Kuva: Istockphoto
Costa Brava, Espanja

Koe jotain uutta Espanjassa – Barcelonan vieressä sijaitseva Costa Brava hurmaa

Joko tunnet Espanjan Costa Bravan? Alueen rannikolla matkailija voi nauttia paitsi upeista rannoista myös luontokohteista, Dalin taiteesta ja Gironan historiallisesta kaupungista. Lue viisi vinkkiä lomallesi!

Costa Brava on Espanjan koillisin kolkka

Costa Bravan rannikko ulottuu Katalonian rannikolla koillisessa Espanjassa Blanesin kaupungista aina Ranskan rajalle saakka.

Täällä matkailija voi nauttia paitsi upeista rannoista, myös luontokohteista, Salvador Dalín taiteesta ja Gironan historiallisesta kaupungista. Seutuun on helppo tutustua lentämällä Barcelonaan tai Gironaan ja jatkamalla matkaa vuokra-autolla.

Tässä ovat koottuna Costa Bravan parhaat palat – poimi matkavinkit ja suunnittele oma lomasi!

1. Costa Bravan upeat rannat

Costa Bravan tunnetuimpia lomakohteita ovat Blanes, Tossa de Mar ja Lloret de Mar. Rannikkoa värittää lähes 200 erilaista pienempää ja suurempaa rantaa, joten jokaiselle löytynee helposti oma suosikkinsa.

Joukossa on kaikkea hiekkarannoista rosoisempiin kallioihin ja jyrkänteisiin. Costa Bravalta löytyy perherantojen ohella myös useampi vaihtoehto naturisteille ja nudisteille.

Costa Brava, Espanja
Kuva: Istockphoto
Costa Bravan ihanat rantakaupungit tarjoavat paljon tekemistä perinteisen rantalöhöilyn lisäksi.

2. Kaupunkipäivä viihtyisässä Gironassa

Girona on vanha roomalaiskaupunki, jossa näkyvät vaikutteet myös maurien vallasta ja vanhasta juutalaiskulttuurista. Barokkikatedraali ja keskiaikainen vanhakaupunki kuuluvat Gironan nähtävyyksiin. Myös Espanjan ainoa elokuvamuseo löytyy täältä.

Rantalomailijan kannattaa varata ainakin yksi päivä matkasta sisämaassa sijaitsevaan Gironaan tutustumiseen – samalla on helppo vaikkapa shopata tuliaiset kaupungin runsaasta valikoimasta.

3. Illes Medes on sukeltajien suosikki

L’Estartitin edustalla sijaitsevat Illes Medesin pikkusaaret ovat sukeltajien suosikkeja Costa Bravalla. Saaret ja niiden ympäristö ovat olleet luonnonsuojelualuetta vuodesta 1985 lähtien. Ankeriaat, rauskut ja monet värikkäät merenelävät viihtyvät täällä ja jännittävät vedenalaiset kalliomuodostelmat ja tunnelit tekevät Illes Medesistä kiehtovan sukelluskohteen.

Costa Brava, Espanja
Kuva: Istockphoto
Matkan aikana kannattaa tutustua myös kulttuurikohteisiin sekä alueen omaan ruokakulttuuriin.

4. Katalonian keittiö pursuilee herkkuja

Tuoreet raaka-aineet ja tuhdit maut ovat katalonialaisen keittiön perusta. Costa Bravan lomakohteiden turistikaduilla voi syödä yllättävän hyvin, mutta vielä paremmin pääset herkuttelemaan näkemällä hieman vaivaa paikan etsimisessä. Poikkea syrjään vilkkaimmilta kaduilta ja kysy ravintolavinkkejä paikallisilta!

Paellan nimi on tällä arrós a la cassola tai arrós a la catalana. Kokeile arrós negreä eli mustekalapaellaa tai jos syöt mieluummin lihaa, maista possumakkaraa valkeiden papujen kanssa. Jälkiruoaksi nautitaan tietenkin crema catalanaa.

5. Dalín synnyinkoti ja oma linna

Maailman tunnetuimpiin kuuluva taiteilija Salvador Dalí on kotoisin katalonialaisesta Figueresin kaupungista. Costa Bravalla lomailevan on helppo yhdistää aurinkolomaan hitunen kulttuuriakin.

Seudulta löytyy kolme kiinnostavaa Dalin elämään liittyvää kohdetta: Dalí-museo Figueresissa, taiteilijan museoitu koti Portlligatissa sekä Gala-Dalin linna Púbolissa. Viimeisin näistä on Salvador Dalin puolisolleen Galalle ostama linna, jossa kävijät voivat nykyisin ihailla taidekokoelman lisäksi myös Galan upeita haute couture -asuja sekä Dalin Cadillacia. Pariskunta on haudattu linnan kryptaan.

>> Lue lisää vinkkejä Espanjaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Istockphoto

Päivitetty: 13.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (12 votes, average: 3,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia