Hyppää sisältöön

Playa del Inglesissä on Gran Canarian vilkkain yöelämä – baariopas lomakohteeseen

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.03.2016
Mistä löytyvät Playa del Inglesin parhaat baarit? Lue bilettäjän opas!

Playa del Ingles on Gran Canarian yöelämän keskus

Gran Canarian vilkkain yöelämä on keskittynyt Playa del Inglesin lomakohteeseen. Etenkin Kasbahin ja Yumbon alueella on runsaasti baareja, pubeja ja yökerhoja.

Osa baareista avaa ovensa jo päivällä ruokailijoille ja päiväoluen nauttijoille. Iltaa kohden ne muuttuvat vilkkaammiksi menopaikoiksi ja pysyvät auki aamun pikkutunneille saakka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Klubit ja diskot täyttyvät usein vasta puolenyön jälkeen. Osa avaa ovensa vasta kahdelta aamuyöllä. Juhlat jatkuvat aamukuuteen saakka – joskus niin kauan, että viimeinenkin asiakas on poistunut paikalta.

Hintataso on edullisempi kuin Suomessa. Lasku kannattaa kuitenkin aina tarkistaa. Loppusummaan on tapana lisätä 10-15 prosentin tippi.

Ilta käyntiin istuskelupaikoissa

Alkuiltaan lämpöä voi hakea jostakin Inglesin lukuisista pubeista. Aguila Rojan ostoskeskuksen alueelta löytyy miellyttäviä istuskelupaikkoja, joissa iltaa voi käynnistellä. Esimerkiksi Mulligan’s Irish Pubissa voi tuopin nauttimisen lisäksi syödä, katsoa urheilua sekä myöhemmin illalla kuunnella elävää musiikkia.

Playa del Inglesin rannan tuntumassa on muutamia baareja, joista suosituimpiin kuuluu Sahara Beach Bar sekä Mono Shisha Bar. Sahara aukaisee ovensa jo päivällä ja tarjoilee mainioita cocktaileja aina myöhään yöhön saakka. Mono Shisha Barissa voi rentoutua vesipiippua poltellen aina iltapäivästä aamuyöhön saakka.

Komeimmat näköalat ja parhaimmat cocktailit löytyvät Bohemia Suites & Spa -hotellin Atelier Lounge & Cocktail -baarista. Hotellin kahdeksannessa kerroksessa sijaitsevasta kattobaarista on upeat näkymät Playa del Inglesin ylle sekä Maspalomasin hiekkadyyneille. Juomat valmistetaan ammattitaidolla laadukkaista raaka-aineista ja tarjoillaan pienten herkkupalojen kera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Kirja ja Olut
Playa del Inglesissä on runsaasti pubeja, joissa voi nauttia päiväoluen.

Juhlintaa aamuun saakka

Playa del Inglesin yöelämä käynnistyy toden teolla vasta puolenyön jälkeen. Eniten nuorten suosimia yökerhoja ja klubeja löytyy Plazan ja Kasbahin alueelta. Niissä juhlat jatkuvat aamukuuteen saakka.

Bilekeskittymässä on niin viimeisimpiä hittejä soittavia yökerhoja kuin rokkipaikkojakin. Tanssilattialla taitonsa pääsee näyttämään muun muassa China Whitessa tai Pachassa. Rankempaa menoa löytyy Relaxista, Saloonista tai Turbo Pubista.

Yökiitäjän on syytä tiedostaa, että Kasbahin ja Plazan alueella on paljon sisäänheittäjiä, joista osa toimii varsin röyhkeästi. Tyypillistä on, että kaksi juomaa yhden hinnalla -tyyppiset tarjoukset osoittautuvatkin normaalihintaisiksi.

Plazan pohjakerroksen baareihin suunnatessa kannattaa arvotavarat jättää suosiolla hotellille, sillä alueella esiintyy jonkin verran taskuvarkauksia.

Yumbo on sateenkaarikansan kohtaamispaikka

Gran Canaria on yksi sateenkaarikansan suositummista ranta- ja bilekohteista Euroopassa. Playa del Inglesissä eniten homobaareja löytyy kauppakeskus Yumbon ympäristöstä.

Yumbossa on tarjolla rentoja istuskelupaikkoja, cocktail-baareja sekä aamuun asti auki olevia yökerhoja. Sparkles Show Barissa sekä Ricky’s Cabaret Barissa pääsee myös seuraamaan drag show- ja kabaree-esityksiä. Alkuillasta bileet keskittyvät alempien kerrosten baareihin. Illan edetessä myös ylempien kerrosten baarit aukeavat.

Yumbon alueella järjestetään vuosittain isot karnevaalit, jolloin on tarjolla paljon erikoisohjelmaa sekä paraateja. Karnevaalit pidetään yleensä helmi-maaliskuun lopussa. Las Palmasissa vastaava tapahtuma järjestetään jo tammikuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Allasbaari
Juhlat jatkuvat usein aikaiseen aamuun saakka.

Suomi-tunnelmaa Playa del Inglesissä

Gran Canaria on monen suomalaisen talvikoti. Playa del Inglesissä on paljon suomalaisomistuksessa olevia baareja sekä ravintoloita. Osa on puhtaasti ruokapaikkoja kuten Kuparipannu. Toisissa koti-ikävää pääsee lievittämään laulamalla ikivihreitä suomalaishittejä karaokessa.

Aguila Rojan ostoskeskuksen ympäristöstä löytyy esimerkiksi legendaarinen Pub Ryysyranta. Samalla alueella sijaitsevat myös Karhu Music Bar sekä Hawaii Bar. Jos tekee mieli pyörähdellä parketilla, suunnaksi kannattaa ottaa Tanssikellari Foxi tai Apilaniitty.

Ostoskeskus Jardin Del Solissa parhaimman Suomi-tunnelman saavuttaa Iskelmä Baarissa, jossa esiintyy talvikaudella tunnettuja suomalaisia artisteja Virve Rostista Matti Nykäseen.

Teksti: Anu Vaheristo
Kuvat: Flickr / Roberto Castaño, Kari Virtanen, Marco Verch

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Nippelitiedot Gran Canariasta

Voiko Gran Canaria yllättää? 10 hauskaa faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

Gran Canarian salatut helmet

Gran Canarian salatut paikat – näe muutakin kuin turistikohteet

Puerto de Mogan on Gran Canarian kauneimpia lomakohteita

“Kanarian Venetsiaksi” kutsuttu lomakohde on ihanan värikäs – täällä kesä ei lopu koskaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja