Hyppää sisältöön

Viisi vinkkiä viinimatkalle La Riojaan

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 25.07.2015
Riojan idyllisestä viinialueesta saa eniten irti liikkumalla omalla tai vuokra-autolla. Lue viisi matkavinkkiä Espanjan herkkujen äärelle.

Herkkusuun matkakohde

La Riojan itsehallinnollinen maakunta pohjoisessa Espanjassa on viininystävien suosima matkakohde, jonka perinteissä hyvät viinit ja tuhdit herkut kietoutuvat paikallisten vieraanvaraisuuteen.

Seuraavat viisi vinkkiä auttavat kulinaarimatkailijaa saamaan kaiken irti lomasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Vuokraa auto

Jos tahdot nähdä mahdollisimman paljon matkasi aikana, nappaa allesi vuokra-auto ja tutustu seutuun mukavissa maalaismaisemissa ajellen. Näin voit kätevästi vaihtaa majapaikkaa ja vierailla monilla eri tiloilla.

Viinimatka kannattaa tehdä ilman kiirettä – suunnittele reitti siten, että voit pysähdellä matkan varrella myös spontaanisti ilman, että se sotkee heti koko päivän aikataulun.

2. Sukella viinikorttelien vilinään

La Rioja on väkiluvultaan Espanjan pienin itsehallintoalue. Sen pääkaupunki Logroño on vain noin 150 000 asukkaan pikkukaupunki, mutta silti se on alueensa tärkeä keskus. Viinikulttuuri kukoistaa Logroñossa ja sen Calle Laurel tunnetaan elämää kuhisevana viinitupien keskuksena. Calle Laurerilla ja sen lähikortteleissa matkailija voi maistella läpi kaikki kuviteltavissa olevat paikallisherkut.

3. Varaa aikaa reippailuun

La Riojassa kaiken ei tarvitse keskittyä vatsan iloihin, vaikka viiniseudulla ollaankin. Kumpuilevat maisemat ovat erinomainen ympäristö patikointiin tai pyöräilyyn. Muun muassa tunnettu pyhiinvaellusreitti Pyhän Jaakobin tie kulkee seudun halki. Reitti-ideoita voit etsiä esimerkiksi La Riojan alueen matkailusivuilta.

4. Vieraile viinimuseossa

Dinastia Vivanco -viinimuseossa esitellään perusteellisesti viininvalmistusta ja paikallisia perinteitä. Yli 9 000 neliömetrin tilat sisältävät luonnollisesti myös ravintolan, jossa museon puolella opitun teorian voi viedä käytäntöön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Tutustu laatuluokitukseen

Riojan viinien laatuluokitus on tarkka ja jollet tunne sitä ennestään, kannattaa siihen perehtyä viimeistään ennen matkalle lähtöä. Kalleimpia ja parhaita ovat Gran Reserva -viinit, joiden vaatimuksiin kuuluu viiden vuoden kypsytysaika, josta kahden on tapahduttava tammitynnyrissä. Viinit ovat toki makuasioita, mutta yleensä parhaat tuliaiset löytyvät tämän luokituksen perusteella.

Lue lisää Riojan viineistä ja matkailusta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Baleaarien saaret

Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle? Näin kohteet eroavat toisistaan

Barcelonan nähtävyydet

Barcelonan parhaat nähtävyydet – 20 paikkaa, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Lanzaroten nähtävyydet

Tämä Kanariansaari jää turhaan suosittujen naapuriensa varjoon – Lanzaroten 16 parasta nähtävyyttä

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja