hero taustakuva

Tältä näyttää Espanjan mini-Suomi: katso kuvat Fuengirolasta – löydätkö tuttuja paikkoja?

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Kaipaatko lämpöön? Espanjan Fuengirola tarjoaa suomalaisyhteisön aurinkoisessa ilmastossa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 04.10.2017
facebook   whatsapp

Suomi ja Espanja kohtaavat Fuengirolassa

Espanjan Aurinkorannikolla sijaitseva Fuengirola on suomalaisten rakastama lomakohde, sillä lämmin ilmasto ja pitkät rannat houkuttelevat matkailijoita erityisesti Pohjoismaista.

Fuengirolassa on lämmintä ympäri vuoden ja keskilämpötila ei laske kymmenen asteen alapuolelle edes talvella. Paras sää matkustaa Fuengirolaan on toukokuusta lokakuulle, jolloin ilma on lämmintä ja sateet vähäisiä.

Lämmön lisäksi suomalaisia houkuttelee Fuengirolaan myös helppous, sillä kohteessa asuvan suomalaisyhteisön vuoksi kaupungissa on tarjolla monia palveluja myös suomeksi. Fuengirolassa ilmestyy esimerkiksi suomenkielinen kaupunkilehti ja siellä on myös suomalainen ostoskeskus.

Katso kuvat suomalaisten rakastamasta Fuengirolasta!

1. Rentoudu pitkällä hiekkarannalla

Fuengirolan ranta on seitsemän kilometriä pitkä. Rantalöhöily on tehty kaupungissa varsin helpoksi, sillä pitkän rannan varrella on runsaasti palveluja, eli esimerkiksi vaatteiden vaihdosta tai aurinkovoiteen loppumisesta ei tarvitse huolehtia.

2. Kokeile vesiurheilulajeja

Rantakaupunki sopii myös aktiivimatkailijoille, sillä rannalla voi kokeilla monipuolisesti erilaisia vesiurheilulajeja. Erityisesti kesäsesongin aikana Fuengirolassa on tarjolla lukuisia lajeja, esimerkiksi vesihiihtoa, sukellusta ja suppailua.

3. Tutustu kaupunkiin

Rannan lisäksi Fuengirolassa kannattaa tutustua myös kaupunkiin, jonka sydän on Plaza de la Constitución -aukio. Keskustan kapeat ja mutkittelevat kadut ovat täynnä pieniä baareja ja ravintoloita, joissa on helppo päästä sisälle rentoon espanjalaiseen elämänmenoon.

4. Vietä riemukas päivä vesipuistossa

Fuengirola on lasten mieleen, sillä kaupungissa on monta vesipuistoa, joissa riittää hurjia liukumäkiä ja vauhdikkaita virtauksia riemastuttamaan pienten lomalaisten matkaa.

5. Koe espanjalainen kulttuuri

Suomalainen ja espanjalainen kulttuuri kohtaavat Fuengirolassa. Yhdistä lomallasi molemmat kulttuurit ja tutustu rohkeasti myös paikalliseen ruokaan!

>> Lue lisää Fuengirolasta Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Getty Images

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.