hero taustakuva

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Finavia artikkelin kuva
Lennot
Tarkista, oletko ottanut huomioon kaikki asiat ennen kuin pysäköit auton Helsinki-Vantaan lentoasemalle.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 11.03.2020
facebook   whatsapp

Kannattaako lentokentälle mennä autolla?

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on toimivat julkiset yhteydet sekä Helsingin keskustasta että muualta pääkaupungista. Myös muista Suomen kaupungeista pääsee lentokentälle joko suorilla bussiyhteyksillä tai vaihdollisella raideyhteydellä.

Joskus matka on kuitenkin helpointa taittaa omalla autolla. Kaikkialta Suomesta ei ole hyviä julkisen liikenteen yhteyksiä: lähin yhteys voi olla kaukana tai liput kalliita erityisesti isommalle seurueelle.

Koko perheellä reissuun lähteminen voi myös tuntua helpommalta, kun kaikki tavarat ja matkustajat saadaan kyytiin jo omassa kotipihassa. Auto houkuttelee erityisesti silloin, kun matkatavaraa on paljon tai mukana on esimerkiksi golf- tai hiihtovarusteita.

Hankalat lentoajat voivat tehdä julkisen liikenteen käyttämisestä mahdotonta. Lento voi lähteä tai saapua aamuvarhaisella tai myöhään illalla. Taksi taas ei sovi kaikkien matkabudjettiin.

Lentokentällä on paljon pysäköintivaihtoehtoja

Tyypillisesti autoja jätetään Helsinki-Vantaan pysäköintipaikoille muutamasta päivästä pariin viikkoon. Lentokentän kupeessa Vantaalla on lukuisia eri toimijoita, joiden hinnat kannattaa vertailla.

Mieti etukäteen millaisia vaatimuksia asetat parkkipaikalle. Haluatko päästä siirtymään terminaaliin kävellen vai oletko valmis käyttämään shuttle-kuljetusta parkkialueelta? Parkkihalleissa auto jää sisätiloihin, kun taas osa pysäköintipalveluista tarjoaa parkkipaikkoja ulkona.

Pysäköinnin peruspalveluihin kuuluvat vartiointi sekä kuljetukset lentokentälle 24 tuntia vuorokaudessa. Pysäköinnin hintaan vaikuttaa matkan kesto sekä parkkipaikan sijainti. Osa parkkialueista sijaitsee esimerkiksi kauppakeskus Jumbon yhteydessä.

Parkkipaikkojen hinnoissa on eroja. Edullisimmillaan viikon pysäköinnin voi saada alle 30 eurolla, mutta yleisimmät hinnat alkavat noin 35 eurosta. Ennen matkaa kannattaa tarkistaa ajankohtaiset tarjoukset ja mahdolliset omien kanta-asiakkuuksien tuomat edut.

FInaviaAuton pysäköinti Helsinki-Vantaan lentokentälle
Helsinki-Vantaan lentokentän yhteydessä on paljon erilaisia parkkipalveluja.

Suomen lentoasemia ylläpitävän Finavian parkkihallit sijaitsevat Helsinki-Vantaan lentokentän tuntumassa, ja niistä voi varata paikan Finavian verkkosivujen kautta. Halleilla on kuitenkin paljon kilpailijoita.

Pysäköintipalveluja tarjoavat myös esimerkiksi Lentoparkki, FlyPark, Airparkki, LentoPysäköinti, EuroPark ja GoParking.

Auton voi jättää parkkiin myös useampiin Helsinki-Vantaan liepeillä sijaitseviin hotelleihin. Auton voi pysäköidä maksua vastaan esimerkiksi Holiday Inn -hotelliin tai Scandic Helsinki Aviacongress -hotelliin.

Hotelliyöllä ilmainen parkkipaikka

Helsinki-Vantaalla on myös olemassa kikka, josta kaikki eivät välttämättä ole edes kuulleet. Lentokentän liepeillä toimii hotelleja, jotka tarjoavat ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi hotellissa yöpyville matkustajille.

Parkkietua tarjoavat ainakin Bonus Inn ja Airport Hotel Pilotti. Bonus Inn -hotellin asiakkaat saavat jättää auton ilmaiseksi parkkiin korkeintaan 15 vuorokaudeksi, kun yöpyvät hotellissa joko meno- tai paluumatkalla. Airport Hotel Pilot taas lupaa ilmaisen pysäköinnin korkeintaan viikoksi. Molemmista hotelleista on ilmainen kuljetus lentokentälle.

Palvelu on kätevä muualta Suomesta saapuville matkailijoille. Reissuun voi lähteä autolla suoraan omasta kotipihasta jo päivää ennen lähtöä, eikä aamulennolle ehtimisestä tarvitse stressata. Majoituksen hinnalla parkkimaksukin on kuitattu.

Kannattaa huomioida, että ilmaiset parkkipaikat jaetaan saapumisjärjestyksessä eivätkä pysäköintialueet ole vartioituja. Tarjous koskee yhtä autoa huonetta kohden.

Lue myös: Näin majoitut Helsinki-Vantaan lentoasemalla – katso lista lähellä sijaitsevista hotelleista

Alennuksia, pisteitä ja lisäpalveluita

Parkkipalveluja tarjoavia yrityksiä vertaillessa kannattaa ottaa huomioon myös mahdolliset alennukset ja edut. Esimerkiksi Finnair Plus -kanta-asiakasohjelman jäsenet keräävät pisteitä Finavian parkkihalleista ja Lentoparkista. Lisäksi Finnair Plus -kortilla saa Lentoparkista 15 prosentin alennuksen.

Joskus pysäköinnin saa edullisempaan hintaan tekemällä varauksen hyvissä ajoin etukäteen. Jos olet varannut pakettimatkan, tarkista saatko matkanjärjestäjän kautta alennuksen pysäköinnistä. Esimerkiksi Aurinkomatkojen, Tjäreborgin ja TUI:n asiakkaat saavat 15 prosentin alennuksen Lentoparkista. Apollomatkojen asiakkaat ovat oikeutettuja 10 prosentin alennukseen GoParking-pysäköinnistä.

ShutterstockPysäköinti Helsinki-Vantaalla
Selvitä mahdolliset edut ja alennukset ennen kuin maksat palvelusta.

Jos matkustat usein lentokentälle omalla autolla, tarkista, onko käyttämälläsi parkkipaikalla omaa kanta-asiakaskorttia alennuksineen.

Pysäköinnin yhteydessä voi tilata myös lisäpalveluja. Voit esimerkiksi varata autonpesun siten, että pääset kotimatkalle puhtaalla autolla.

Pikaparkki lyhyille käynneille

Ajatko lentokentälle antaaksesi jollekin kyydin tai hakeaksesi jonkun lennolta? Terminaalien edustalle voi pysähtyä päästämään matkustajan kyydistä tai ottamaan matkustaja kyytiin. Kuljettaja ei kuitenkaan saa poistua terminaalirakennukseen ja jättää autoa pääovien eteen.

Lyhytaikaisia parkkipaikkoja löytyy terminaali 1:n lähellä sijaitsevalta pikaparkkialueelta. Tämä soveltuu kuljettajille, jotka haluavat pysäköidä autonsa ja siirtyä tuloaulaan odottelemaan saapuvia matkustajia.

Matkustajia lähtevälle lennolle saattavia kuljettajia kehotetaan Finavian sivuilla ajamaan autonsa P3:n pikaparkkiin.

Lue myös: Matkustatko Helsinki-Vantaalta? Tässä tietopaketti lentokentälle – kaikki matkustajan tarvitsemat palvelut

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Finavia, Shutterstock

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.