Hyppää sisältöön

Älä jätä tätä kohdetta väliin Mallorcalla – satumaisen rakennuksen kiistelty ulkonäkö kiinnostaa matkailijoita

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 12.06.2017
Palman kaupungissa sijaitseva kuuluisa La Seun katedraali on täynnä kiehtovia yksityiskohtia, mistä syystä se on useimpien Mallorcan-suosikki.

Näyttävä katedraali keskellä kaupunkia

Mallorcan lomasaaren suosituin nähtävyys La Seun katedraali on vaikuttava näky. Saaren pääkaupungissa Palmalla kohoava koristeellinen goottilaiskirkko hallitsee satama-alueen kaupunkikuvaa, sillä sen kullankeltainen julkisivu ja koristeelliset tornit poikkeavat merkittävästi Palman muista rakennuksista.

La Seun katedraalin rakentaminen alkoi tarinan mukaan vuonna 1230 Jaume I:n toimesta, mutta historioitsijat vakuuttavat varsinaisen rakentamisen alkaneen vasta vuonna 1306. Aivan toisen kuuluisan espanjalaiskirkon, Barcelonassa sijaitsevan Sagrada Familian tavoin rakennustyöt jatkuvat edelleen myös Mallorcan La Seun katedraalissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katedraalissa on myös muita yhtäläisyyksiä Sagrada Familiaan, sillä myös La Seun katedraalissa näkyy tunnetun espanjalaisen arkkitehti Antoni Gaudín kädenjälki. Hän teki katedraaliin muutamia muutoksia vuosina 1904–1914, poisti muun muassa alttareita ja muutti valaistusta. Gaudín tekemät muutokset herättivät runsaasti kritiikkiä, sillä esimerkiksi hänen lisäämät lasimaalaukset olivat arvostelijoiden mielestä aivan liian värikkäitä.

Katedraali on Mallorcan merkittävin arkkitehtoninen nähtävyys, ja sen valtava koko tarjoaa runsaasti nähtävää niin sisäpuolella kuin ulkopuolen koristeellisissa yksityiskohdissakin. Suosittu goottilainen katedraali sijaitsee aivan Palman lahden edustalla.

La Seu on suosittu kohde myös niiden matkailijoiden keskuudessa, joita kirkot tai katedraalit eivät tavallisesti kiinnosta, sillä rakennuksen arkkitehtuuri on hyvin vaikuttavaa.

Katso kuvat La Seun katedraalista!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Henkilön Vero (@vesolo) jakama julkaisu

>> Lue lisää vinkkejä Mallorcalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Instagram

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Castillo de Colomares, Espanja

Läheltä tuttua Fuengirolaa löytyy linna, joka on kuin suoraan fantasiamaailmasta – et ikinä arvaisi sen tarinaa

Tällainen on Espanjan ilmasto

Joko tiesit, ettei Espanja ole pelkkää aurinkoa? Tällainen on tutun matkailumaan ilmasto

Gran Canarian parhaat nähtävyydet – katso 19 vinkkiä ja lähde vierailulle lomasaaren kiinnostavimpiin kohteisiin

Mallorca, Espanja

Suorat lennot Tampereelta Mallorcalle kesällä 2024

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja