Hyppää sisältöön

Makumatka Espanjaan – näin helposti valmistuu herkullinen perunamunakas

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.11.2016
Yksinkertaisen reseptin avulla voi lomakohteen tutuista mauista nauttia myös kotona.

Herkuttelua espanjalaiseen tyyliin

Espanjalainen keittiö on hurmannut monet matkailijat ja sen makuja nautitaan ravintoloissa ympäri maailmaa. Perinteinen perunamunakas on yksi maan keittiön tunnetuimmista ruoka-annoksista ja suosittu koko Espanjassa.

Espanjalainen perunamunakas on helppo tapa herkutella espanjalaiseen tyyliin, sillä se valmistetaan vain muutamasta raaka-aineesta. Munakasta varten tarvitaan vain kananmunia, perunoita, oliiviöljyä ja suolaa. Osa espanjalaisista käyttää myös sipulia, mutta toisten mielestä se ei missään nimessä kuulu reseptiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pyöreän muotoinen perunamunakas tarjoillaan joko lämpimänä heti valmistuksen jälkeen tai myöhemmin jäähtyneenä. Sitä voidaan syödä aamiaisella, lounaalla tai illallisella. Pieniksi viipaleiksi leikattu perunamunakas on myös yksi Espanjan tilatuimmista tapasannoksista.

Katso video perunamunakkaan valmistuksesta ja kokeile reseptiä!

>> Lue lisää Espanjan ruokakulttuurista!

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Flickr/Adrian Scottow
Video: Espanjan matkailutoimisto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Barcelonan maisemapaikat

Löydä Barcelonan parhaat näköalapaikat – 10 vinkkiä kattojen ylle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja