Hyppää sisältöön

Espanjan “kuoleman reitiksi” kutsuttu polku houkuttaa matkailijoita – väitetään maailman vaarallisimmaksi

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 10.11.2023
Matkailijat pääsevät kokeilemaan rohkeuttaan vaeltamalla maailman vaarallisimmaksi kutsutulla reitillä Espanjan Andalusiassa.

Caminito del Rey haastaa vaeltajat

Kuoleman reitti, maailman vaarallisin reitti – siinä muutama lempinimi Espanjan Andalusiassa sijaitsevalle Caminito del Rey -polulle. Reitti oli vaarallisuutensa vuoksi suljettuna 14 vuotta, mutta se avattiin kävijöille jälleen vuonna 2015.

Kuuden kilometrin mittainen reitti sijaitsee El Chorron kylässä, jonne on noin tunnin ajomatka Malágasta. Kävelyreitti suljettiin virallisesti vuonna 2001, kun se oli vaatinut kuolonuhreja vuosina 1999 ja 2000.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pelottavaksi kävelyreitin tekee sen sijainti sadan metrin korkeudessa jyrkässä kalliorinteessä, josta aukeaa huimaava pudotus Gaitanesin ja El Chorron rotkoihin. Alhaalla virtaa Guadalhorcen joki.

ShutterstockCaminito del Rey, Espanja
Reitti kulkee noin sadan metrin korkeudessa, mikä voi olla liikaa korkean paikan kammoisille.

Alkuperäinen Caminito del Rey valmistui jo vuonna 1905, eikä sen sulkeminenkaan saanut huimapäisimpiä kiipeilijöitä luopumaan polulla seikkailemisesta. Verkosta löytyy runsaasti videoita, joita extreme-harrastajat ovat kuvanneet huonokuntoisella reitillä niiden vuosien aikana, joina reitti oli virallisesti suljettu.

Reitti avautui uudelleen pääsiäisenä 2015, ja täysin kunnostettu Caminito del Rey on pyritty pitämään mahdollisimman samanlaisena kuin alkuperäinen reitti. Polun kävelee noin viidessä tunnissa noususuuntaan ja noin neljässä tunnissa laskusuuntaan.

Kunnostustöistä huolimatta Caminito del Rey sopii Andalusian matkailutoimiston mukaan vain patikoijille, jotka kestävät hyvin korkeita paikkoja. Vaeltajien tulee huomioida, ettei reitin varrella ole palveluita.

Uskaltaisitko kokeilla tätä reittiä? Katso alta video vaellukselta reitin ollessa suljettuna!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oletko lähdössä Etelä-Espanjaan? Jos haluat vaeltaa Caminito del Reyn, tulee varaus tehdä etukäteen verkon kautta. El Chorroon pääsee myös junalla.

Pääsy reitille maksaa kymmenen euroa. Reitille on kahdeksan vuoden ikäraja.

Lähde: Andalucia.com

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Madridin kiinnostavimmat nähtävyydet – 11 kohdetta, joissa kannattaa vierailla loman aikana

Miten sangria keksittiin?

Sinäkin tilaat Espanjassa sangriaa, mutta et ehkä tunne sen tarinaa – näin klassikko syntyi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja