Hyppää sisältöön

Timanttien maailma

Kirjoittajan oletuskuva
Jenna Lehkonen Päivitetty: 02.02.2009
Jalokivet ovat kiehtoneet ihmisiä kautta historian ja suurimpien jalokivien ymärille on syntynyt joukko legendoja.

Englannin kruununjalokivet

Tower of London eli Lontoon Tower on keskiaikainen tornilinna keskellä Lontoota. Maailman kuuluisimpiin linnoihin lukeutuva Tower kätkee sisälleen legendoja, turistinähtävyyksiä sekä erityisesti legendaariset kruununjalokivet. Kruununjalokiviä säilytetään Jewel Housessa ja tässä aarrekammiossa lepäävät esimerkiksi kruunajaisissa käytettävä, vuonna 1660 valmistunut Pyhän Edwardin kruunu ja kuningatar Viktorian kruunajaisiin vuonna 1837 valmistunut Valtiokruunu.

Kruununjalokiviin lukeutuu joukko kuuluisia kiviä, esimerkiksi valtikasta löytyy kimmeltävä Afrikan tähti. Erityisen kiinnostava nähtävyys jalokivien joukossa on maailmankuulu Koh-I-Noor-timantti, joka kiinnitettiin kuningatar Elisabethin kruunajaiskruunuun vuonna 1937. Intiasta peräisin oleva timantti on historian tunnetuin ja se mainitaan jo vuonna 1304. Timantin nimi Koh-I-Noor tarkoittaa ”Valon vuorta”, mikä viitannee loisteliaan kiven 105 karaatin kokoon. Kuten moniin suuriin timantteihin, myös Koh-I-Nooriin liittyy useita legendoja ja uskomuksia. Kiven povataan tuovan epäonnea ja kuolemaa sen omistaville miehille, mutta sen sijaan naisille jalokivi tuo onnea.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tower on Lontoon suosituimpia nähtävyyksiä. London Pass –kortti on hyvä hankinta, sillä kortilla saa alennuksia pääsylipuista tai pääsee ilmaiseksi sisään yli 50 turistinähtävyyteen, joihin myös Tower lukeutuu. Lentoja Lontooseen löytyy esimerkiksi Blue1:lta ja Travellinkilta.

Aamiainen Tiffanylla

Audrey Hepburn osasi arvostaa kuuluisaa koruliikettä vuoden 1961 elokuvassa Aamiainen Tiffanylla. Hepburnin roolihahmon Holly Golightlyn mukaan Tiffanyn koruliike on ”maailman paras paikka, missä ei voi tapahtua mitään pahaa”. New Yorkissa vuonna 1837 perustetun Tiffany & Co-yhtiön kuuluisin liike sijaitsee Manhattanilla Fifth Avenuen ja 57th Streetin kulmassa. Tiffany on antanut nimensä myös yhdelle maailman suurimmista timanteista. Keltainen, vuonna 1878 Etelä-Afrikasta löydetty Tiffany-timantti on yli 128 karaattia ja arvoltaan noin 7 miljoonaa dollaria. Tiffany-timantti on kiertänyt maailmaa lukuisissa näyttelyissä ja nyt se on esillä Tiffanyn Fifth Avenuen liikkeessä.

Tiffanyn koruliike on yksi korumaailman legendoista: upea, ylellinen ja kallis. Tiffanyn valikoimiin kuuluu koruja, timantteja ja kelloja niin naisille kuin miehille, sekä lahjatavaroita, kattausastioita ja ruokailuvälineitä. Tiffany on erinomainen paikka kihlojen hankkimiselle ja merkkipäivien muistamiselle, vaikka erikoisen hienosta lahjasta saa tosin maksaa maltaita. Tiffanyn koruliike kuuluu itseoikeutetusti Manhattanin katukuvaan, ja vaikka ei olisi aikomustakaan ostaa mitään, voi tehdä audreyt ja tutkailla liikkeen huumaavaa näyteikkunaa.

Lentoja New Yorkiin löytyy esimerkiksi Tjäreborgilta.

Budapestin kansainvälinen jalokivi- ja korunäyttely

Todellinen timanttien ja korujen ystävä ei voi vastustaa Budapestissa järjestettävää kansainvälistä jalokivi- ja korunäyttelyä. Budapestin Messukeskuksessa järjestettävässä Carat 17-näyttelyssä voi ihastella säihkyviä kiviä, kimaltavia koruja ja kalliita kelloja helmikuun 12.-15 päivinä, jolloin korualan ammattilaiset, kellosepät, tuottajat ja jälleenmyyjät kokoontuvat saman katon alle. Näyttelyssä on korujen ja kellojen lisäksi esillä myös alan työkaluja ja uusia innovaatioita, joten katsottavaa ja tutkittavaa riittää niin harrastelijoille kuin ammattilaisille. Koruintoilijat ottavat täyden hyödyn irti messutarjouksista, jolloin matkamuistoiksi saattaa tarttua kulta- ja hopeakoruja, sekä korukiviä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentoja Budapestiin löytyy esimerkiksi Ebookersilta ja SuperSaverilta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Top of the Rock, New York

New Yorkin parhaat näköalapaikat – viisi pilvenpiirtäjää, joiden maisemat lyövät ällikällä

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Lontoo, Iso-Britannia

Lontoon parhaat nähtävyydet – 25 vinkkiä, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Lontoo, Iso-Britannia

Lasten kanssa Lontooseen – 7 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja