Resepti: aito espanjalainen perunamunakas
Espanjalainen perunamunakas
4 annosta
4 keskikokoista perunaa
4-5 munaa
1 keskikokoinen sipuli
2,5 dl oliiviöljyä
Ripaus suolaa
1. Kuori, pese ja kuivaa perunat. Lämmitä öljy pannulla keskilämmöllä. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne pannulle.
2. Silppua sipuli pieniksi paloiksi ja lisää perunan joukkoon. Paista hitaasti 10 minuuttia, kunnes sipulit alkavat ruskistua.
3. Riko munat kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon suola sekä paistetut perunat ja sipulit.
4. Lämmitä pannu, lisää oliiviöljyä sekä muna-peruna-sipuliseos. Peitä pannu ja anna kypsyä matalalla lämmöllä 5-10 minuuttia kunnes munakkaan pohja alkaa ruskistua. Käännä munakas ja paista kunnes myös toinen puoli on ruskistunut.
5. Nauti espanjalainen munakas lämpimänä tai kylmänä.
Lähde: Spain.info