Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onnistunut kaupunkiloma Reykjavikissa – tärkeimmät nähtävyydet Top 7

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Islannin pääkaupunki Reykjavik on tunnelmallinen matkakohde, jonka kiinnostavimmat nähtävyydet sijaitsevat lyhyen matkan päässä toisistaan. Näe lomasi aikana ainakin nämä paikat!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 15.05.2018
facebook   whatsapp

1. Hallgrímskirkja

Reykjavikin parhaaksi näköalapaikaksi kehuttu näyttävä Hallgrímskirkja kohoaa 74,5 metrin korkeuteen ja tarjoaa mainion 360-asteisen näkymän kaupunkiin. Kirkko on koko maan korkein rakennus ja todellinen maamerkki, sillä se näkyy pitkälle ympäri Reykjavikia.

ShutterstockReykjavik
Reykjavik avautuu täysin uudesta perspektiivistä lähes 75 metrin korkeuteen kohoavasta kirkosta.

Kirkon torniin pääsee nousemaan hissillä, jonne on kahdeksan euron pääsymaksu. Hallgrímskirkja on avoinna päivittäin kello 9–21 ja se sijaitsee matkailijan kannalta helposti aivan Reykjavikin keskustassa.

2. Islannin musiikkitalo Harpa

Moderni ja näyttävä musiikkitalo Harpa kohoaa komeana Atlantin valtameren rannalla kivenheiton päässä keskustan suosituimmista paikoista. Rakennus on avoinna päivittäin, ja se onkin paitsi kulttuuriväen myös paikallisen nuorison suosima ajanviettopaikka.

Inka KhanjiReykjavik
Näyttävä kulttuurikeskus sijaitsee aivan meren rannalla.

Vaikka kulttuurikeskuksen ohjelma ei matkaohjelmaan sopisikaan, on rakennus jo itsessään vierailun arvoinen kohde. Moderni arkkitehtuuri ja vaikuttavat maisemat merelle päin saavat kävijät ihastumaan rakennukseen.

3. Perlan

Reykjavikin keskustan ulkopuolella noin kuuden kilometrin päässä sijaitseva Perlan on todellinen monitoimikeskus: samassa paikassa sijaitsee niin vesitorni, museo kuin näköalaravintolakin.

ShutterstockReykjavik
Perlanin näköalaravintolan maisemat ovat maineensa veroiset.

Rakennus on mainio maisemapaikka, mutta sen lisäksi se tarjoaa kiinnostavia näyttelyjä, jotka vievät islantilaisen luonnon syleilyyn. Perlanissa kävijöille selviää Islannin luontonähtävyyksien monipuolisuus käsinkosketeltavasti, sillä museossa voi esimerkiksi vierailla jääluolassa, tuntea maanjäristyksen voiman sekä käydä planetaariossa.

4. The Sun Voyager -teos

Lyhyen kävelymatkan päässä Harpasta sijaitseva The Sun Voyager -teos kohoaa niin ikään Atlantin rannalla näyttävän Esjan-vuoriston koristaman maiseman äärellä. Vuonna 1990 paljastettu teos kiinnostaa matkailijoita paitsi erikoisen ulkonäkönsä myös upeiden maisemien vuoksi.

Inka KhanjiReykjavik
Näyttävä teos kiinnostaa erityisesti matkailijoita.

Teos muistuttaa viikinkilaivaa, mutta taiteilija Jon Gunnarin tavoite oli rakentaa unelmia kuljettava vene, joka on oodi auringolle. Näkymä onkin parhaimmillaan auringonlaskun aikaan.

5. Vanha satama

Reykjavikin vanha satama sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta ja on hyvin tunnelmallinen alue, josta liikennöivät muun muassa valassafarille lähtevät laivat. Alueella on lisäksi muutamia ravintoloita sekä rutkasti pieniä matkatoimistoja.

Inka KhanjiReykjavik
Reykjavikin vanha satama on tunnelmallinen myös pilvisellä säällä.

Parhaimmillaan vanha satama on tyynellä säällä, jolloin värikkäät alukset ja niistä veteen heijastuva peilikuva sekä taustalla kohoava Esjan-vuori muodostavat näyttävän maiseman.

6. Fríkirkjan

Reykjavikin keskustassa Reykjavíkurtjörn-lammen rannalla sijaitseva Fríkirkjan edustaa peri-islantilaista arkkitehtuuria ja on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin kaunis rakennus. Valko-vihreä kirkko sopii arkkitehtonisesti ympäröivään miljööseen mainiosti, ja vierailuun kannattaa yhdistää myös kävelyretki tunnelmallisen lammen ympäri.

Inka KhanjiReykjavik
Sympaattinen kirkkorakennus sopii erinomaisesti Reykjavikin muuhun arkkitehtuuriin.

Reykjavíkurtjörn-lammen toisella puolella sijaitsee Reykjavikin kaupungintalo.

7. Gróttan majakka

Reykjavikin kaukaisimmassa luoteiskulmassa sijaitseva Gróttan majakka on kaunis nähtävyys, joka kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa Reykjavikin-lomalla. Vaikuttava majakka sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä keskustasta.

ShutterstockReykjavik
Majakka on parhaimmillaan pimeän laskeuduttua.

Vierailu kannattaa suunnitella tarkasti, sillä vaivattomin tapa päästä majakkasaarelle on laskuveden koittaessa tiettyyn aikaan vuorokaudesta. Silloin majakalle voi vain kävellä. Majakkaan ei ole pääsyä, mutta maisema on jo itsessään näkemisen arvoinen.

>> Lue lisää vinkkejä Reykjavikiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji ja Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.