hero taustakuva

Resepti: aito espanjalainen perunamunakas

Flickr / Diego artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Haluaisitko valmistaa espanjalaista munakasta myös kotikeittiössä? Katso helppo resepti ja kokeile munakkaan tekemistä kotona!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 28.02.2016
facebook   whatsapp

Espanjalainen perunamunakas

4 annosta

4 keskikokoista perunaa
4-5 munaa
1 keskikokoinen sipuli
2,5 dl oliiviöljyä
Ripaus suolaa

1. Kuori, pese ja kuivaa perunat. Lämmitä öljy pannulla keskilämmöllä. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne pannulle.

2. Silppua sipuli pieniksi paloiksi ja lisää perunan joukkoon. Paista hitaasti 10 minuuttia, kunnes sipulit alkavat ruskistua.

3. Riko munat kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon suola sekä paistetut perunat ja sipulit.

4. Lämmitä pannu, lisää oliiviöljyä sekä muna-peruna-sipuliseos. Peitä pannu ja anna kypsyä matalalla lämmöllä 5-10 minuuttia kunnes munakkaan pohja alkaa ruskistua. Käännä munakas ja paista kunnes myös toinen puoli on ruskistunut.

5. Nauti espanjalainen munakas lämpimänä tai kylmänä.

Lähde: Spain.info
Kuva: Flickr / Diego

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Voi luoja! Ohjeen käännöksestä puuttuu, että kohdassa 2 öljy siivilöidään pois! Perunat siis tavallaan uppopaistetaan ensin.
    Kohdassa 4 laitetaan pannulle sitten tilkka öljyä taas.
    Luojan kiitos lähde sentään oli mainittu!


  2. Onko varmasti 2½dl eikä esim 2½tl tuo öljyn määrä?


    • Tottakai on 2,5 dl, vähintään. Välimeren rantamilla käytetään öljyä, toisin kun täällä, jossa se happanee kaappiin..


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.