Hyppää sisältöön

Minne matkustaa huhtikuussa? Katso tästä, missä on lämmintä ja minne pääsee edullisesti

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 23.03.2024
Kokosimme 15 vinkkiä kohteista, joihin kannattaa matkustaa huhtikuussa.

Missä on lämmintä huhtikuussa?

Kun haluat lomalta aurinkoa, kannattaa huhtikuussa pelata varman päälle. Monissa kesäkauden kohteissa sää voi olla vielä epävakaa.

 • Kanariansaaret. Keväällä Kanariansaarten sää on parhaimmillaan: voit jo luottaa siihen, että lomalle osuu aurinkoa, ja lämpöä riittää iltaan saakka. Jos olet aiemmin pitänyt Kanariaa liian viileänä sydäntalvella, kokeile saaria huhtikuussa! Pakettimatkoja tehdään vielä, eivätkä saaret ole ruuhkaisimmillaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
 • Arabiemiraatit. Dubai ja muut Arabiemiraattien lomakohteet sopivat huhtikuussa hellettä hakeville. Kesällä aavikkoilmasto kääntyy tukahduttavan kuumaksi, mutta keväällä kohteissa jaksaa vielä tutustua myös nähtävyyksiin rannalla loikoilun lisäksi. Mittari nousee jo yli 30 asteen, joten hotellin allasalue tulee tarpeeseen.

Inka KhanjiDubai huhtikuussa
Varmaa hellettä löytyy huhtikuussa Arabiemiraattien lomakohteista.
 • Kypros. Kesäkauden lomakohteista Kyproksen kausi on yksi pisimmistä. Huhtikuussa sää voi kivuta jo jopa 25 asteeseen. Juuri keväällä kannattaa hyödyntää edulliset matkat ja rauhallinen tunnelma! Kyproksella on rantakohteiden lisäksi myös historiallisia kohteita kuten pääkaupunki Nikosia, joka on jaettu turkkilaiseen ja kreikkalaiseen osaan.

 • Egypti. Perinteisten pakettimatkojen viimeiset lähdöt Egyptiin tehdään huhtikuussa. Egyptin rantakohteissa on keväällä tarjolla varmaa aurinkoa ja maailmanluokan puitteet sukellukseen. 30 asteen raja voi jo mennä rikki. Monet valitsevat Egyptissä majoitukseksi all inclusive -hotellin, jossa pääsee todella rentoutumaan.

 • Marokko. Kanariansaarten leveysasteilla sijaitseva Marokko on huhtikuussa takuuaurinkoinen lomakohde, jossa voi odottaa olevan noin 25 astetta lämmintä. Eksoottinen kaupunki Marrakech sekä Agadirin rannat ovat Marokon suosituimpia lomakohteita.

Huhtikuun parhaat kaupunkilomat

Kaupunkiloma Euroopassa tuo kevään askelta lähemmäksi. Kaikki nämä kohteet ovat hyviä vaihtoehtoja huhtikuussa!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
 • Rooma. Matkusta ikuiseen kaupunkiin ennen kesän helteitä ja lomakauden alkua, etkä varmasti joudu katumaan. Roomassa on huhtikuussa jo lähes 20 astetta lämmintä, ja matkapaketit ovat ilahduttavan edullisia. Roomaan voi lähteä tutkimaan historiallisia nähtävyyksiä, herkuttelemaan tai shoppailemaan.

 • Pariisi. Pariisin kevät on klassikko, jonka perään voi lähteä huhtikuussa. Päivät ovat suomalaiseen makuun jo mukavan lämpimiä, ja lämpötilan voi odottaa olevan keskimäärin 15 astetta, nousten vielä korkeammalle loppukuuta kohden. Kaupunkilomalla päivän askeleetkin tulee otettua kuin itsestään!
ShutterstockPariisin matkat
Monien mielestä kevät on paras aika matkustaa Pariisiin.
 • Amsterdam. Kanaalit, tulppaanit ja Amsterdam – monen mielestä kevät on paras aika matkustaa Amsterdamiin. Huippusuositussa kaupungissa on vilinää ympäri vuoden, mutta kesän ruuhkaisin sesonki ei ole vielä saapunut. Täällä ohjelmanumeroksi riittää vaikka vain tunnelmallisilla kujilla kävely. Lämpömittari alkaa huhtikuussa hipoa jo 15 astetta.

 • Alicante. Kun haluat kaupunkiloman, jolla pääsee myös rannalle, on Espanjan Alicante hyvä vaihtoehto. Noin 20 asteen lämmössä on mukava kiertää nähtävyyksiä. Jos aikaa on enemmän, löytyy Costa Blancan rannikolta paljon muitakin kiinnostavia. Juuri nyt Alicanteen on erityisen hyviä lennot ja neljän tähden hotellin sisältäviä tarjouksia.

 • Riika. Jos et halua matkustaa kauas, mutta Tallinnassa ja Tukholmassa on tullut käytyä monta kertaa, harkitse Latvian Riikaa. Kevät on Baltiassa jo vähän Suomea pidemmällä, ja edullinen hintataso mahdollistaa vaikka vähän paremmankin hotellin. Helsingin lisäksi Riikaan pääsee suorin lennoin myös Tampereelta ja Turusta.

Huhtikuun parhaat aktiivilomat

Hyödynnä kevään edulliset hinnat kesäkauden lomakohteissa. Jos haluat välttää huippusesongin helteitä ja ruuhkia ja nautit liikunnallisesta lomasta, on huhtikuu täydellistä aikaa.

 • Kreikka. Pakettimatkat suomalaisten suosikkimaahan Kreikkaan käynnistyvät huhtikuussa. Lomalle ei vielä kannata lähteä pelkkä aurinkotuoli mielessä – vaikka sillekin todennäköisesti tulee käyttöä. Keväällä Kreikan saarilla on ihanteellinen sää patikointia varten. Esimerkiksi Kreeta ja Rodos ovat isoja ja monipuolisia saaria, jotka eivät pysähdy vilkkaimman sesongin ulkopuolellakaan.

 • Kroatia. Keväällä kannattaa matkustaa Kroatiaan ennen kuin kesälomakausi nostaa matkojen hintoja. Hyvällä tuurilla huhtikuulle voi osua jo rantapäiviäkin, mutta kevät on parasta aikaa luonnossa liikkumiseen, nähtävyyksien kiertämiseen ja liikunnan harrastamiseen. Keskilämpötila on noin 18 astetta.
Inka KhanjiKrkan kansallispuisto
Huhtikuussa on hyvä aika lähteä kiertämään Kroatian luonnonpaikkoja. Kuvassa Krkan kansallispuisto.
 • Mallorca. Espanjan Mallorcalla alkaa huhtikuussa jo tuntua kesältä. Parinkymmenen asteen keskilämpötila sopii sekä patikointia, pyöräilyä että terassilla rentoutumista varten. Mallorca on tunnettu erityisesti suosittuna pyöräilykohteena, jonka reitit vievät upeisiin maisemiin. Saaren lukuisia nähtävyyksiä on mukava kiertää ennen kesän ruuhkia.

 • Turkki. Kun suuntaat huhtikuussa Turkkiin, kannattaa pakata mukaan shortsit ja uimapuku. Lomalle saattaa osua jo kesäisiä päiviä. Parhaimmillaan Turkki on keväällä aktiivilomalla, jossa lenkkeillään, uidaan ja pelataan vaikka tennistä tai padelia. Vai olisiko nyt hyvä aika kokeilla Turkin vaellusreittejä kuten osuutta Lyykian tiestä?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
 • Malta. Tämä saarivaltio saattaa monelta unohtua lomasuunnitelmia tehdessä, mutta Malta on monipuolinen matkakohde. Päivän ylin lämpötila saattaa huhtikuussa nousta 20 asteeseen, joten ulkoilu on mukavaa sekä rannoilla että muualla luonnossa. Maltalta pääsee helposti käymään myös naapurisaari Gozolla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miksi jet lag on pahempi itään matkustettaessa?

Oletko huomannut saman? Jet lag iskee pahemmin itään päin matkustettaessa – tässä syy

Barcelona

Tähän arkiseen esineeseen et olisi ikinä keksinyt piilottaa rahaa matkalla – ja juuri siksi se suojaa sinua varkailta

Lontoo, Iso-Britannia

Oletko sinäkin lausunut näiden suosittujen kohteiden nimet aina väärin? Et ole ainoa

Kalleimmat matkakohteet

Olisitko arvannut? Hintavertailusta selviää 10 kalleinta lomakohdetta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja