Kuva: Shutterstock
El Pimpi, Málaga

Tämä matkailukohde saa suomalaisen repeämään nauruun – joko tunnet El Pimpin?

Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevan suositun ravintolan nimi nostaa väistämättä suomalaismatkailijan suupielet hymyyn.

Espanjalaisravintolan nimi jaksaa huvittaa

Aurinkorannikon-lomaa Málagassa viettävä suomalaismatkailija ei voi olla huvittumatta tavatessaan kaupungin suosituimpien ravintoloiden listaa, sillä kärkisijoilla komeilee ravintola, jonka nimi herättää hilpeyttä kaikkein vakavimmassakin matkailijassa.

Suomalaisittain hivenen härskisti nimetty El Pimpi tarjoilee meheviä liha-annoksia vaativaankin makuun, sillä ravintola on yksi koko kaupungin tunnetuimmista ja suosituimmista ravintoloista. El Pimpi on niin matkailijoiden kuin paikallistenkin suosikossa, joten ravintolaan ei välttämättä pääse ilman varausta. Pöytävaraus kannattaakin tehdä ennakkoon.

Málagan vanhassakaupungissa sijaitseva ravintola on suosittu myös julkisuuden henkilöiden keskuudessa, mikä on osaltaan myös ravintolan valtti: rakennuksen seinät on vuorattu valokuvilla, jotka todistavat erityisesti espanjalaisten julkimoiden illastaneen juuri El Pimpissä. Esimerkiksi näyttelijä Antonio Banderas on yksi lukuisista julkkiksista, jotka ovat raapustaneet nimikirjoituksensa El Pimpin viinitynnyreihin.

Ravintolan ruokalistalla on runsaasti málagalaisia herkkuja, ja myös ravintolan oma viini on kehuttua. Sitä voikin ostaa myös mukaan. Pullollinen El Pimpin viiniä onkin taatusti tuliainen, joka saa vastaanottajan hyvälle tuulelle.

Huvittavan suomennoksen lisäksi nimellä on myös tarkoitus, sillä El Pimpi tarkoittaa Málagan ensimmäistä turistiopasta: El Pimpi oli historiallinen henkilö, joka tervehti kaupunkiin saapuneita vieraita ja auttoi heitä löytämään määränpäänsä.

Ravintolan työntekijöitä jaksaa naurattaa El Pimpin suomenkielinen merkitys: he toivottavat myös jatkossa suomalaismatkailijat tervetulleiksi nauttimaan El Pimpin antimista.

>> Lue myös: Pippeli-hotelli saa suomalaismatkailijan hieraisemaan silmiään – härskin nimen takana yllättävä syy

Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 6.6.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 3,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia