Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Vietä onnistunut perheloma Málagassa – 5 vinkkiä lapsiperheen matkaan

Shutterstock artikkelin kuva
Málaga on kiehtova kulttuurikaupunki, joka tarjoaa runsaasti tekemistä myös perheen pienimmille. Lue vinkit ja koe Málagan omintakeinen tunnelma!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 06.06.2018
facebook   whatsapp

Tekemistä koko perheelle

Espanjan Aurinkorannikolla sijaitseva Málaga ei ole perinteinen perhelomakohde, sillä lapsiperheiden matkat suuntautuvat tavallisesti Etelä-Espanjan muihin kohteisiin. Málaga on siitä huolimatta mainio matkakohde koko perheelle, sillä lämmin ilmasto, hyvä ranta ja kauniit puistot pitävät sisällään paljon nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille.

Noin puolen miljoonan asukkaan Málagassa paistaa aurinko lähes aina. Kaupungissa on noin 300 aurinkopäivää vuodessa, mikä tietää hyvää perhelomalle. Keskilämpötila on noin 22 astetta, mutta kesäisin lämpötila voi nousta jopa 40 asteen yli. Paras ajankohta matkustaa Málagaan onkin keväällä ja syksyllä, kun lämpötilat ovat pienille lapsille ihanteelliset.

Málaga on suosittu matkailukaupunki, joten majoitustarjontaa riittää. Monet lapsiperheet majoittuvat hotellia mieluummin huoneistohotellissa tai kalustetussa asunnossa, missä on hyvät ruoanlaittomahdollisuudet ja paikasta riippuen myös mahdollisuus pyykinpesuun.

Paikalliseen ruokakulttuuriin onkin helppo tutustua juuri ruokakaupan kautta, ja lomarutiineihin saa tuttua ohjelmaa perheen yhdessä kokkaaman aterian muodossa.

Helpoin tapa matkustaa on lasten kanssa usein se kaikkein paras, ja Málagan kohdalla se tarkoittaa suoria lentoja. Lentoaika Helsingistä Málagaan on hieman alle viisi tuntia, kun taas välilaskullisella lennolla matka-aika venyy nopeimmillaankin kuuteen tuntiin. Suoria lentoja Helsingistä Málagaan tarjoavat Norwegian ja Finnair.

Lue lapsiperheen vinkit Málagaan ja lähde matkaan!

1. Koe kulttuuri lapsen silmin

Málaga on tunnettu hyvästä kulttuuritarjonnastaan, ja kaupungissa onkin monia myös lapsia kiinnostavia kulttuurikohteita. Perheen pienimmät viihtyvät esimerkiksi värikkäiden teosten täyttämässä Picasso-museossa tai eksoottisessa flamenco-esityksessä – ainakin jonkin aikaa. Pieninä paloina espanjalaisen kulttuurin tärkeimmät teokset maistuvat kuitenkin myös lapsille.

Paras paikka tutustua Málagan arkkitehtuuriin on vanhakaupunki, joka sopii mainiosti myös lapsiperheille. Valtaosalle kaduista pääsee vaivatta myös lastenrattaiden kanssa, joten liikkuminen on vaivatonta. PIenille seikkailijoille näkemistä on runsaasti, esimerkiksi toinen toistaan värikkäämmät talot ilahduttavat lapsia.

ShutterstockMálaga, Espanja
Málaga näyttää kiinnostavalta lapsen silmin, sillä kaupungissa on monia kiehtovia seikkailupaikkoja.

2. Koko perheen puistoretki

Valtavat palmut ja eksoottiset puistot saavat perheen pienimmät ihastumaan Málagaan heti ensinäkemältä. Leikkipuistot ovat kaupungissa harvinaisia, mutta trooppiset palmut, keväisin violettina hohtavat jakarandapuut sekä muut erikoiset kasvit vievät lapset seikkailulle sadunomaisiin puistoihin.

Suosituin puistoalue sijaitsee aivan rannan tuntumassa, ja Paseo de los Curas -tien pohjoispuolella aukeava puisto on loistava paikka leikkiä, käydä rauhallisella kävelyllä tai vaikkapa vain istuskella palmujen alla.

3. Espanjalainen ruoka sopii koko perheelle

Málagassa lapsetkin voivat valvoa kerrankin luvan kanssa, sillä perinteiseen espanjalaiseen tapaan illallinen syödään vasta iltakymmenen aikoihin.

Ravintoloissa ei tarvitse miettiä lasten annoksia, sillä kaikkialla tarjottavat tapakset ovat juuri sopivan kokoisia nälän iskiessä pieneen matkailijaan. Tapakset ovatkin mainio tapa tutustuttaa koko perhe paikalliseen ruokaan: tilaa pöytä täyteen erilaisia tapaksia, jotta kaikki voivat maistaa kaikkea!

Espanjassa lapsiin suhtaudutaan hyvin myötämielisesti, joten lähes ravintolaan kuin ravintolaan on soveliasta saapua lasten kanssa. Ainoa ongelma saattaa syntyä esteettömyydestä, sillä lastenrattaiden kanssa aivan kaikkiin ravintoloihin ei välttämättä ole pääsyä.

4. Ranta kruunaa kaupunkiloman

Málagassa kaupunkiloman yhdistäminen rantahurvitteluun onnistuu vaivatta, sillä aivan keskustan tuntumassa sijaitseva Malagueta-ranta on loistava paikka nauttia aurinkoisesta lomapäivästä.

Rannan varrella on useita palveluja ravintoloista kahviloihin, mutta esimerkiksi pukutilojen ja vessojen osalta Malaguetalla on vielä parannettavaa. Se ei kuitenkaan estä osallistumasta riemukkaisiin hiekka- ja vesileikkeihin.

ShutterstockMálaga, Espanja
Kaupungin Malagueta-ranta on suosittu uimapaikka koko perheelle.

Rannan tuntumassa sijaitsee myös majakka, joka kannattaa yhdistää koko perheen rantavierailuun. Majakan ympäristö on varsin rauhallinen, joten se sopii loistavasti lapsiperheen vierailukohteeksi.

5. Ostoksia koko perheelle

Niin lasten kuin aikuistenkin vaatevaraston täydentäminen on syytä tehdä Málagan-lomalla, sillä kaupunki tarjoaa loistavat shoppailumahdollisuudet joka makuun. Tarjolla on lukuisia espanjalaisia ketjuliikkeitä, joiden valikoimat ovat monipuoliset ja hinnat edulliset.

Suurimmalla osalla vaateketjuista on liike Málagan vanhassakaupungissa, joten kaupoissa voi vierailla kätevästi yhdellä kertaa. Liikkeiden lastenvaatevalikoimat ovat monipuoliset, ja tarjontaa riittää joka ikäluokalle.

>> Lue lisää vinkkejä Málagaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.