Hyppää sisältöön

Näin löydät Alicanten parhaat rannat – viisi vinkkiä

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 29.01.2024
Alicanten kaupungin humusta ei ole pitkä matka hiekkarannoille. Rantapallon esittelyssä viisi rantaa Alicantessa.

1. San Juan on Alicanten paras ranta

Usein Alicanten parhaana rantana pidetty San Juan on ihanteellinen paikka lomapäivän viettoon.

Lähes seitsemän kilometriä pitkä vaalea hiekkaranta vetää puoleensa niin perheitä kuin vesiurheilijoitakin, sillä paikan päältä löytyy runsaasti leikkipaikkoja ja aktiviteettimahdollisuuksia. Rannalle on myönnetty myös Blue Flag -tunnustus osoituksena puhtaudesta, ympäristöystävällisyydestä ja tarjolla olevista palveluista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

San Juanin ranta sijaitsee vajaan kymmenen kilometrin päässä Alicanten keskustasta. Sinne pääsee oman vuokra-auton lisäksi bussilla tai raitiovaunulla.

ShutterstockPlaya de San Juan
Vaalea hiekka ja palmut tekevät pitkästä San Juanin rannasta vastustamattoman.

Rannan lähistölle levittäytyneet palvelut tekevät rantakassin pakkaamisesta helppoa, sillä kaikki tarpeellinen löytyy lyhyen etäisyyden päästä. Rannalta pääsee helposti esimerkiksi lounaalle läheisiin ravintoloihin.

2. El Postiguet on kaikkien palvelujen ääressä

Useimmat Alicanteen saapuvat lomailijat poikkeavat ainakin kerran El Postiguetin rannalla, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustan ja vilkkaan rantapromenadin kupeessa. Monet matkailijat myös majoittuvat lähellä rantaa sijaitsevissa hotelleissa.

Rannalta on näkymät Alicanten tunnetuimmalle maamerkille eli Santa Barbaran linnoitukselle.

ShutterstockAlicanten pääranta Postiguet
Postiguetin rannalle pääsee helposti viilentymään kaupunkikierroksen jälkeen.

El Postiguet sopii hyvin vauhdikasta tunnelmaa ja monipuolisia palveluja kaipaaville lomailijoille. Rantapäivän voi helposti katkaista poikkeamalla lounaalla kaupungissa tai täydentämällä eväsvarastoa supermarketissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Keskeisen sijaintinsa takia Postiguetin rannalla voi kesäkaudella odottaa olevan aina vilkasta: helteiden iskiessä koko kaupunki tuntuu olevan täällä. Ranta on vajaan kilometrin mittainen.

Postiguetin rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Blue Flag -rankatun rannan tuntumassa on myös lapsille sopivia leikkipaikkoja.

3. Vietä rantapäivä Tabarcan saarella

Isla de Tabarca eli Tabarcan saari sijaitsee noin tunnin venematkan päässä Alicantesta ja on suosittu päiväretkikohde. Heti alkuun todettakoon, että pitkien hiekkarantojen perässä sympaattiselle saarelle ei kuitenkaan kannata matkustaa.

Piskuisella Tabarcalla on vain yksi varsinainen ranta, jota sitäkään ei ole koolla pilattu – onhan koko saari vain pari kilometriä pitkä. Uintia ja auringonottoa voi harrastaa myös saaren kivipoukamissa, joista pääsee pulahtamaan helposti veteen. Näin paikalliset tekevät!

Shutterstock / Ana del CastilloTabarcan saaren rannat
Tabarcan saarella uimaan pulahdetaan myös kivisistä poukamista.

Saarelle tehdään veneretkiä vuoden ympäri, mutta erityisesti kesäkuukausina pieni pakomatka kaupungista on sekä paikallisten että turistien suosiossa. Osassa reitillä liikennöivistä veneistä on lasipohja, jonka läpi pääsee tutkimaan vedenalaista elämää.

Vaikka Tabarca on suosittu turistikohde, ei siellä vallitse sirkustunnelma. Kauppoja, ravintoloita ja majapaikkoja on vain muutama. Saarella yöpymällä saa takuulla ikimuistoisen iltauinnin, sillä viimeisen veneen lähtiessä satamasta laskeutuu Tabarcalle todellinen rauha.

4. Vesiurheilua Albuferetan rannalla

Ripauksen historiallista tunnelmaa tarjoileva Albuferetan ranta sijaitsee lähellä Tossal de Manisesin arkeologisia alueita. Myös rannan tuntumasta vesirajasta löytyy raunioiden jäänteitä. Kaupunkirannalla myös kaikki palvelut ovat lähellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Albufereta sopii hyvin vesiurheilun harrastajille ja eri lajien alkeiskursseista haaveileville lomailijoille, sillä rannan kupeesta löytyy Costa Blancan purjehduskerho eli Club Nautico. Klubi järjestää muun muassa purjehdus-, sukellus ja purjelautailukursseja.

ShutterstockAlbuferetan ranta
Albuferetan rannalle pääsee helposti Alicanten keskustasta.

Albuferetan ranta sijaitsee Alicanten kaupungin ja San Juanin rannan välimaastossa. Paikan päälle pääsee omalla vuokra-autolla, bussilla tai raitiovaunulla.

Rannalla on auringonpalvojille suunnattuja palveluja kuten aurinkotuolien ja -varjojen vuokrausta, suihkuja ja rantabaareja. Albufereta on yksi Alicanten Blue Flag -rannoista.

5. El Campello ja lähistön poukamat

San Juanin rannalle matkustettaessa voit jatkaa vielä eteenpäin aina naapurikaupunki El Campelloon saakka, jossa on rauhallinen ja erityisesti lapsiperheille sopiva ranta.

Myös El Campellosta löytyy purjehduskerho vesiurheiluharrastajia varten. Noin 14 kilometrin päässä Alicantesta sijaitsevaan El Campelloon hurauttaa julkisilla kulkuneuvoilla alle puolessa tunnissa.

ShutterstockEl Campellon ranta
Värikkäät uimakopit reunustavat El Campellon rantaa.

Vai etsitkö sittenkin jotain ihan muuta? Jos et kaipaa hiekkarantoja ja haluat saada tasaisen rusketuksen, suuntaa auringonottoon Cabo de las Huertasin rantapoukamiin. Ota huomioon, että kallioilta poukamiin laskeutuminen voi olla hieman hankalaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Cala Cantelares ja Cala Palmera ovat puolestaan nudistien suosiossa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menorca, Espanja

Millaista Espanjan Baleaarien saarilla on talvella? 10 huomiota sesongin ulkopuolelta

Sitgesin yöelämä

“Syntien katu” houkuttelee turisteja Espanjan suositussa lomakohteessa – muuttuu hämärän laskeuduttua

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Millaisia majoitusmuotoja Kanariansaarilta löytyy?

Miten Kanarialla kannattaa majoittua? 7 eri tapaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja