Kuva: Flickr / bortescristian
La Seun katedraali Palmassa

Pikavinkit Mallorcalle – saaren 3 parasta nähtävyyttä

Mallorcalla lomaillessa kannattaa varata aikaa ainakin näille kolmelle nähtävyydelle.

Mallorca sopii monenlaiseen lomailuun

Baleaarien saariryhmään kuuluva Mallorca sijaitsee Välimerellä, noin 250 kilometrin päässä Manner-Espanjasta. Pienellä saarella paikasta toiseen kulkeminen on nopeaa ja helppoa.

Monipuolisena lomakohteena saari tarjoaa tekemistä niin ranta-, kaupunki-, perhe- kuin aktiivilomailijallekin. Suurin osa saaren nähtävyyksistä löytyy pääkaupunki Palma de Mallorcasta.

Mallorcan pääkaupunkiin kannattaa rantalomailijankin piipahtaa päiväreissulle. Kaupungissa on Baleaarien parhaat ostosmahdollisuudet, vilkas yöelämä sekä runsas ravintolatarjonta. Nämä kolme kohdetta on kuitenkin jokaisen Mallorcalla vierailevan nähtävä.

1. Goottilaiskatedraali La Seu

Mallorcan tunnusmerkkinäkin tunnettu goottilaistyylinen katedraali La Seu on yksi Mallorcan ehdottomista ykköskohteista. Palman vanhassakaupungissa sijaitsevan katedraalin rakennustyöt aloitettiin jo 1200-luvulla, mutta rakennustyöt kestivät noin 400 vuotta.

Historiallinen katedraali vahingoittui pahoin maanjäristyksessä 1800-luvulla ja sitä entisöitiin 1800- ja 1900-lukujen taitteessa. Yksi entisöintityöhön osallistuneista arkkitehdeistä on maailmankuulu Antonio Gaudi, jonka kädenjälki leimaa Barcelonan kaupunkia.

2. Valldemossan kylä ja munkkiluostari

Lähellä pääkaupunki Palmaa sijaitseva Valldemossan kylä on kulttuurin ystävän käyntikohde. Kylän vetonaula, Real Cartuja -munkkiluostari, on perustettu 1400-luvulla ja on käymisen arvoinen pelkästään kauniin puutarhansa vuoksi.

Luostarissa on säveltäjä Frédéric Chopinille omistettu näyttely, johon pääsee lisämaksusta. Puolalainen kuuluisa säveltäjä asui hetken aikaa luostarissa 1800-luvulla ystävänsä George Sandin kanssa.

Kuva: Flickr / Kre8eightValldemossa, Mallorca
Valldemossa on yksi Mallorcan kauneimmista kylistä.

Valldemossassa on myös pieni nykytaiteen museo, jossa voi käydä tutustumassa muun muassa Pablo Picasson ja Joan Mirón töihin. Jo viehättävä Valldemossan kylä itsessään on näkemisen arvoinen.

3. Porto Criston tippukiviluolat

Mallorcan luonnonnähtävyyksistä parhaiten tunnetaan Porto Criston kaupungissa sijaitsevat tippukiviluolat. Cuevas del Drac -luoliin pääsee helpoiten tutustumaan opastetuilla retkillä. Lohikäärmeluolissa vierailuun kannattaa kiireisimpänä lomasesonkina varata reilusti aikaa, sillä kävijöitä on paljon.

Alhaalla on upeita tippukivimuodostelmia ja kallioaltaita, ja kierroksen kohokohta on Euroopan suurin maanalainen järvi, jota pitkin luolasta poistutaan veneellä.

Teksti: Anni Moilanen
Kuva: Flickr / bortescristian, Kre8eight

Päivitetty: 3.8.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 4,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia