Kuva: Flickr / Diego
Espanjalainen perunamunakas

Resepti: aito espanjalainen perunamunakas

Haluaisitko valmistaa espanjalaista munakasta myös kotikeittiössä? Katso helppo resepti ja kokeile munakkaan tekemistä kotona!

Espanjalainen perunamunakas

4 annosta

4 keskikokoista perunaa
4-5 munaa
1 keskikokoinen sipuli
2,5 dl oliiviöljyä
Ripaus suolaa

1. Kuori, pese ja kuivaa perunat. Lämmitä öljy pannulla keskilämmöllä. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne pannulle.

2. Silppua sipuli pieniksi paloiksi ja lisää perunan joukkoon. Paista hitaasti 10 minuuttia, kunnes sipulit alkavat ruskistua.

3. Riko munat kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon suola sekä paistetut perunat ja sipulit.

4. Lämmitä pannu, lisää oliiviöljyä sekä muna-peruna-sipuliseos. Peitä pannu ja anna kypsyä matalalla lämmöllä 5-10 minuuttia kunnes munakkaan pohja alkaa ruskistua. Käännä munakas ja paista kunnes myös toinen puoli on ruskistunut.

5. Nauti espanjalainen munakas lämpimänä tai kylmänä.

Lähde: Spain.info
Kuva: Flickr / Diego

Päivitetty: 28.2.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (11 votes, average: 4,27 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

Voi luoja! Ohjeen käännöksestä puuttuu, että kohdassa 2 öljy siivilöidään pois! Perunat siis tavallaan uppopaistetaan ensin.
Kohdassa 4 laitetaan pannulle sitten tilkka öljyä taas.
Luojan kiitos lähde sentään oli mainittu!

Onko varmasti 2½dl eikä esim 2½tl tuo öljyn määrä?

Tottakai on 2,5 dl, vähintään. Välimeren rantamilla käytetään öljyä, toisin kun täällä, jossa se happanee kaappiin..