Hyppää sisältöön

Tämä matkailukohde saa suomalaisen repeämään nauruun – joko tunnet El Pimpin?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 31.05.2023
Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevan suositun ravintolan nimi nostaa väistämättä suupielet hymyyn.

Espanjalaisravintolan nimi jaksaa huvittaa

Aurinkorannikon-lomaa Málagassa viettävä suomalaismatkailija ei voi olla huvittumatta tavatessaan kaupungin suosituimpien ravintoloiden listaa, sillä kärkisijoilla komeilee ravintola, jonka nimi herättää hilpeyttä kaikkein vakavimmassakin matkailijassa.

Suomalaisittain hivenen härskisti nimetty El Pimpi tarjoilee meheviä liha-annoksia vaativaankin makuun, sillä ravintola on yksi koko kaupungin tunnetuimmista ja suosituimmista ravintoloista. El Pimpi on niin matkailijoiden kuin paikallistenkin suosiossa, joten ravintolaan ei välttämättä pääse ilman varausta. Pöytävaraus kannattaakin tehdä ennakkoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Málagan vanhassakaupungissa sijaitseva ravintola on suosittu myös julkisuuden henkilöiden keskuudessa, mikä on osaltaan myös ravintolan valtti: rakennuksen seinät on vuorattu valokuvilla, jotka todistavat erityisesti espanjalaisten julkimoiden illastaneen juuri El Pimpissä. Esimerkiksi näyttelijä Antonio Banderas on yksi lukuisista julkkiksista, jotka ovat raapustaneet nimikirjoituksensa El Pimpin viinitynnyreihin.

Ravintolan ruokalistalla on runsaasti málagalaisia herkkuja, ja myös ravintolan oma viini on kehuttua. Sitä voikin ostaa myös mukaan. Pullollinen El Pimpin viiniä onkin taatusti tuliainen, joka saa vastaanottajan hyvälle tuulelle.

Huvittavan suomennoksen lisäksi nimellä on myös tarkoitus, sillä El Pimpi tarkoittaa Málagan ensimmäistä turistiopasta: El Pimpi oli historiallinen henkilö, joka tervehti kaupunkiin saapuneita vieraita ja auttoi heitä löytämään määränpäänsä.

Ravintolan työntekijöitä jaksaa naurattaa El Pimpin suomenkielinen merkitys: he toivottavat myös jatkossa suomalaismatkailijat tervetulleiksi nauttimaan El Pimpin antimista.

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vinkit Baleaarien saarihyppelylle

Miksi mennä vain Mallorcalle, jos voi käydä myös naapurisaarilla? Näin se onnistuu

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät?

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät? Löytyvät läheltä suomalaisten suosikkikohdetta – katso 5 kauneinta

Espanjan parhaat kohteet

Oletko samaa mieltä? Tuhannet suomalaiset vastasivat: nämä Espanjan kohteet kiinnostavat eniten

Vaasan parhaat ravintolat

Mihin syömään Vaasassa? 15 ravintolavinkkiä erilaisiin tilanteisiin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja