Hyppää sisältöön

Budapestin tärkeimmät nähtävyydet – koe nämä viisi kohdetta kaupunkilomallasi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.06.2023
Unkarin pääkaupunki Budapest on täynnä kaunista arkkitehtuuria ja näyttäviä maisemia, mutta kaupunki tarjoaa myös monipuolisia elämyksiä. Koe lomasi aikana ainakin nämä nähtävyydet!

1. Linnavuori

Unkarin pääkaupunki Budapest jakautuu nimensä mukaisesti kahteen osaan: Budaan ja Pestiin. Komeana kohoava linnavuori sijaitsee Budan puolella Tonavan rannalla. Kukkulalle pääsee niin köysiradalla kuin bussillakin, mutta sinne on myös reitti jalankulkijoita varten. Varaa mukaan hyvät kengät ja vesipullo, jos päätät nousta linnavuorelle omin jaloin!

ShutterstockBudapest, Unkari
Linnavuori on näyttävä kohde, jossa voi viettää vaikka koko päivän.

Periltä avautuu Budapestin upeimpiin lukeutuva näkymä, joten vierailu on ehdottomasti vaivan arvoinen. Linnavuoren sisällä luikertelee luolaverkosto, missä voi vierailla. Luolaston lisäksi linnavuorella sijaitsee Budan linna, johon kuuluu useita museoita, kirkkoja ja tunnelmallisia kujia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Sankarien aukio

Budapestin suurin aukio Sankarien aukio, Hősök tere, sijaitsee suositun Andrássy út -kadun päässä. Vuonna 1896 vietetyn Unkarin valtion tuhatvuotisjuhlavuoden kunniaksi rakennettu aukio on suosittu kohtaamis- ja tapahtumapaikka, missä järjestetään lukuisia juhlallisuuksia ja muita tilaisuuksia.

ShutterstockBudapest, Unkari
Sankarien aukio on Budapestin tunnetuimpia kohteita.

Sankarien aukiolla huomion keskipiste on lähes 40-metrinen näyttävä pylväs, jonka huipulla on arkkienkeli Gabrielin patsas.

3. Budapestin kauppahalli

Budapestin näyttävin kauppapaikka on ehdottomasti suuri kauppahalli Nagycsarnok, kolmikerroksinen rakennus, joka on jo itsessään näkemisen arvoinen kohde. Suosittuun nähtävyyteen voi yhdistää myös shoppailupäivän, sillä tarjolla on valtava määrä paitsi tuoreita raaka-aineita myös monipuolinen valikoima matkamuistoja.

ShutterstockBudapest, Unkari
Suosittu kauppahalli on arkkitehtonisesti kiinnostava nähtävyys.

Tunnelmallinen ja näyttävä kauppahalli sijaitsee keskeisellä paikalla noin viiden minuutin kävelymatkan päässä Budapestin keskustasta. Paras aika vierailla kauppahallissa on maanantaista lauantaihin aamupäivästä, jolloin kiireisin ruuhka-aika on ohitse. Sunnuntaisin kauppahalli on suljettu.

4. Széchenyin kylpylä

Budapest on tunnettu kylpylöistään, ja kaupungin suosituimmaksi kylpyläksi on noussut näyttävä Széchenyin kylpylä. Koko Euroopan suurimpiin kylpylöihin lukeutuvassa Széchenyissä on 15 sisä- ja kolme ulkouima-allasta. Näyttävä arkkitehtuuri ja kansainvälinen tunnelma ovat Széchenyin valtteja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockBudapest, Unkari
Kaunis kylpylä on suosittu vierailukohde vuoden ympäri.

Vuonna 1913 rakennettu kylpylä on edullinen vierailukohde, joka tarjoaa mieleenpainuvan elämyksen. Uima-altaiden lisäksi kylpylässä on myös kymmenen saunaa tai höyryhuonetta ja mahdollisuus rentoutua hierontojen ja muiden hoitojen avulla.

5. Ketjusilta

Tonavan ylittävä, Budan ja Pestin kaupunginosat yhdistävä ketjusilta on kaupungin näyttävimpiä maamerkkejä komeine leijonapatsaineen.

ShutterstockBudapest, Unkari
Näyttävä riippusilta yhdistää Budan ja Pestin.

Ketjusilta oli ensimmäinen Tonavan ylittävä pysyvä silta, joka rakennettiin Budapestiin. Silta avattiin vuonna 1849, ja 1900-luvun alussa sitä remontoitiin entistä kestävämmäksi. Toisen maailmansodan päätteeksi vuonna 1945 silta kuitenkin räjäytettiin, ja se uudelleenrakennettiin ja avattiin jälleen vuonna 1949.

>> Lue lisää vinkkejä Budapestiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Budapestin hotellit – kuusi helppoa vinkkiä erilaiseen lomaan

Budapest, Szechenyin kylpylä

Kylpylälomailua Budapestissa – esittelyssä neljä kylpylää

Budapest, Unkari

Hylättyihin rakennuksiin avatuista rauniobaareista tuli Budapestin kiinnostavin ilmiö – pitäneet pintansa yli 15 vuotta

Budapest, Unkari

Buda ja Pest ovat yhdessä Budapest – katso nämä 23 kuvaa ja hanki matkakuume!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja