Kuva: Istockphoto
Aurinkorannikko

Älä tuhlaa lomabudjettia turhaan – näin pääset edullisesti Málagan lentokentältä Aurinkorannikon lomakohteisiin

Espanjan Aurinkorannikolla liikennöivää junayhteyttä kannattaa hyödyntää, sillä se on helppo ja edullinen tapa liikkua sekä lentokentälle että lomakohteesta toiseen.

Säästä käyttämällä junaa

Espanjan Aurinkorannikko on suomalaisten keskuudessa suosittu lomakohde, sillä alueella riittää rantoja, lämpöä ja aurinkoa sekä kiinnostavaa tekemistä. Aurinkorannikolle on helppo matkustaa Suomesta, sillä Helsinki-Vantaalta on suoria lentoja myös rannikon lomakohteita palvelevalle Málagan lentokentälle, ja lentoaika on vain vajaat viisi tuntia.

Moni käyttää Málagan lentokentältä lomakohteisiin siirtymiseen taksia, mutta jos haluaa säästää rahaa ja matkabudjettia, on juna huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Erityisesti jos mukana on vain vähän matkatavaroita, juna on kätevä valinta.

Málagan kaupungin lähiliikenteeseen kuuluva junalinja C-1 liikennöi Málagan keskustan ja Fuengirolan lomakohteen välillä. Málagan lentokenttä sijaitsee linjalla parin pysäkin päässä kaupungin keskustasta. Fuengirolan lisäksi tutuista lomakohteista myös esimerkiksi Torremolinokseen ja Benalmadenaan pääsee lähijunaa käyttämällä.

Juna on edullinen tapa liikkua Aurinkorannikolla, sillä matkan pituudesta riippuen yhdensuuntainen junamatka maksaa noin 2–4 euroa. Taksimatkan hinta riippuu matkan pituuden lisäksi myös vuorokaudenajasta ja mahdollisista lisämaksuista. Esimerkiksi lentokentältä Fuengirolaan pääsee taksilla edullisimmillaan reilulla kolmella kympillä.

Lentokentällä juna-asema sijaitsee kätevästi suoraan vastapäätä terminaali 3:n uloskäyntiä. Junat kulkevat aikaisesta aamusta noin puoleen yöhön saakka, joten yöllä saapuvia matkustajia juna ei palvele. Matka lentokentältä junalla Fuengirolaan kestää noin puoli tuntia, Benalmadenaan hieman alle 20 minuuttia ja Torremolinokseen kymmenisen minuuttia.

Junalippuja saa ostettua joko asemilla sijaitsevista lippuautomaateista tai myyntitiskeiltä. Lippu tulee näyttää myös asemalta poistuttaessa, joten on tärkeää säilyttää se koko junamatkan ajan.

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 5.11.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 4,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

Norwegian tunnin myöhässä. Laskeutui 1:07. Kärvistelin loppuyön Malagan kentällä ja 5:32 junalla Fugeen. Säästinkö väärässä paikassa?

Hyvää infoa rannikon lähijunasta. Jutun pääkuva on kylläkin 7km Tariffasta pohjoiseen, eli n. 150km junan päätepysäkistä länteen. Tariffaan pääsee kätevästi autolla, ja ei-niin-kätevästi bussilla Malagan keskustasta. Kuvan paratiisiin päässee Tariffasta jollain kyydillä.