Hyppää sisältöön

Pala paratiisia Välimerellä – Menorcan viisi parasta rantaa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 27.06.2016
Mallorcan pienemmällä sisarsaarella Menorcalla voi rentoutua niin täyden palvelun lomakeskuksissa kuin rauhallisilla luonnonrannoillakin. Saarikierros paljastaa etelä- ja pohjoisrannikoiden erilaiset kasvot.

1. Macarella ja Macarelleta

Kaipaatko postikorttimaisemia? Macarellan ranta turkoosine vesineen ja valkoisine purjeveneineen on juuri se näky, joka usein tulee vastaan matkamuistomyymälöiden korttivalikoimassa.

Macarellan vieressä sijaitsevalle Macarelletalle joutuu kävelemään ja kiipeilemään hieman, mutta perillä odottaa salainen poukama erityisesti vilkkaimman turistisesongin ulkopuolella. Macarelletalla ei kannata hämmentyä, vaikka vastaan tulisikin normaalia enemmän paljasta pintaa: ranta on myös hippien ja nudistien suosiossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
iStockphotoMacarellan ranta Menorcalla
Cala Macarella ja naapuriranta Macarelleta ovat Menorcan kuvauksellisimpia rantoja.

Macarelletalla suunnataan juuri sen rauhallisuuden ja upean maiseman takia, mutta kannattaa muistaa, ettei poukamasta löydy palveluja. Mukaan kannattaa pakata tarpeeksi vettä ja evästä ellei halua joutua patikoimaan Macarellan puolelle ostoksille.

Rauhallisilta rannoilta ei löydy varsinaisia ohjattuja vesiaktiviteetteja, mutta innokkaiden snorklaajien kannattaa ottaa varusteet mukaan kirkkaita vesiä varten.

2. Cala Turqueta

Lähellä Macarellaa sijaitseva Cala Turqueta on toinen etelärannikon suosikkirannoista. Nimensä mukaisesti Turqetalta voi odottaa löytävänsä niin turkoosia vettä ja niin valkoista hiekkaa, että matkailija kuvittelisi helposti olevansa Välimerta kauempana.

Cala Turquetassa on rajoitetut palvelut – vaikka rannalla ei olekaan ravintoloita tai kauppoja, löytyy sieltä kuitenkin WC-tilat sekä kesäsesongin aikana myös uimavahti. Autolla pääsee noin 10 minuutin kävelymatkan päähän rannasta.

3. Platja de Cavalleria ja Cala Pregonda

Siinä missä Menorcan etelärannikon rannat tunnetaan valkoisesta hiekastaan ja rehevistä metsiköistään, löytyy pohjoispuolelta karumpia ja tummahiekkaisempia rantoja. Mielenkiintoinen vaihtoehto pohjoisen rantapäivälle on Cavallerian punahiekkainen ranta, jossa voi kokeilla myös luonnonmukaista mutakylpyä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Platja Cavalleria sijaitsee lähellä samannimistä majakkaa, joka on upean luonnonpaikan ansiosta jo nähtävyys itsessään. Rannalla ei ole palveluita, mutta lounaalle voi suunnata vaikka lyhyen ajomatkan päähän Fornellsiin. Satamakaupunki tunnetaan erinomaisista kalaravintoloistaan, joiden erikoisuus on paikallisten kalastajien pyytämä hummeri. Fornells on myös purjehduksen ja purjelautailun harrastajien suosiossa.

Toinen visiitin arvoinen ranta on lähistöllä sijaitseva Cala Pregonda, joka on rauhallinen poukama luonnonrantoja arvostaville matkailijoille. Paikalle ei pääse autolla, joten kannattaa varautua lähes puolen tunnin kävelymatkaan.

4. Cala Galdana

Cala Galdana on yksi Menorcan suosituimmista lomakeskuksista, eikä syyttä: puolikuun muotoinen kaunis ranta houkuttelee turisteja nauttimaan turkoosista vedestä. Ranta on hotellien ja ravintoloiden reunustama, ja sopiikin hyvin esimerkiksi lapsiperheille sekä matkailijoille, jotka haluavat olla kaikkien palvelujen kupeessa.

iStockphotoKokeile Cala Galdanan rantaa Menorcalla
Cala Galdanan rantakohde on yksi Menorcan tunnetuimmista.

Cala Galdana on hyvä vaihtoehto myös lomailijoille, jotka kaipaavat monipuolisia vesiurheilumahdollisuuksia. Alueella on esimerkiksi sukelluskoulu sekä mahdollisuus vuokrata vesiskoottereita, kajakkeja tai pieniä moottoriveneitä. Pienten lasten kanssa polkuveneet ovat hauska vaihtoehto.

Jos kaipaa vaihtelua, sijaitsee Cala Mitjanan ranta lyhyen kävelymatkan päässä Cala Galdanasta. Cala Mitjana on pienempi ja rauhallisempi vaihtoehto.

5. Son Bou

Lähes kolme kilometrin varrelle levittäytyvä Son Bou on Menorcan pisin ranta, jonka varrelle mahtuu niin turismikeskittymiä kuin rauhallisempiakin sopukoita. Rannan länsipääty on nudistien suosiossa.

Etelärannikon keskivaiheilla sijaitseva Son Bou sopii hyvin lapsiperheille: nuorimmat pääsevät turvallisesti kahlaamaan matalassa rantavedessä kun taas isommat lapset voivat ottaa kaiken irti rannan vesiurheilumahdollisuuksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Son Boulla toimii sukelluskoulu, jonka palveluja voivat hyödyntää sekä aloittelijat että kokeneemmat surffaajat. Menorcalla on monipuolisia sukelluspaikkoja, joilla pääsee kurkistamaan vedenalaisen maailman lisäksi myös jännittäviin luoliin.

Son Boulla on riittämiin rantabaareja, joten päivää ei tarvitse katkaista lähtemällä eväidenhakuun.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: iStockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanjan parhaat kohteet

Oletko samaa mieltä? Tuhannet suomalaiset vastasivat: nämä Espanjan kohteet kiinnostavat eniten

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja