Hyppää sisältöön

Matkustatko lemmikin kanssa Espanjaan? Tässä toimintaohjeet!

Rantapallon päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 09.11.2015
Suunnitteletko Espanjan-matkaa koko perheelle, lemmikki mukaan luettuna? Hoida ennakkovalmistelut huolellisesti ja vietä huoleton matka.

Koiran tai kissan kanssa Espanjaan: muista passi ja rokotukset

Lemmikin kanssa matkustaminen Espanjaan myös lyhyelle lomamatkalle onnistuu helposti, kunhan ennakkovalmistelut tekee huolella ja lemmikille hankkii asianmukaiset rokotukset sekä passin. Myös lentoyhtiön vaatimuksiin tulee tutustua hyvissä ajoin ennen matkaa.

Espanjaan matkustavilla koirilla ja kissoilla tulee olla lain mukaan mikrosiru sekä oma passi. Lisäksi lemmikeiltä vaaditaan voimassa oleva rabies-rokote, joka tulee antaa viimeistään 21 päivää ennen matkaa. Espanjassa pitkiä aikoja oleskelevat lemmikit tulee madottaa sekä rokottaa rabiesta vastaan kerran vuodessa tai useammin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Välimeren alueen koirilla esiintyy sydänmato-loiseläin, joka leviää hyttysten välityksellä ja on estettävissä hyönteisiä karkottavien niskatippojen tai rokotuksen avulla. Sydänmatoa esiintyy erityisesti Kanariansaarilla, Lounais-Espanjassa Cádizin seudulla ja Valencian maakunnan eteläisissä osissa. Aurinkorannikolla sydänmato on melko harvinainen. Riskialueella matkailevien on syytä rokottaa lemmikki ennen matkaa.

Hihna ja panta ovat Espanjassa liikkuessa tarpeen

Espanjassa ei ole sallittua pitää koiria vapaana, joten koiran on oltava hihnassa ulkoillessa. Kuten Suomessa, myös Espanjassa koiranomistajan on lain mukaan kerättävä koiran jätökset, mutta käytännössä paikalliset eivät aina noudata ohjeistusta.

Kissan kanssa Espanjaan matkustavan kannattaa huomioida maan tapa, sillä kissa ei ole Espanjassa tavanomainen lemmikki, ja kissat ovat pääasiassa kulkukissoja. Siitä syystä omalla lemmikkikissalla kannattaakin pitää kaulapantaa merkkinä siitä, ettei kyseessä ole koditon katukissa.

>> Lue myös: Lomailetko lemmikkisi kanssa? Tässä tärkeät vinkit!

Lähde: Espanja.com
Kuva: Flickr / Spenser

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Mallorca

Mallorca ja Menorca on helppo sekoittaa keskenään – nämä ovat saarten 5 suurinta eroa

Mallorcan 15 parasta nähtävyyttä – tämä saari yllättää sinutkin monipuolisuudellaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja