Hyppää sisältöön

Älä tuhlaa lomabudjettia turhaan – näin pääset edullisesti Málagan lentokentältä Aurinkorannikon lomakohteisiin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 05.11.2018
Espanjan Aurinkorannikolla liikennöivää junayhteyttä kannattaa hyödyntää, sillä se on helppo ja edullinen tapa liikkua sekä lentokentälle että lomakohteesta toiseen.

Säästä käyttämällä junaa

Espanjan Aurinkorannikko on suomalaisten keskuudessa suosittu lomakohde, sillä alueella riittää rantoja, lämpöä ja aurinkoa sekä kiinnostavaa tekemistä. Aurinkorannikolle on helppo matkustaa Suomesta, sillä Helsinki-Vantaalta on suoria lentoja myös rannikon lomakohteita palvelevalle Málagan lentokentälle, ja lentoaika on vain vajaat viisi tuntia.

Moni käyttää Málagan lentokentältä lomakohteisiin siirtymiseen taksia, mutta jos haluaa säästää rahaa ja matkabudjettia, on juna huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Erityisesti jos mukana on vain vähän matkatavaroita, juna on kätevä valinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Málagan kaupungin lähiliikenteeseen kuuluva junalinja C-1 liikennöi Málagan keskustan ja Fuengirolan lomakohteen välillä. Málagan lentokenttä sijaitsee linjalla parin pysäkin päässä kaupungin keskustasta. Fuengirolan lisäksi tutuista lomakohteista myös esimerkiksi Torremolinokseen ja Benalmadenaan pääsee lähijunaa käyttämällä.

Juna on edullinen tapa liikkua Aurinkorannikolla, sillä matkan pituudesta riippuen yhdensuuntainen junamatka maksaa noin 2–4 euroa. Taksimatkan hinta riippuu matkan pituuden lisäksi myös vuorokaudenajasta ja mahdollisista lisämaksuista. Esimerkiksi lentokentältä Fuengirolaan pääsee taksilla edullisimmillaan reilulla kolmella kympillä.

Lentokentällä juna-asema sijaitsee kätevästi suoraan vastapäätä terminaali 3:n uloskäyntiä. Junat kulkevat aikaisesta aamusta noin puoleen yöhön saakka, joten yöllä saapuvia matkustajia juna ei palvele. Matka lentokentältä junalla Fuengirolaan kestää noin puoli tuntia, Benalmadenaan hieman alle 20 minuuttia ja Torremolinokseen kymmenisen minuuttia.

Junalippuja saa ostettua joko asemilla sijaitsevista lippuautomaateista tai myyntitiskeiltä. Lippu tulee näyttää myös asemalta poistuttaessa, joten on tärkeää säilyttää se koko junamatkan ajan.

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Istockphoto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja