Hyppää sisältöön

Onko tämä jo liikaa? Lentokenttä kokeilee mobiilisovellusta apuna passintarkastuksessa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.08.2014
Yhdysvaltalainen lentokenttä kokeilee mobiilisovellusta apuna passintarkastuksessa.

Tavoitteena sujuvoittaa maahantuloa

Ulkomailta Yhdysvaltoihin saapuminen ei ole mikään helppo nakki, sillä maahantulijoita haastatellaan toisinaan äärimmäisen tarkasti heidän syistään matkustaa Yhdysvaltoihin.

Nyt maahantuloa yritetään sujuvoittaa, sillä Georgian osavaltion pääkaupungin Atlantan Hartsfield-Jacksonin kansainvälisellä lentokentällä on otettu tällä viikolla testikäyttöön mobiilisovellus, jonka avulla yritetään nopeuttaa maahantulotarkastusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mobile Passport -sovellusta käyttämällä matkustaja voi jättää tietonsa paperisen maahantulokaavakkeen sijaan mobiilisovelluksen avulla. Matkustajan tulee ladata sovellus puhelimeen tai tablettiin, luoda profiili passin tietojen perusteella ja täyttää matkaa koskeva lomake. Kysymyksiin vastaamisen jälkeen matkustaja saa kuitin, joka on voimassa neljä tuntia. Tarkastuksesta pääsee ohi näyttämällä kuittia ja passia.

Mobiilisovellusta käyttäville matkustajille on Atlantan kentällä oma jono. Tiedot voi syöttää sovellukseen aikaisintaan kaksi tuntia ennen koneen laskeutumista, joten ellei lentokoneessa oli tarjolla langatonta verkkoyhteyttä, jää lomakkeen täyttäminen vasta lentokentälle.

Mobile Passport -sovellus on toistaiseksi testikäytössä vain Atlantan Hartsfield-Jacksonin lentokentällä. Testivaiheessa sovellusta voivat käyttää ainoastaan Yhdysvaltojen ja Kanadan kansalaiset.

Lähde: Skift
Kuva: Flickr / Josh Hallett

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinki-Vantaan lentoasema

Matkustajat valitsivat: Helsinki-Vantaa Pohjois-Euroopan paras lentoasema

Pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Helsinki-Vantaan lentoasema

Näin toimit lentokentällä – kaikki mitä haluat tietää ennen ensimmäistä lentoa

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja