Hyppää sisältöön

Vau, mitä ihania rantoja! Näitä kohteita matkailijat rakastavat Espanjassa – kahdeksan suosikkia

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 03.01.2020
Espanjan rantakohteet hemmottelevat matkailijaa hiekkarannoilla, auringolla ja miellyttävän lämpimällä vedellä. Katso esittelyt kahdeksasta suosituista kohteesta!

Rantalomalle Espanjaan

Pehmeä hiekka varpaiden alla on useimpien matkailijoiden toiveissa silloin, kun lentokone suuntaa kohti Espanjaa. Maan kauniit rannat ovatkin Espanjan matkailuvaltti, sillä yhdistettynä lämpimään ilmastoon Välimeri tarjoaa matkailijoille vuosi toisensa jälkeen houkuttelevia rantaelämyksiä.

Parhaat rantakohteet sijaitsevat Etelä-Espanjassa tai maan lukuisilla saarilla. Barcelona, Valencia ja Málaga ovat mainioita esimerkkejä kaupungeista, joissa voi viettää yhdistettyä ranta- ja kaupunkilomaa. Mikä olisikaan parempaa puuhaa rantapäivän jälkeen, kuin suunnata metropolin sykkeeseen?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Espanjan lämmin ilmasto takaa, että maassa voi nauttia rantalomailusta lähes ympäri vuoden. Esimerkiksi Andalusian rantakohteissa päivälämpötilat ovat myös talvikuukausina 20 asteen tuntumassa. Myös Espanjan pohjoisemmissa osissa ja Baleaareilla on taatusti kotimaata lämpimämpää myös sydäntalvella, vaikka lämpötilat eivät yltäisikään hellelukemiin.

Tutustu Espanjan ihaniin rantakohteisiin!

1. Mallorca

Mallorca on Espanjan suosikkikohde, jonne matkailijat palaavat loma toisensa jälkeen. Saarella on rantaviivaa huikeat 500 kilometriä. Tämä yhdistettynä lämpimään ilmastoon ja hyviin palveluihin tekee Mallorcasta sopivan lomakohteen.

Mallorcan paras ranta on Palma Novassa, jossa pitkä ja loivasti syvenevä hiekkaranta sopii loistavasti niin aikuisten auringonpalvontaan kuin lasten rantaleikkeihinkin.

Muita hyviä rantakohteita ovat esimerkiksi rauhallinen Santa Ponsa, saaren suosituin rantakohde Alcudia, perheille sopiva Paguera sekä pääkaupunki Palma de Mallorcan tuntumassa sijaitsevat Cala Mayorin rannat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Shutterstock
Mallorca tunnetaan upeista turkoosin veden ja valkoisen hiekan värittämistä rantamaisemista.

>> Lue lisää vinkkejä Mallorcalle Rantapallon kohdeoppaasta!

2. Barcelona

Barcelonan kuuluisin ranta on kaupungin mukaan nimetty Barceloneta, joka avautuu kaupungin edustalla, noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Barcelonan keskustasta. Kuten rannan nimestäkin voi päätellä, Barceloneta on kaupungin vanhin ja rakastetuin ranta.

Rannan yleisnäkymää värittää erikoinen arkkitehtuuri, sillä Barcelonetan vieressä kohoaa näyttävä siipeä muistuttava W Hotel. Lisäksi keskellä rantaa on toistensa päälle pinotuista kuutioista muodostuva Homenatge a la Barceloneta -teos.

Suositun rannan palvelut tekevät vierailusta helpon. Kesäkuukausina rannalla on hengenpelastajia, joiden lisäksi Barcelonetalla on muun muassa suihkut, vessat, pukukopit, lasten oma leikkikenttä, aurinkotuoleja ja -varjoja sekä myös lukuisia kioskeja.

Shutterstock
Barcelona on suosittu rantakohde, jonne on Suomesta helppo matkustaa.

>> Lue lisää vinkkejä Barcelonaan Rantapallon kohdeoppaasta!

3. Málaga

Andalusiassa sijaitseva Málagan kulttuurikaupunki sopii mainiosti myös rantaleijonalle, sillä kaupungin edustalla sijaitseva Málagueta-ranta on mukava paikka ottaa rennosti kaupunkikiertelyn lomassa. Málagan lämmin ilmasto mahdollistaa mukavat olosuhteet rannalla.

Málaguetan rannalla on useita ravintoloita, baareja, kauppoja ja lasten leikkipaikkoja. Rannalle kävelee hetkessä keskustasta mukavaa rantapromenadia pitkin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Málaguetan rannan lisäksi Málagassa on runsaasti myös muita rantoja. Jos kaipaat vaihtelua keskustassa sijaitsevalle rannalle, hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Guadalmar, Misericordia, San Andrés ja Caleta.

Málagasta pääsee kätevästi myös Aurinkorannikon muihin lomakohteisiin, kuten Fuengirolaan ja Benalmadenaan.

Shutterstock
Malagueta on Málagan suosituin ranta.

>> Lue lisää vinkkejä Málagaan Rantapallon kohdeoppaasta!

4. Menorca

Menorca on koko Espanjan rantakohteiden aatelia. Valkoinen hiekka, turkoosi vesi ja idylliset pikkupoukamat yllättävät lomailijan – täällä voit helposti unohtaa olevasi Euroopassa.

Menorcan rantoihin tutustut parhaiten vuokraamalla auton ja tekemällä saarikierroksen. Kannattaa huomioida, että osalle luonnonrannoista pääsee vain jalkaisin ja mukaan on otettava riittävästi vettä ja omia eväitä.

Saaren lomakeskusten rannoissa ei ole valittamista, mutta parhaat elämykset löytyvät turistikeskittymien ulkopuolelta. Kokeile esimerkiksi Macarellan ja Macarelletan vierekkäin sijaitsevia rantoja, jotka on ikuistettu lukuisiin postikortteihin. Platja Cavallerian ranta tunnetaan punaisesta hiekastaan, ja Son Bou on puolestaan Menorcan pisin ranta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Shutterstock
Menorca on yksi koko Euroopan parhaista rantakohteista.

>> Lue lisää Menorcan parhaista rannoista

5. Benidorm

Alicanten koillispuolella sijaitseva Benidorm on tyypillinen espanjalainen rantakaupunki, joka on parhaimmillaan juuri rantalomalla. Benidormin rannikko, joka on noin kahdeksan kilometrin pituinen, onkin käytännössä yhtä pitkää hiekkarantaa.

Kaupungin eläväinen keskusta jakaa ranta-alueen kahtia: itäpuolella sijaitsevaa Levanten rantaa kutsutaan auringonnousun rannaksi, länsipuolen Ponienten rantaa taas auringonlaskun rannaksi. Noin kolmen kilometrin pituinen Ponienten ranta on perheiden suosima. Keskellä sijaitsee pieni ja rauhallinen Malpasin rantakaistale.

Ranta-alueen palvelut ovat hyvät, sillä ravintoloiden ja baarien lisäksi rannalla on monia lapsille tarkoitettuja leikkikenttiä. Vesipetoja viihdyttävät myös erilaiset vesiurheilumahdollisuudet.

Inka Khanji
Benidormissa on mainiot puitteet rentoon rantalomaan.

>> Lue lisää vinkkejä Benidormiin Rantapallon kohdeoppaasta!

6. Ibiza

Baleaareilla sijaitseva Ibizan saari on tunnettu bilekohteena, mutta saarella viihtyvät myös rauhallista lomaa kaipailevat matkailijat. Tanssivan nuorison ja baarien täyttämien rantojen lisäksi Ibizalla on nimittäin myös hiljaisempia poukamia.

Suosittuja rantoja lomasaarella ovat esimerkiksi Playa d’en Bossa, Las Salinas ja Cala Jondal.

Rentoihin rantapäiviin saa vauhtia erilaisilla aktiviteeteilla ja vesiurheilulla. Saaren kirkkaat vedet tarjoavat mainiot puitteet snorklaukseen, mutta Ibizalla voi harrastaa myös purjehdusta ja purjelautailua. Jos sääolosuhteet suosivat, kokoontuvat surffajat Ibizalla Cala Novan rannalle.

Shutterstock
Bilekohteena tunnetulta Ibizalta löytyy rantoja jokaiseen makuun.

>> Lue lisää vinkkejä Ibizalle Rantapallon kohdeoppaasta!

7. Valencia

Espanjan itärannikolla sijaitseva Valencia on erinomainen rantalomakohde, sillä kaupungin edustalla avautuu koko maan suurin ranta-alue. Noin 15 minuutin päässä keskustasta sijaitsee kaksi rantaa, ja elleivät ne riitä, on kymmenen kilometrin päässä lukuisia muita rantoja.

Keskustan suosituimmat rannat ovat Las Arenasja La Malvarrosa. Las Arenasin rannan edustalla sijaitsee suosittu Paseo Marítimo -rantapromenadi, joka on loistava paikka nauttia herkullista ruokaa ja maistaa esimerkiksi alkuperäistä valencialaista paellaa.

Las Arenasin pohjoispuolella sijaitseva La Malvarrosan ranta on kaupungin suosituin ja trendikkäin ranta, jossa kannattaa piipahtaa Valencian-matkan aikana.

Shutterstock
Valencian edustalta löytyy koko Espanjan suurin ranta-alue.

>> Lue lisää vinkkejä Valenciaan Rantapallon kohdeoppaasta!

8. Torrevieja

Espanjan Costa Blancalla sijaitsevan Torreviejan edustalla on yhteensä 20 kilometriä rantaviivaa ja kaupunki on tunnettu valkoista rannoista. Torrevieja on erityisesti perheiden suosima rantakohde.

Aurinkovarma rantakaupunki tarjoaa kävijöille aurinkoa keskimäärin 300 päivää vuodessa, joten se sopii mainiosti lomakohteeksi myös talvikuukausina.

Torreviejan kuusi eri rantaa tarjoavat mukavasti vaihtoehtoja, ja esimerkiksi viikon mittaisen loman aikana voi nauttia melkeinpä joka päivä eri rannasta.

Shutterstock
Torrevieja on erityisesti perheiden suosima kohde rantalomalle.

>> Lue lisää vinkkejä Torreviejaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji, Maria Hietala ja Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Madridin kiinnostavimmat nähtävyydet – 11 kohdetta, joissa kannattaa vierailla loman aikana

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja