Hyppää sisältöön

Minne matkustaa toukokuussa? 10 ideaa, jos lomasi osuu keväälle

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 16.04.2024
Toukokuu on erinomaista matkustusaikaa lähes kaikkialla Euroopassa, mutta myös kaukokohteiden joukossa on houkuttelevia kevättärppejä. Lue vinkit parhaisiin lomakohteisiin!

1. Kreikan saaret

Toukokuu – mikä ihana ajankohta matkustaa Kreikan saarille. Noin 25 asteen keskilämpötila, uuteen kauteen heräilevät kohteet, ei ruuhkia, ei hirmuhelteitä.

Toukokuussa Kreikassa voi auringossa loikoilun lisäksi lähteä patikoimaan tai kiertelemään nähtävyyksiä. Ennen vilkkaimman kesälomakauden alkamista viikon loman voi saada jopa alle 300 eurolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saaria on matkanjärjestäjien valikoimassa niin paljon, ettet ole todennäköisesti edes kuullut niistä kaikista. On itsestä kiinni, valitsetko mieluummin Rodoksen tai Kreetan kaltaisen klassikon, vai lähdetkö tutustumaan esimerkiksi Lefkakseen, Karpathokseen tai Samokseen.

2. Edullinen loma Turkissa

Turkki kannattaa pitää mielessä erityisesti silloin, kun on aikaa lähteä vähän pidemmälle lomalle. Turkin lomakohteisiin on tarjolla kahden viikon matkoja, jotka ovat jopa viikon lomia edullisempia!

Alanyan, Antalyan ja Siden kaltaiset kohteet ovat toukokuussa mukavan rauhallisia. Rantasäihin voi jo luottaa, sillä keskilämpötila on noin 25 astetta. Kun sää ei vielä ole liian kuuma, riittää energiaa myös nähtävyyksien kiertelyyn ja liikunnan harrastamiseen.

3. Kroatian lomakohteet

Pitkä viikonloppu tai kokonainen viikkoa auringossa – Kroatia sijaitsee helppojen suorien lentojen päässä Suomesta. Moni on ihastunut Balkanin suosituimpaan matkailumaahan niin paljon, että palaa sinne vuosi toisensa jälkeen.

Kohtuullinen hintataso, komeat vanhatkaupungit ja kirkasvetiset rannat ovat Kroatian valttikortteja. Kaikki nämä ovat parhaimmillaan keväällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos lomailet Dubrovnikissa, on sieltä käsin helppo tehdä retki myös naapurimaahan Montenegroon.

4. Kypros: varmaa aurinkoa

Kun haluat toukokuussa rantaloman ja varmaa aurinkoa, suuntaa Kyprokselle. Keskilämpötilan voi jo odottaa olevan noin 25 astetta, ja matkat ovat edullisempia kuin keskikesän sesongin aikaan.

Kyproksella voit viettää perinteistä rantalomaa, kiertää historiallisia nähtävyyksiä, vierailla viinitiloilla tai kokeilla erilaisia aktiviteetteja.

5. Italia ennen kesäruuhkia

Aina on hyvä aika matkustaa Italiaan – mutta erityisesti toukokuussa. Vielä ehdit saapasmaahan ennen kesän vilkkaimpia ruuhkia ja tappiin kohoavaa lämpömittaria.

Vaihtoehtoja riittää, sillä toukokuussa sää suosii kaikkialla etelästä pohjoiseen. Suuntaa kaupunkilomalle Roomaan tai Milanoon tai lähde Sisilian rannoille, Gardajärven vaellusreiteille tai Venetsian kanaaleille.

Pidä silmällä äkkilähtöjä, sillä Italiaan löytyy välillä erityisen hyviä tarjouksia!

6. Norjan luontoon

Jos et kaipaa lomalta helteitä, on Norjan luonto toukokuussa houkutteleva. Puut vihertävät, yöt ovat valoisia ja hyvällä tuurilla lomalle osuu myös aurinkoisia päiviä. Upeille vuonoille pääsee esimerkiksi Bergenistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monet lähtevät Norjaan omalla autolla, mutta jos se tuntuu liian vaivalloiselta, varaa helppo lento- ja hotellipaketti.

17. toukokuuta vietetään Norjan kansallispäivää, jota juhlitaan näyttävästi ympäri maata.

7. Jotain eksoottista: Japanin kevät

Jos matkabudjetti sallii kaukomatkan, on toukokuu yksi parhaita ajankohtia matkustaa Japaniin. Kuhiseva Tokio sopii erityisesti hyvän ruoan ystäville sekä muodista ja kulttuurista kiinnostuneille matkailijoille.

Keskilämpötila Tokiossa on toukokuussa noin 23 astetta. Kirsikkapuiden kukinta-aika alkaa toukokuussa olla jo lopussa, mutta Japanin luonto näyttää edelleen parhaat puolensa.

8. Espanja on varma valinta

Toukokuussa et voi valita väärin buukkaamalla matkan lähes minne tahansa Espanjassa. Kaikkialla on mukava sää etelästä pohjoiseen ja Baleaareilta Kanariansaarille.

Vielä ei ole liian kuuma matkustaa Andalusiaan tai Madridiin, mutta lämmintä on jo pohjoista myöten. Jos haluat nauttia Mallorcasta ennen suurimpien turistimassojen saapumista, on toukokuu erinomaista aikaa. Itärannikon kohteet Barcelonasta Alicanteen ovat kaikki hyviä valintoja keväällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

9. Lontoo hurmaa keväällä

Toukokuu on hyvä ajankohta kaupunkilomalle lähes missä tahansa Euroopassa. Lontoon valitsemalla et voi mennä vikaan.

Keväällä Lontoon puutarhat ja puistot heräävät henkiin. Lontoon sää on keväällä usein mainettaan parempi: aurinkoisena päivänä kaikki terassit ovat täynnä, ja brittien rakastamaa kesäjuomaa Pimm’siä tarjoillaan kannukaupalla.

Jos aikaa on käytettävissä enemmän, voi Lontoosta tehdä vaikka päiväretken tunnin junamatkan päässä sijaitsevan Brightonin rannoille.

10. Unelmien kaupunkiloma New Yorkissa

Haluatko kaukomatkalle toukokuussa? New York on klassikko, joka toimii aina.

Keväinen New York tarkoittaa miellyttäviä lämpötiloja ja kukkivia puistoja. Maailman kuuluisimmassa kaupungissa ei voi koskaan välttyä ruuhkilta, mutta metropolissa on helpompi liikkua ennen kesän helteitä.

Toukokuussa keskilämpötila on noin 22 astetta. Rantapäivää pääsee viettämään metrolla Coney Islandille.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Löydä sopiva matkavakuutus

Matkavakuutusten ABC – mitä pitäisi tietää, kun etsit sopivaa matkavakuutusta?

Näin äkkilähdöt toimivat

Miten äkkilähdöt toimivat? Näin voit löytää matkan mojovalla alennuksella

Millaista on reissata bussilla Euroopassa? Helppoa ja halpaa – lue 6 faktaa

Minne matkustaa huhtikuussa?

Minne matkustaa huhtikuussa? Katso tästä, missä on lämmintä ja minne pääsee edullisesti

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja