Istockphoto
Aurinkorannikko, Espanja

Espanjan Aurinkorannikko on suomalaislomailijoiden ikisuosikki – tässä ovat Costa del Solin parhaat palat

Jopa 320 sateetonta päivää vuodessa – siinä Espanjan Aurinkorannikon viehätys lyhykäisyydessään. Ei siis olekaan ihme, että moni suomalainen on päätynyt jäämään Costa del Solin aurinkoon pidemmäksikin aikaa.

Málagasta löytyy kulttuuria

Taiteilija Pablo Picasson kotikaupunki, yli puolen miljoonan asukkaan Málaga on täynnä elämää. Vilkkaan Málagan värikkääseen keskustaan kannattaa ehdottomasti piipahtaa hetkeksi, vaikka loman varsinaisena kohteena olisikin jokin muu Aurinkorannikon kaupungeista.

Malagan nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Alcazaban linnoitus, Gibralfaron linna ja katedraali, jota rakennettiin jopa 300 vuoden ajan. Älä unohda myöskään kaupungin suosituinta ravintolaa, El Pimpiä.

Malaga, Espanja
Istockphoto
Kaunis Málagueta-ranta tarjoaa lomailijoille mahdollisuuden nauttia rantalomasta kaupunkimatkan yhteydessä.

Málagan Picasso-museo on maailmanluokan taidekohde, joka yhdessä taiteilijan synnyinkodin kanssa kertoo Picasson elämästä ja työstä. Toinen mielenkiintoinen taidemuseo on Carmen Thyssen, missä on näytillä laaja valikoima espanjalaista taidetta.

Ostosmahdollisuudet ovat kaupungissa erinomaiset, sillä Málagassa on sekä designer-putiikkeja että sopuhintaisia ketjuliikkeitä. Elokuussa kaupungissa juhlitaan Feria de Málagaa, joka täyttää kadut jättimäisillä teltoilla ja karnevaalihumulla.

Málagan perinteisimpiä herkkuja etsivän matkailijan kannattaa suunnata johonkin kaupungin rantabaareista eli chiringuitoista nauttimaan kalaa tai äyriäisiä.

>> Lue lisää vinkkejä Málagaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Päiväretki Gibraltarille

Isolle-Britannialle jo 300 vuotta kuulunut Gibraltar on pala brittiläisyyttä Euroopan reunalla. Gibraltarin kallioilta voit nähdä aina Marokon rannikolle Afrikkaan saakka. Alue tunnetaan myös kallionrinteillä päivystävistä apinoistaan.

Gibraltar, Iso-Britannia
Flickr / Kacper Gunia
Veikeät apinat ovat todellinen nähtävyys Gibraltarilla.

Gibraltarin pieni kaupunki on suosittu turistikohde – yli seitsemän miljoonaa matkailijaa vierailee kohteessa vuosittain. Virallinen kieli Gibraltarilla on englanti, mutta toki myös espanjaa puhutaan paljon. Gibraltarin parhaat shoppailu- ja ruokapaikat löytyvät pääkadulta Main Streetiltä. Vanhassa arabialaiskylpylässä sijaitseva Gibraltarin museo on kiinnostava käyntikohde, kuten myös Alamedan kasvitieteellinen puutarhakin.

Marbella tarjoaa palan luksusta

Marbella tunnetaan golfaajien ja ostosmatkailijoiden suosikkikohteena. Sekä golf- että ostosmahdollisuudet ovatkin luksuskohteessa mainiot, mutta tekemistä riittää myös ranta- ja kaupunkielämästä kiinnostuneille matkailijoille. Kalliin kaupungin maineessa oleva Marbella on erityisesti luksusta kaipaaville matkailijoille sopiva lomapaikka.

Marbella, Espanja
Flickr / TimOve
Marbellalla on kalliin luksuskaupungin maine, mutta siitä huolimatta se on loistava päiväretkikohde kaikille budjeteille.

Marbellan 26 kilometriä pitkä hiekkaranta venesatamineen ja eloisine rantakatuineen on paikan parasta antia. Paikallisissa kalaravintoloissa kannattaa kokeilla herkullisia mereneläviä. Marbellan must-kohde taiteen ystäville on taiteilija Salvador Dalín patsaskatu.

>> Lue lisää vinkkejä Marbellaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Fuengirola on helppo lomakohde

Fuengirolan rauhallinen kaupunki on säilynyt suomalaisten kestosuosikkina vuodesta toiseen. Lomailijoiden lisäksi Fuengirolaan saapuvat talvea pakenevat perheet ja eläkeläiset – suomalainen koulu sekä muut kotimaiset palvelut helpottavat elämää Espanjan auringon alla.

Fuengirola, Espanja
Istockphoto
Fuengirolassa on helppo lomailla, sillä kaupungissa voi pärjätä pelkällä suomen kielellä.

Kauniiden hiekkarantojen lisäksi Fuengirolasta löytyy muun muassa eläintarha, jossa viihtyvät kaiken ikäiset matkailijat. Fuengirola on hyvä tukikohta, josta käsin voi tutustua koko Aurinkorannikkoon.

>> Lue lisää vinkkejä Fuengirolaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Mijas on andalusialainen idylli

Viehättävää Mijasia kutsutaan Aurinkorannikon valkoiseksi kyläksi. Vuorenrinteeseen rakennetun kylän rakennukset loistavat puhtaanvalkoisina idyllisten mukulakivikatujen varsilla. Mijasiin on helppo tehdä päiväretki vaikkapa Marbellasta tai Fuengirolasta.

Mijas, Espanja
Istockphoto
Idyllinen Mijas on todella kaunis vierailukohde.

Vaikka Mijas houkuttelee paljon turisteja, voi kylästä löytää myös rauhallisen hengähdyspaikan Aurinkorannikon hulinassa. Päivä Mijasissa kuluu leppoisasti pikkukujia pitkin kulkiessa ja paikallista elämänmenoa tutkaillessa. Kylästä löytyy myös mukavia kauppoja, joissa myydään käsitöitä ja taidetta.

>> Lue lisää vinkkejä Mijasiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Istockphoto, Flickr / Kacper Gunia ja TimOve

Päivitetty: 27.10.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (23 votes, average: 4,13 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia