliin, sillä se valmistetaan vain muutamasta raaka-aineesta. Munakasta varten tarvitaan vain kananmunia, perunoita, oliiviöljyä ja suolaa. Osa espanjalaisista käyttää myös sipulia, mutta toisten mielestä se ei missään nimessä kuulu reseptiin.

Pyöreän muotoinen perunamunakas tarjoillaan joko lämpimänä heti valmistuksen jälkeen tai myöhemmin jäähtyneenä. Sitä voidaan syödä aamiaisella, lounaalla tai illallisella. Pieniksi viipaleiksi leikattu perunamunakas on myös yksi Espanjan tilatuimmista tapasannoksista.

Katso video perunamunakkaan valmistuksesta ja kokeile reseptiä!

>> Lue lisää Espanjan ruokakulttuurista!

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Flickr/Adrian Scottow
Video: Espanjan matkailutoimisto

Päivitetty: 25.11.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5.00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia