Hyppää sisältöön

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

  • Maria Hietala
  • Krista Ahonen
Maria Hietala, Krista Ahonen Päivitetty: 11.04.2024
Tarkista, oletko ottanut huomioon kaikki asiat ennen kuin pysäköit auton Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Kannattaako lentokentälle mennä autolla?

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on hyvät julkisen liikenteen yhteydet sekä Helsingin keskustasta että muualta pääkaupungista. Myös muista Suomen kaupungeista pääsee lentokentälle joko suorilla bussiyhteyksillä tai vaihdollisella raideyhteydellä.

Joskus matka on kuitenkin helpointa taittaa omalla autolla. Kaikkialta Suomesta ei ole toimivaa julkista liikennettä: lähin yhteys voi olla kaukana tai liput kalliita erityisesti isommalle seurueelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koko perheellä reissuun lähteminen voi myös tuntua helpommalta, kun kaikki tavarat ja matkustajat saadaan kyytiin jo omassa kotipihassa. Auto houkuttelee erityisesti silloin, kun matkatavaraa on paljon tai mukana on esimerkiksi golf- tai hiihtovarusteita.

Hankalat lentoajat voivat tehdä julkisen liikenteen käyttämisestä mahdotonta. Lento voi lähteä tai saapua aamuvarhaisella tai myöhään illalla. Taksi taas ei sovi kaikkien matkabudjettiin.

Lentokentällä on paljon pysäköintivaihtoehtoja

Tyypillisesti autoja jätetään Helsinki-Vantaan pysäköintipaikoille muutamasta päivästä pariin viikkoon. Lentokentän kupeessa Vantaalla on lukuisia eri toimijoita, joiden hinnat kannattaa vertailla.

Mieti etukäteen millaisia vaatimuksia asetat parkkipaikalle. Haluatko päästä siirtymään terminaaliin kävellen vai oletko valmis käyttämään shuttle-kuljetusta parkkialueelta? Parkkihalleissa auto jää sisätiloihin, kun taas osa pysäköintipalveluista tarjoaa parkkipaikkoja ulkona.

Pysäköinnin peruspalveluihin kuuluvat vartiointi sekä kuljetukset lentokentälle 24 tuntia vuorokaudessa. Pysäköinnin hintaan vaikuttaa matkan kesto sekä parkkipaikan sijainti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Parkkipaikkojen hinnoissa on eroja. Edullisimmillaan viikon pysäköinnin voi saada alle 40 eurolla, mutta yleisimmät hinnat alkavat noin 50 eurosta ylöspäin. Ennen matkaa kannattaa tutkia ajankohtaiset tarjoukset ja mahdolliset omien kanta-asiakkuuksien tuomat edut.

FinaviaHelsinki-Vantaan lentoasema
Selvitä pysäköintiin liittyvät asiat jo hyvissä ajoin etukäteen, niin matka voi alkaa ilman stressiä.

Suomen lentoasemia ylläpitävän Finavian parkkihallit sijaitsevat Helsinki-Vantaan lentokentän tuntumassa, ja niistä voi varata paikan Finavian verkkosivujen kautta.

Kaikissa parkkihalleissa on mahdollisuus ladata sähköauto. Latauspisteitä on yhteensä noin 350.

Finavian lisäksi pysäköintipalveluja tarjoavat myös esimerkiksi Lentoparkki, FlyPark, EuroPark ja GoParking.

Auton voi jättää parkkiin myös useampiin Helsinki-Vantaan liepeillä sijaitseviin hotelleihin. Auton voi pysäköidä maksua vastaan loman ajaksi esimerkiksi Holiday Inn -hotellin tai Scandic-ketjun Aviacongress– ja Aviapolis-hotellien parkkialueille.

Hotelliyöllä ilmainen parkkipaikka

Helsinki-Vantaalla on myös olemassa kikka, josta kaikki eivät välttämättä ole edes kuulleet. Lentokentän liepeillä toimii hotelleja, jotka tarjoavat ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi hotellissa yöpyville matkustajille.

Parkkietua tarjoavat ainakin Skyline Airport Hotel ja Pilot Airport Hotel. Skyline Airport Hotel -hotellin asiakkaat saavat jättää auton ilmaiseksi parkkiin korkeintaan 15 vuorokaudeksi, kun yöpyvät hotellissa joko meno- tai paluumatkalla. Pilot Airport Hotel taas lupaa ilmaisen pysäköinnin korkeintaan viikoksi. Molemmista hotelleista on ilmainen kuljetus lentokentälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellien mukaan tarjous on voimassa vain silloin, kun varauksen tekee hotellien omien verkkosivujen kautta.

Palvelu on kätevä muualta Suomesta saapuville matkailijoille. Reissuun voi lähteä autolla suoraan omasta kotipihasta jo päivää ennen lähtöä, eikä aamulennolle ehtimisestä tarvitse stressata. Majoituksen hinnalla parkkimaksukin on kuitattu.

Kannattaa huomioida, että ilmaiset parkkipaikat jaetaan saapumisjärjestyksessä eivätkä pysäköintialueet ole vartioituja. Tarjous koskee yhtä autoa huonetta kohden.

Lue myös: Näin majoitut Helsinki-Vantaan lentoasemalla katso lista lähellä sijaitsevista hotelleista

Alennuksia, pisteitä ja lisäpalveluita

Parkkipalveluja tarjoavia yrityksiä vertaillessa kannattaa ottaa huomioon myös mahdolliset alennukset ja edut. Joskus pysäköinnin saa edullisempaan hintaan tekemällä ennakkovarauksen hyvissä ajoin etukäteen.

Jos olet varannut pakettimatkan, tarkasta saatko matkanjärjestäjän kautta alennuksen pysäköinnistä. Myös Finnair Plus -jäsenyydellä saa osassa parkkihalleista alennuksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockPysäköinti Helsinki-Vantaalla
Selvitä mahdolliset edut ja alennukset ennen kuin maksat palvelusta.

Jos matkustat usein lentokentälle omalla autolla, selvitä, onko käyttämälläsi parkkipaikalla omaa kanta-asiakaskorttia alennuksineen.

Pysäköinnin yhteydessä voi tilata myös lisäpalveluja. Voit esimerkiksi varata autonpesun siten, että pääset kotimatkalle puhtaalla autolla.

Pikaparkki lyhyille käynneille

Ajatko lentokentälle antaaksesi jollekin kyydin tai hakeaksesi jonkun lennolta? Tuodessasi matkustajia lentoasemalle, voit jättää heidät kyydistä lentokentän pääsisäänkäynnin edessä. Tälle alueelle ei kuitenkaan saa pysäköidä.

Lyhytaikaisia parkkipaikkoja löytyy terminaalin sisäänkäynnin lähellä sijaitsevilta pikaparkkialueilta A ja B. Finavia ohjeistaa käyttämään pikaparkkia matkustajia lentokentältä haettaessa.

Pikaparkki soveltuu myös kuljettajille, jotka haluavat pysäköidä autonsa ja siirtyä lähtöaulaan saattamaan lähteviä matkustajia tai tuloaulaan odottelemaan saapuvia matkustajia.

Pikaparkin lisäksi matkustajia jättävät tai hakevat voivat käyttää P1/P2-parkkihallia, joka sijaitsee terminaalin alla. Ohjeet ja hinnat lyhytaikaiseen pysäköintiin löytyvät Finavian verkkosivuilta.

Lue myös: Matkustatko Helsinki-Vantaalta? Tässä tietopaketti lentokentälle – kaikki matkustajan tarvitsemat palvelut

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Käsimatkatavarat

Näin pakkaat oikein lennolle – mitä käsimatkatavaroissa saa kuljettaa?

Lennot Kööpenhaminaan

SAS avaa uuden reitin Rovaniemeltä

Helsinki-Vantaan erikoiset palvelut

Tässä ovat Helsinki-Vantaan yllättävimmät palvelut – tiesitkö näistä?

Lentokoneeseen noustaan vasemmalta puolelta

Miksi lentokoneeseen noustaan aina vasemmalta puolelta? Tässä syy

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja